idezojelek

Hajrá, Paks!

A magyar első osztályban (NB I) a mezőny majdnem felét külföldiek alkotják. A tizenegy magyarral felálló Paks az egyetlen kivétel.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 01. 28. 5:59
Fotó: Makovics Kornél

Kezdődik a futballidény. Bár továbbra is Nemzeti Bajnokság (NB) a neve, ez mára csak afféle formaság. A magyar első osztályban (NB I) a mezőny majdnem felét külföldiek alkotják – főképp a Fradiban, Újpesten, Fehérváron és Kisvárdán látunk belőlük. Pár éve valamelyik „derbin” (Fradi–Újpest) a 22 játékosból, írd és mondd, három volt magyar…

Vagyunk néhányan, akiket végtelenül bosszant ez az internacionalizmus. Nem rasszizmus ez, de az embernek tényleg bedagad a feje a sok szerecsen, arab, szingaléz meg vizigót focista láttán – nem a bőrszínükkel, a vallásukkal vagy a nyelvükkel van baj, de ez azért mégiscsak a mi nemzeti bajnokságunk lenne, álljon meg a menet! Ez nem magyarkodás, szimpla logika. Megjegyzem, a sok külföldi szerepeltetése nemhogy segít, inkább ront a magyar labdarúgás állapotán, a válogatotthoz meg semmit nem ad hozzá. Rég örültem annyira hazai NB I-es futballeredménynek, mint jómúltkor, amikor a Paks 3-0-ra legyőzte a Kisvárdát. A tizenegy magyarral felálló Paks (ők az egyetlen kivétel) nyert a brazil, szerb, horvát, cseh, bolgár, román és fehérorosz játékosokkal pályára lépő másik „magyar”, a Kisvárda ellen. Utóbbiaknál csak két magyar szerepelt.

Egy olvasó azt kérdi, mi az akadálya, hogy az MLSZ korlátozza az egy időben pályán lévő külföldiek számát? Ha ez jogilag nem lehetséges, teszi hozzá, akkor csökkenteni kell a különféle akadémiák támogatását, merthogy azok az NB I-nek alig képeznek utánpótlást. Ingerültebb társa a számból veszi ki a szót: „Az illetékes urak mindenféle uniós szabályozásról meg szabad munkaerő-áramlásról papolnak, de mi fütyülünk erre! Változtassák meg a hülye szabályokat!” Stimmel.

Borítókép forrása: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.