Pupp Noémi megható üzenetet küldött, Fojt Sára megálmodta az érmet

Kajak-kenuban a női négyes, azaz Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra szerezte a magyar csapat első érmét a párizsi olimpián. A lányok örültek a harmadik helynek: Pupp Noémi a testvérével, a Párizsban cselgáncsban ötödikként zárt Pupp Rékával is megosztja az érmet, Fojt Sára különös álomról számolt be.

2024. 08. 08. 16:35
Gazsó Alida Dóra Csipes Tamara Fojt Sára Pupp Noémi kajak négyes bronz Pupp Réka álom olimpia 2024
Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Fojt Sára és Pupp Noémi okkal örül a bronzéremnek Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a legutóbbi három olimpia magyar aranyat hozott női kajak négyesben, Párizs előtt a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra egység nem számított aranyesélyesnek. Ennek megfelelően a lányok kifejezetten boldogan nyilatkoztak a verseny után.

Fojt Sára Pupp Noémi Pupp Réka bronzérem kajak négyes magyar csapat Párizs olimpia 2024
Pupp Noémi kimutatott a lelátóra nővérének, Rékának Fotó: Csudai Sándor

– Nagyon jól elkaptuk a rajtot, aztán ahogy megbeszéltük, korábbra hoztuk a hoppot. Tudtuk, hogy a táv második fele a miénk lesz. Nagy kő esett le a szívünkről azzal, hogy van egy érmünk, szeretnénk párosban is meglepni magunkat – mondta a csütörtök délutáni döntő után a vezérevezős, Pupp Noémi.

Pupp Noémi: Van igazság a földön

A Pupp család közel járt ahhoz, hogy már az előző héten olimpiai érmet ünnepeljen, ám végül Noémi nővére, a cselgáncsozó Pupp Réka elveszítette a bronzcsatát francia ellenfelével szemben, a versenye másnapján pedig keserű bejegyzést tett közzé a közösségi médiában. Csütörtökön viszont ott volt a kajak-kenu pálya lelátóján.

– Nagyon sokat jelent a jelenléte, hogy egy csalódás után is itt van és támogat. Láttam a lelátón, ki is mutattam neki, hogy ez a bronzérem az övé is, körülbelül ugyanannyira volt ő is attól, hogy ezt átérezze. Még mindig hihetetlen számomra, hogy milyen apróságokon múlik egy érem. Remélem, ezzel ő is látja, hogy van igazság a földön, és a munka megtérül – üzent nővérének Pupp Noémi.

Fojt Sára álma tényleg valóra vált

Míg Csipes Tamara kedden hangsúlyozta, hogy ő nem jósnő, úgy tűnik, hogy a négyes legfiatalabb tagja, a húszéves Fojt Sára álmai megbízhatók.

– Éjszaka megálmodtam, hogy lesz egy érmem az olimpiáról. Azt nem tudtam, hogy milyen, de tudtam, hogy nekünk éremmel kell innen hazamennünk. Tavaly volt egy már ilyen, amikor megálmodtam, hogy a válogatón ezüstérmet fogok nyerni. El sem tudtam volna képzelni, de mégis sikerült – árulta el Fojt Sára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.