idezojelek

Katona-költemények

Havi rendszerességgel a kormányzat gazdaságpolitikáján rugózik Katona Tamás, a néhai Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Havi rendszerességgel a kormányzat gazdaságpolitikáján rugózik Katona Tamás, a néhai Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára – ezúttal a Hírklikk.hu hasábjain jött rá a monetáris roham. „A kormány arra törekszik, hogy az első négy hónapban alacsonyan tartsa az inflációt; ez alatt nem fog emelkedni a mutató” – magyarázza a pénzügyi bölcs, megjegyezve, mindenki döntse el maga, hogy ennek van-e köze a június 9-i választásokhoz. A második fél évben viszont annál jelentősebb lesz a drágulás üteme, csakhogy az már nem érdekli a kormányzatot, hiszen azok az adatok már csak a választások után, a voksolás másnapján fognak megjelenni. Ki van ez találva, avat be a kulisszatitokba Katona Tamás. (Ami az üzemanyagok árát illeti, teszi hozzá, valószínűleg olyan megállapodás született a Mollal, hogy csak óvatosan lépjenek…)

Aki rendszeresen olvas Katona-költeményeket, annak mindez csöppet sem meglepő. Nemrég például tőle értesültünk, hogy Magyarországnak már 2010 óta súlyosan hibás a gazdasági modellje, ezt korrigálni kellene, ám erre az Orbán-kabinet nem hajlandó, meg képtelen is rá. 

A pénzügyi bölcs szerint a fő probléma az, hogy a kormány egyre látványosabban tengelyt akaszt az Európai Unióval. Talán még nem mondtam, ugyanez a Katona ember 2006-ban, pénzügyi államtitkárságának utolsó évében Európa-, sőt majdnem világrekordot produkált: hathatós közreműködésével a magyar költségvetés hiányát csupán a háború sújtotta Libanon szárnyalta túl; az államadósság növekedési üteme a tizenöt százalékot is meghaladta. Gondolom, a habzóborász Láriferi nem véletlenül penderítette ki Katonánkat a kormányból. Azóta csak szakértő.

Borítókép:

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Kik követik Magyar Pétert?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Ezek bizony mindig ugyanazok!

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

„Az árulónak ne bocsáss meg soha”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.