Hogy teljesített eddig Szoboszlai a Liverpoolban? A számok nem hazudnak

Az idény felénél tart a Premier League, a Liverpool jelen állás szerint vezeti a bajnokságot, Szoboszlai Dominik pedig az összes bajnokin pályára lépett, egy kivételével mindig kezdőként. Már ez is sokatmondó, de az átlagosztályzatok alapján még inkább világossá válik, hogy Szoboszlai valóban a Liverpool egyik legjobbja ebben a szezonban.

2023. 12. 28. 18:49
English Premier League - Liverpool vs Everton
epa10930823 Everton's Dwight McNeil (L) in action with Liverpool's Dominik Szoboszlai (R) during the English Premier League match between Liverpool and Everton in Liverpool, Britain, 21 October 2023. EPA/PETER POWELL No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services' or as NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este az Arsenal–West Ham United meccsel zárul a 19. forduló, s vele együtt az idény első fele a Premier League-ben. Jelenleg a Liverpool vezeti a bajnokságot, de az Arsenal a győzelme esetén egy ponttal megelőzheti. Ha így is történik, Jürgen Klopp akkor is elégedett csapata őszi teljesítményével , és vélhetően azon belül is megfelelt a német edző elvárásainak.

UEFA Europa League - Toulouse vs Liverpool
Szoboszlai Dominik az osztályzatok alapján a Liverpool negyedik legjobbja. Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo

A Lipcséből 70 millió euróért szerződtetett magyar középpályás mind a 19 bajnokin pályára lépett, és a legutolsót leszámítva ezt mindig kezdőként tette, mindössze az év végére fáradt el annyira, hogy Klopp úgy érezte, csak csereként veti be, kell egy kis szusszanás neki is. Már önmagában ez nagy szó, hiszen Szoboszlai hiába játszott előtte a Bundesligában, a Premier League fizikai terhelése ahhoz képest is ugrást jelent.

Magas átlag dicséri Szoboszlai teljesítményét

Szoboszlai ráadásul nemcsak játszott, hanem jól játszott, erre világítanak rá a számok. Az egyik legnagyobb Liverpool-oldal, a thisisanfield.com gyűjtötte ki a FotMob statisztikái alapján a csapat játékosainak átlagosztályzatait az idény első felében. Mint kiderült, Szoboszlai a Liverpool negyedik legjobban teljesítő labdarúgója volt eddig.

Szoboszlai 7,41-es átlagosztályzata remek értékelés, amit az alábbiakkal egészítenek ki: „Erős szezonkezdetet tükröz a magas átlag, és hiába tűnt néha fáradtnak, az intenzitása és helyzetteremtő képessége új dinamikát adott a középpályának”.

Ki az a három, aki nála is jobb volt?

A legjobb értékelést Mohamed Szalah kapta, rajta kívül még és előzték meg Szoboszlait. Tehát csupán a Liverpool három legnagyobb sztárja tudott elé kerülni, akik már évek óta ezen a szinten futballoznak.

Íme a legjobbak rangsora:
1. Mohamed Szalah – 7,87
2. Trent Alexander-Arnold – 7,78
3. Virgil van Dijk – 7,54
4. Szoboszlai Dominik – 7,41
5. Kostas Tsimikas – 7,29
6. Darwin Nunez – 7,27
7. Ibrahima Konate – 7,20
8. Alexis Mac Allister – 7,19
9. Joe Gomez – 7,05
=10. Joel Matip – 6,97
=10. Alisson – 6,97

Borítókép: Szoboszlai Dominik valóban a Liverpool egyik legjobbja az idényben (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.