időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Folytassa, Pulai!

Pilhál György
2023.02.23. 05:59 2023.02.23. 08:58
Folytassa, Pulai!

Most, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálni kezdte a kampányfinanszírozási botrányban érintett magáncégeket, kiderült, az amerikai pénzekből Pulai András közvélemény-kutatásokkal és politikai elemzésekkel foglalkozó vállalkozása, a Publicus Kft. is kapott. (A jogszabályok megsértését jelenti, ha egy cég a pártok számára nyújtott szolgáltatásait külföldről érkezett forrásokból finanszírozza.) 

Az egész attól érdekes, mert a Pulai-kutakodók előszeretettel dolgoznak a baloldalnak. Gyurcsányékkal már akkor szerződtek, amikor a szemkilövőhegyi habzóborász még kormányfőként vitte kátyúba az országot. Pulai most is ott tüsténkedik az árnyékba vonult Demokratikus Koalíció háza táján. Emellett rendszeres beszállítója az ellenzéki önkormányzatoknak, és a Soros-hálózat intézményeihez is szívélyes, elvtársi szálak fűzik.

Rókát a tyúkólba

Igazából nem volt meglepő, hogy Biden amerikai elnökkel együtt Ukrajnába érkezett az IMF első embere is a minap.

Az átlagember persze leginkább a frenetikus humorista Pulai Andrást ismeri. Azt a tréfás embert, aki tavaly április harmadikán, az elsöprő kormánypárti siker előestéjén kijelentette, mindenki figyeljen erősen, „zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”. 

Erősen figyeltünk, de csak azt láttuk, hogy a kormánykoalíció laposra verte az ollózáró Márki-Zay-csapatot. Pulai valószínűleg ekkor kapott kedvet végképp a kabaréhoz, pár hónapra rá már arra figyelmeztette a nagyközönséget, hogy a kormány ezzel az egész szankcióellenességgel csak önmagát próbálja meg kirángatni a gödörből, a valóságban soha nem látott mélyrepülésben van. Erre föl az időközi választásokon is rendre talajt fogtak (majd árnyékba vonultak) a kókadt Láriferiék.
Ha a számvevőknek nem is, nekem tetszik ez a Pulai.

Borítókép: Pulai András, a Publicus Intézet vezetője (Forrás: YouTube)

A molinós is értékelt

Nemcsak a pártok, maga Hadházy Ákos független honatya is véleményezte Orbán Viktor évértékelő beszédét.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.