Haaland arcán csattant egy pofon a játékvezetőtől az elképesztő Real–City meccsen

Fordulatos meccseket hozott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első két összecsapása kedd este: az Arsenal hazai pályán a Bayern München ellen, a Manchester City pedig a Real Madrid otthonában játszott sokgólos döntetlent a korán megszerzett 1-0-s előny ellenére. A címvédő manchesteriek csatára, Erling Haaland még a játékvezetőtől is kapott egy pofont, de csapata nem került a padlóra.

2024. 04. 09. 22:55
776122087
A Real Madrid középpályása, Eduardo Camavinga ünnepli a gólját a Manchester City ellen. Fotó: AFP/Philippe MARCOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly az elődöntőben találkozott egymással a Real Madrid és a Manchester City a BL-ben , és akkor Pep Guardiola csapata végül kiütéses sikert aratott, összesítésben 5-1-gyel jutott be a döntőbe, amelyet aztán meg is nyert. A címvédő manchesteriek most is jól kezdtek a Real ellen, már a második percben megszerezték a vezetést idegenben átlövéséből.

RODRYGO
góljával még vezetett is a Real Madrid. Fotó: MTI/Ballesteros

Carlo Ancelotti a 200. BL-meccsén ült a kispadon, a Real Madrid edzője vélhetően nem ilyen kezdésre számított a jeles mérkőzés alkalmából. Csapata gyorsan kárpótolta az olasz mestert, ugyanis a 12. percben lövése Diason megpattantva a City kapujában kötött ki, öngóllal egyenlített a Real.

Sőt két perccel később már vezetettek a madridiak: szép passza után Rodrygo cselezett, majd Akanji lábai között ellőve a labdát szerzett gólt. Szerencse is kellett hozzá, megpattant a labda, de a kapuba került.

 

Haaland váratlan helyről kapott pofont

Nem volt elég baj Erling Haalandnak, hogy félidőben vezetett a Real, a City norvég csatára még egy pofont is kapott a játékvezetőtől a szünetre vonulás közben. A bíró persze nem szándékosan ütötte arcon Haalandot, véletlenül hadonászott a kezével, miközben Carvajalnak magyarázott.

A meccs további fordulatokat tartogatott. A City visszafordította az eredményt: a 66. percben Foden, majd a 71.-ben Gvardiol talált be, máris 3-2 volt Guardiola csapatának. A hajrához közeledve, a 79. percben azonban Valverde kiegyenlített. A vége 3-3 lett egy elképesztően izgalmas meccsen. Hát még milyen izgalmas lesz a visszavágó!

 

A gyűlölt is keserítette az Arsenalt

Fordulatokban az Arsenal–Bayern München meccsen sem volt hiány. A két csapat korábbi párharcait hiába nyerte jellemzően a bajor sztárcsapat, a jelenlegi idényben az Arsenal vezeti a Premier League-et, a szétesőben lévő müncheniek meg 2012 óta először veszíthetik el a Bundesligát. Szóval az esélyek most inkább az angoloknak kedveztek.

KANE, Harry; GNABRY, Serge
Harry Kane tizenegyesből vette be az Arsenal kapuját. Fotó: MTI/Frank Augstein

Vezetett is az Arsenal, a 12. percben Saka talált be egy rossz Bayern-passzból kibontakozó akció végén. A korábban stabil londoni védelem azonban kétszer is betlizett, egy váratlan labdavesztés után a Bayern a 18. percben a volt arsenalos Gnabry góljával egyenlített. Majd Leroy Sané tizenegyest harcolt ki, amit Harry Kane a 32. percben gólra váltott. Duplán bosszankodhattak az Arsenal-szurkolók: az ősi rivális Tottenham egykori bálványa gólt szerzett ellenük, s máris 2-1 volt a németeknek.

Kane nem lett népszerűbb az Arsenal-szurkolók körében ezen a meccsen, az 55. percben lekönyökölte Gabrielt, de megúszta egy sárgával, pedig sokan pirosnak látták az esetet.

Végül nem tudta megtartani előnyét a Bayern, a 76. percben szép csele után Trossard góljával 2-2-re egyenlített az Arsenal, és ez is maradt a vége. Pedig volt a végén még egy Bayern-kapufa is Coman révén, a meccs pedig úgy ért véget, hogy a londoniak tizenegyest reklamáltak, miután Saka elesett a kifutó Neuer kapus mellett, de nem szólt a síp – és a VAR sem. 

Egyik keddi párharc sem dőlt el a BL-ben, az április 17-én esedékes visszavágókon még bármi megtörténhet.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2-2 (1-2), gólszerzők: Saka (12.), Trossard (76.), illetve Gnabry (18.), Kane (32.)

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3-3 (2-1), gólszerzők: Camavinga (12.), Rodrygo (14.), Valverde (79.), illetve B. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.