Gulácsi tizenegyest védett, a gólokat viszont nem a légió sztárjai jegyezték

Marco Rossi kedden hirdeti ki keretét az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Légiós sztárjaink közül Gulácsi Péter büntetővédéssel hívta fel magára a figyelmet. Szoboszlai Dominik a Ligakupában pihenőt kapott, de továbbra is a Liverpool alapembere. Csoboth Kevin megszerezte az első gólját a svájc, Vancsa Zalán lejátszotta az első mérkőzését a belga élvonalban.

2024. 09. 30. 5:18
Csoboth Kevin légió gól
Csoboth Kevinnek járt a taps a góljáért Forrás: facebook.com/FCSG1879
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig szombaton 4-0-ra kiütötte az Augsburgot, s bár a sima eredmény alapján nem gondolnánk, Gulácsi Péter is a meccs hősei között volt, a magyar kapus ugyanis tizenegyest védett. Rajta kívül Willi Orbán is végigjátszotta a meccset, ahogy az Union Berlinben Schäfer András is, bár utóbbi nem örülhetett pontszerzésnek, csapata a 96. percben kapott góllal szenvedett 1-0-s vereséget.

RB Leipzig v FC Augsburg - Bundesliga Gulácsi Péter tizenegyes légió
Gulácsi Péter nagy védése (Fotó: NurPhoto via AFP/ULRIK PEDERSEN)

Szalai Attila továbbra sem játszik a Hoffenheimban, sem az Európa-ligában, sem a Bundesligában nem került meccskeretbe. Dárdai Bence a kispadig eljutott, de pályára nem lépett a Wolfsburgban. A bátyjai játszottak a másodosztályban, de sok örömük nem volt benne: a Hertha hazai pályán szenvedett 4-1-es vereséget, Dárdai Márton kezdőként, Dárdai Palkó csereként játszott a meccsen. Pontnak Szabó Levente (Braunschweig) sem örülhetett, viszont az Ulm elleni 3-1-es vereség során ő szerezte csapata gólját.

Szoboszlai Dominik győzelmet ünnepelhetett

Szoboszlai Dominik ezen a héten nem parádézott, a Ligakupában a West Ham ellen nélküle jutott tovább a Liverpool, a bajnokságban játszott a Wolverhampton elleni 2-1-es siker alkalmával, de ezúttal kimaradt a helyzete.

Angliában Szűcs Kornél a másodosztályban, Schön Szabolcs a harmadosztályban játszott teljes meccset, utóbbi viszont az Arsenal elleni Ligakupa-meccsen nem kapott lehetőséget. Az Eb-kerettag Callum Styles viszont továbbra sem játszik a West Bromwichban, a Sheffield Wednesday ellen még a meccskeretbe sem került be, így minden bizonnyal lemarad az októberi Nemzetek Ligája-meccsekről is.

Kerkez Milos (Bournemouth) múlt héten nem játszhatott, csapata hétfőn lép pályára az angol bajnokságban, ahogy Balogh Botond Parmája is az olasz élvonalban. A Serie B-ben Nagy Ádám fél órát játszott, csapata, a Spezia gól nélküli döntetlent játszott a Sassuolo ellen. Franciaországban Loic Nego kezdőként játszott egy órát, de csapata, a Le Havre simán, 3-0-ra kikapott hazai pályán a Lille-től.

Bolla gólpassza, Csoboth gólja

Bolla Bendegúz csapata, a Rapid Wien a magyar játékos nélkül búcsúztatta harmadosztályú ellenfelét az Osztrák Kupában. A bajnokságban viszont ismét kilencven percet játszott a magyar játékos, gólpasszt is adott a LASK ellen.

Csoboth Kevin megszerezte az első gólját a svájci bajnokságban, csereként járult hozzá a St. Gallen Zürich elleni 4-1-es sikeréhez. Találata ellenére Csoboth a következő fordulóban, az Yverdon elleni is csak csereként kapott lehetőséget, azt a meccset csapata 1-0-ra elveszítette. A magyar támadó a héten nemzetközi meccset is játszhat, a Konferencialigában.

Sallai Rolandnak a nemzetközi porond nem jelent lehetőséget, kései klubváltása miatt nem kerülhetett a Galatasaray El-keretébe. A török bajnokságban egy félidőt játszott a Kasimpasa ellen, a Galatasaray már 3-0-ra is vezetett, ám a magyar támadó lecserélése után végül 3-3 lett a végeredmény, így Sallaiék már nem százszázalékosak a bajnokságban. Mocsi Attila (Rizespor) végigjátszotta az Alanyaspor elleni bajnokit, csapata 1-0-s vereséget szenvedett, és kieső helyen áll.

Vancsa Zalán bemutatkozott a Gentben, a Leuven elleni mérkőzésen hatvannégy percet játszott kezdőként, és 3-0-s győzelmet ünnepelhetett. Ádám Martin kezdőként nyolcvan percet kapott az Aszteraszban, amely egy pontot szerzett a Levadiakosz ellen (1-1). Továbbra sem játszik az Omoniában Lang Ádám, a kispadról figyelte, ahogy az ellenfélből, az AEL Limasszolból Kecskés Ákos piros lapot kapott.

Gazdag Dániel a Philadelphia Unionnal küzd a rájátszásba kerülésért az MLS-ben, szombaton az Atlanta United ellen 1-1-es döntetlen során kilencven percet játszott a magyar támadó, aki a szeptemberi NL-meccsekről sérülés miatt maradt le. Sallói Dániel nem számít a meghívóra, még úgy sem, hogy a múlt héten gólpasszt adott az amerikai kupa (US Open Cup) döntőjében, igaz, ez sem volt elég a Sporting Kansas City végső sikeréhez.

Akadt még néhány légiós, aki múlt héten gólt szerzett, de ettől még aligha számíthat Rossi meghívójára. Koszta Márk (Volosz) harmadosztályú ellenfél ellen duplázott a Görög Kupában, míg Tanyi Barnabás (Aluminij) a Szlovén Kupában, Novothny Soma (Ruch) a Lengyel Kupában, Szendrei Ákos (DAC) és Bokros Szilárd (Kassa) a Szlovák Kupában szerzett gólt, Kiss Tamás (Wisla) pedig a lengyel másodosztályban volt eredményes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.