Nem ez volt a terv – Máté Csaba a Fradi 6-2-es győzelme után

Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője azt emelte ki a ZTE vendégeként aratott 6-2-es győzelem után, hogy a csapata kétgólos hátrányban is nyugodt maradt. Máté Csaba méltatta Varga Barnabás teljesítményét, aki ismét mesterhármast ért el, a Fradiban tizenkét meccsen már tizennégy gólt szerzett.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 20:38
Varga Barnabás, Máté Csaba, Ferencváros
Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Fradi.hu/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem ez volt a terv, hogy hamar kétgólos hátrányba kerülünk – vágott bele az értékelésbe Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a ZTE vendégeként aratott 6-2-es győzelem után arra célozva, hogy a csapata 0-2-ről fordított 6-2-re. Máté Csaba szerint a Fradi nem azért került gyorsan kétgólos hátrányba, mert gyengén, motiválatlanul kezdte a találkozót. Így igaz, a bajnoki címvédőnek az első percekben több helyzete is akadt, de ezeket kihagyta, aztán a sorozatos támadások közepette védekezésben lankadt a fegyelem és a ZTE két szép góllal húzott el 2-0-ra. A 4. percben Mance lőtt nagy gólt, majd a 20. percben Mim fejese is szép alakítás volt.

Máté Csaba, Ferencváros, Fradi, Varga Barnabás
Máté Csaba azt kívánja, Varga Barnabás a szerbek elleni is folytassa a gólszerzést (Fotó: Fradi.hu)

– Fontos volt, hogy ebben a helyzetben is nyugodtak maradjanak a játékosok – folytatta Máté Csaba, majd sportszerűen megjegyezte, a ZTE-t nyilván frusztrálta, hogy a Fradi az első két gólját büntetőből szerezte, mindkétszer Varga Barna végezte el pontosan a ma már kötelezőnek egyre kevésbé nevezhető feladatot. Igaz, ő maga is úgy látta, mindkét tizenegyes jogos volt. A Fradi első három gólja megtekinthető az M4 Sport videóján.

2-2 után Traoré viszont már szép gólt rúgott, majd szépen kijátszott akció végén Varga Barnabás megszerezte a harmadik gólját. A középcsatár 12 tétmérkőzésén immár 14 gólnál jár.

 

Máté Csaba Varga Barnabásról: Bomba rajt

– Reméljük, hogy csütörtökön is így folytatja a válogatottban – utalt a csütörtöki Szerbia–Magyarország Eb-selejtezőre Máté Csaba, majd a következőképpen méltatta Varga Barnabást:

– Ez egy bomba rajt a részéről, a teljesítménye akkor is megsüvegelendő, ha tudjuk, hogy gólkirályként érkezett hozzánk. Várjuk a folytatást tőle, de meg kell említeni a többi játékost is, akár azokban is lehet még gól, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Barni rendkívül sokat dolgozik a mezőnyben is, gólpasszokat is ad, az pedig, hogy átengedte az utolsó tizenegyes elvégzésének lehetőségét, csapatemberi nagyságát mutatja – mondta Máté Csaba, amire az a magyarázat, hogy a 6-2-es végeredményt Traoré állította be ugyancsak büntetőből.

Íme, videón a teljes sajtótájékoztató:

 

NB I, 6. forduló
Péntek

Újpest–Kisvárda 3-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Ljujics (27.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (73.)

Szombat

MTK–Diósgyőr 2-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző, jv.: Antal P. Gólszerző: Kata (5.), Bognár I. (58.), illetve Vallejo (61.)

Paks–Fehérvár FC 2-0 (0-0), Paks, 1847 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Windecker (54.), Mezei (73.)

Vasárnap

Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0), Mezőkövesd, 1800 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Drazsics (13.), illetve Gomis (73., öngól), Soisalo (76.), Gruber (86.) 

Zalaegerszeg–Ferencváros 2-6 (2-3), Zalaegerszeg, 5313 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Mance (4.), Mim (20.), illetve Varga B. (27., 34., mindkettőt 11-esből, 51.), Traoré (38., 85. tizenegyesből), Zachariassen (90.)

Debrecen–Kecskemét 19.30 (M4 Sport)

Borítókép: Varga Barnabás már 14 gólnál jár (Fotó: Fradi.hu/Micheller Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.