Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A Liverpool futballistája elárulta a titkát, a román kapitány nem

Cody Gakpo bejelentkezett az Európa-bajnokság gólkirályi címére. A Liverpool holland támadója a Románia elleni nyolcaddöntőn góllal és gólpasszal járult hozzá a 3-0-s sikerhez. Gakpo azt is felfedte, hogy miért rohant a holland kispadhoz a találata után. A román szövetségi kapitány, Edward Iordanescu viszont nem árulta el, hogy ez volt-e az utolsó meccse a válogatott élén.

2024. 07. 03. 5:53
München, 2024. július 2.
A holland Cody Gakpo (11) csapattársaival, miután berúgta a találkozó elsõ gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Románia-Hollandia mérkõzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. július 2-án. Jobbról Ronald Koeman holland szövetségi kapitány. Liverpool foci eb 2024
Cody Gakpo nem véletlenül szaladt a holland kispadhoz a Románia elleni gólja után Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cody Gakpo a lengyelek és az osztrákok után Románia kapuját is bevette az Európa-bajnokságon. A nyolcaddöntők után négy futballista áll három góllal a torna aranycipőjéért zajló verseny élén, közülük Gakpo és a grúz válogatottal már kiesett Georges Mikautadze az, aki a három találat mellé egy gólpasszt is fel tud mutatni. Nem véletlen, hogy Ronald Koeman szövetségi kapitány is a Liverpool játékosának szerepét emelte ki a továbbjutás után.

München, 2024. június 17.
Edward Iordanescu, a román válogatott szövetségi kapitánya a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának elsõ fordulójában játszott Románia - Ukrajna mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában 2024. június 17-én.
Edward Iordanescu pihenőre vágyik, a Hollandia elleni Eb-kiesés után távozhat a román kispadról (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

– Megint hihetetlenül fontos szerepet játszott. Fizikálisan erős, gyors, kiemelkedő képességei vannak – áradozott Gakpóról Koeman, aki elégedett volt azzal, ahogyan csapat feljavult az osztrákoktól elszenvedett vereség után, egyedül azt kifogásolta, hogy csapatának nagyon későn sikerült megszereznie a második gólt Románia legyőzése alkalmával.

Cody Gakpo gólörömének titka

Az első találat viszont hamar, már a huszadik percben megszületett, Cody Gakpo révén.

– Jó, hogy sikerült ilyen hamar betalálni, ez csökkenti a feszültséget – mondta a Liverpool támadója, aki azt is elárulta, hogy a találata után miért rohant a holland kispadhoz.

A fizioterapeutánk előre megmondta, hogy én fogom szerezni az első gólt, ezért rohantam felé

Gakpo később gólpasszt is adott Malennek, utóbbi végül két találattal zárta a meccset.

A Liverpool játékosa lesz az Eb gólkirálya?

A nyolcaddöntők lezárultával négy játékos áll a góllövőlista élén: Cody Gakpo mellett a német Jamal Musiala, a szlovák Ivan Schranz és a grúz Georges Mikautadze lőtt három gólt. Utóbbi kettő ugyanakkor már nem növelheti találatai számát, csapatuk nem jutott a legjobb nyolc közé.

A legutóbbi Eb-n és Patrick Schick öt-öt gólt lőtt, közöttük a holtversenyt az oldotta fel a portugál javára, hogy ő gólpasszt is jegyzett a tornán.

Ez alapján idén Gakpo és Mikautadze vezet, a holland a negyeddöntőben, Törökország ellen folytathatja a gólgyártást.

Pihenőre vágyik a román kapitány

Románia huszonnégy év után vívott ismét nagy világverseny kieséses szakaszában meccset. Ennek ellenére Edward Iordanescu egyáltalán nem biztos, hogy folytatja szövetségi kapitányként, bár határozott döntést nem mondott ki.

– Pihenőre van szükségem, aztán biztosan tárgyalunk majd a szövetséggel és különösen a családommal. Most úgy érzem, a családomnak jobban szüksége van rám, mint a válogatottnak. Két és fél nehéz éven vagyunk túl, rengeteg támadás ért minket. Ez nem volt könnyű, különösen a családomnak – mondta Iordanescu, aki büszke arra, amit a csapata elért az Eb-n.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.