A szerb gólkirály a Fradi célkeresztjében

Továbbra is keresi a megoldást a gólszegény támadójátékára a Ferencváros. Legújabb kiszemeltjük a Partizan Beograd brazil játékosa, Matheus Saldanha, aki a 2023/24-es szezonban szerzett 17 találatával szerb gólkirály is volt. Ha az üzlet létrejön – ugyanis állítólag a görög AEK Athén nem sajnálna érte ötmillió eurót –, a zöld-fehéreknek mélyen a zsebükbe kéne nyúlni, ugyanis Sajdanhának 2027 júniusáig van élő szerződése a belgrádiakkal.

2024. 09. 02. 16:01
Az előző idényben 16 találattal szerb gólkirály volt Saldanha Fotó: partizan.rs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy biztos, komoly gondjai vannak csatárfronton a Ferencvárosnak, ugyanis a nyáron súlyos sérülést szenvedő Varga Barnabás még nem nyerte vissza a régi formáját, míg a többiek a walesi The New Saints elleni BL-selejtezőn kívül nem villognak. Nem csoda, hogy a csapat vezetősége meg szeretné erősíteni a csatársort. A Sportal információja szerint már meg is találták legújabb kiszemeltjüket, akit viszont nem tudnak aprópénzért szerződtetni. Ő nem más, mint a Partizan Beograd brazil  játékosa, Matheus Saldanha, aki 2023/24-es szezonban szerzett 17 találatával – ami mellé adott 5 gólpasszt is – szerb gólkirály is volt. 

Saldanha leigazolása megoldhatná a Fradi csatárgondjait   Fotó: Partizan.rs

A 185 centi magas Saldanha jelenlegi értékét a Transfermarkt nyolcmillió euróra taksálja, és a szerződése 2027. június 30-án jár le, azaz igencsak áldozni kell a Fradinak azért, hogy a támadó az Üllői útra kerüljön. Ráadásul vetélytársa is akadt a zöld-fehéreknek a brazil támadóért vívott harcban, ugyanis Saldanhát az AEK Athén szurkolói oldala szerint a görög klub ötmillió euró ellenében megvásárolná. Ráadásul a brazil nem felejtette el a mostani szezonban sem, hogy merre van a kapu, ugyanis a hat eddigi meccsén összesen három gólt lőtt, ebből kétszer a Bajnokok Ligája selejtezőjében talált be a 25 éves támadó, éppen a Fradi leendő Európa-ligás ellenfele, a Dinamo Kijev ellen.

A szerb Mozzartsport.com szerint Saldanha négymillió euróért szerződhet a Ferencvároshoz. Ha létrejön az üzlet, akkor a szerb portál szerint a zöld-fehérek átigazolási rekordot dönthetnek, ugyanis mostanáig a horvát középpályásért, Stjepan Loncarért fizettek a legtöbbet, amikor a játékosért három évvel ezelőtt 2,5 millió eurót utaltak el a Rijekának. A Partizan számára azért is vált sürgőssé az üzlet, mert a csapat a múlt héten a Bajnokok Ligája és az Európa-liga után a Konferencialigából is kiesett, és jelentős bevételkiesést jelent a klubnak, hogy nem szerepelhet nemzetközi kupa főtábláján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.