Dejan Sztankovics ebben a mutatóban zseniális a Ferencvárosnál + videó

Dejan Sztankoviccsal továbbra is veretlen a Ferencváros. A szerb edző kinevezése óta harmadszor fordított hátrányból a bajnokcsapat, Sztankovics még nem tudja eldönteni, hogy a Puskás Akadémia elleni heroikus 4-3-as kupasikert vagy az Újpest 3-0-s legyőzését tartja komolyabb haditettnek.

2023. 11. 02. 7:36
Dejan Sztankovics
Firenze, 2023. október 5. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetõedzõje (b3) a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkõzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordulatos mérkőzésen, a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerzett tizenegyesgóllal a Ferencváros hátrányból fordítva 4-3-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó Magyar-kupa negyedik fordulójában. A játéknap slágermérkőzésén a felcsúti csapat szerzett vezetést Gruber Zsombor okos góljával, és kisebb bökkenőkkel innen fordította a maga javára Dejan Sztankovics csapata a kupameccset. 

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics                     Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


A szerb edző kinevezése óta a Puskás Akadémia elleni találkozó volt a harmadik, amelyen a Ferencváros hátrányba került, és végül kiharcolta a győzelmet. A konferencialiga csoportkörében a Csukaricski elleni mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, a Fradi végül 3-1-re nyert. Az MTK elleni NB I-es bajnoki találkozón is kapott góllal indult a meccs az FTC szemszögéből, de egy 6-0-as rohammal a maga javára fordította a meccset a Ferencváros. A Puskás Akadémia elleni hazai kupameccs is vendéggóllal kezdődött, végül nagy nehézségek árán fordította meg az állást Dejan Sztankovics együttese.

A Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutott Ferencváros edzője örülhetett a csereként beállt, góllal visszatérő Adama Traoré játékának, és a szerb szakember kiemelte: a játékosai küzdöttek, egymásért harcoltak, és ez hozta meg a sikert a csapata számára. Dejan Sztankovics nem hasonlította össze a Puskás Akadémia elleni 4-3-as győzelmet és az Újpest elleni 3-0-s diadalt. – Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az ellenfélnek és a saját játékosaimnak, hiszen egy nagyon kemény, nehéz mérkőzést játszottunk egymás ellen. Mindkét csapat sok energiát elégetett a mérkőzésen, de szerintem mi játszottunk jobban. Voltak hibáink, ám ami a hosszabbításban történt, kicsit őrületes és furcsa volt.

 Ha megnézzük a kezdőcsapatot, kilenc változás volt benne a legutóbbihoz képest. Kiemelhetném Ismail Aanebát, aki először játszott 90 percet, de megemlíthetném Amer Gojakot, Eldar Civicet, vagy akár Pászka Lórándot is, akik hosszú idő után kaptak újra több lehetőséget. Ami különösen boldoggá tesz, az a csapatszellem.

 Kellenek az ilyen mérkőzések. Élvezetes volt látni, ahogy a játékosok futnak, egymásért harcolnak, igazi csapatként voltunk ma a pályán, ezért értékes ez a győzelem – mondta el a szerb szakember az FTC honlapján.

– Nem összehasonlítható a két mérkőzés, az Újpest elleni derbi az derbi, különleges helyet foglal el a mérkőzések között. A Puskás Akadémia ellen egy igazán jó mérkőzést láthattunk, a célunk a továbbjutás volt, ami sikerült is. Ez után a Magyar Kupában igazán nagy mérkőzésekre számíthatunk, ám most jelenleg várunk a sorsolásra. Számomra különösen fontos a Magyar Kupa, hiszen Európa Liga-kvalifikációt jelent a megnyerése. Kellenek az ilyen meccsek, ez az atmoszféra. 

Nagyon élvezem az ilyen mérkőzéseket, jó volt látni, hogy csapatként dolgoztunk a pályán, majd egy csapatként ünnepeltünk az öltözőben.

 Sok mérkőzés van hátra, de minden egyes meccsre készen fogunk állni egészen december második feléig. Utána remélhetőleg jön egy jó felkészülési időszak – nyilatkozta Sztankovics.

Hornyák már a visszavágóra gondol 

A Puskás Akadémia edzője, Hornyák Zsolt is elmondta a véleményét a különleges kupapárbajról. – Nagyon örülök a csapatom hozzáállásának. Szerintem előre hozott döntő volt, és ahhoz illő mérkőzést is játszottunk. Jó meccs volt gólokkal, feszültséggel a végén. Hét gól egy ilyen találkozón nem semmi. Énekeltünk és tapsoltunk is egymásnak. Nagyra értékelem a csapatom munkáját ezen a meccsen. Döntővel is felért volna ez a találkozó, de sajnos csak egy juthatott tovább. Először tudom vesztes meccs után megdicsérni a csapatomat. Három hét múlva várjuk otthon a Ferencvárost, akár visszavágóként – mondta Hornyák. 

Borítókép: Sztankovics a játékosai gyűrűjében (Fotó: Nemzeti Sport)

Sztankovics sajtótájékoztatója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.