időjárás 23°C Ottó 2022. július 2.
logo

Magyarországot nem a szavak, hanem a tettek igazolják

Azbej Tristan
2020.06.26. 08:00
Magyarországot nem a szavak, hanem a tettek igazolják

Tisztelt Hugh Williamson úr!

A magyar kormány humanitárius programjának vezetőjeként és a KDNP alelnökeként írok Önnek, mert Ön ország-világ előtt a szolidaritás hiányával rágalmazta meg a hazámat. Az Európai Unió tagállamainak uniós ügyekért felelős minisztereinek címzett nyílt levelében Ön azzal vádolja Magyarországot, hogy a migránsok jogait védő „független szervezeteket” lehetetlenített el, illetve kriminalizálta a törvényes humanitárius tevékenységeket. Ezzel szemben az igazság az, hogy a magyar kormány támogatja a civil szervezetek törvényes és átlátható működését, de a tömeges bevándorlás megszervezése és a menedékjoggal való visszaélés ösztönzése Magyarország alaptörvényébe ütközik, ezért az ilyen törvényellenes célokat szolgáló szervezetekkel nem alkudhatunk és nem is alkuszunk meg.

Ön arról győzködi az uniós tagállamok kormányait, hogy támogassanak egy olyan politikai kezdeményezést, melynek célja az erős demokratikus felhatalmazással rendelkező nemzeti kormányok háttérbe szorítása, a jogállamisággal kapcsolatos, szubjektív megítélésű problémákra hivatkozva. Ez a Soros György kottájából diktált szándék semmibe veszi ezeréves európai nemzetek jogát arra, hogy az országuk sorsáról maguk döntsenek.

Williamson úr, Ön az emberi jogok tiszteletét és a toleranciát kéri számon Magyarországon, de elhallgatja a tényeket, melyek cáfolják hamis állításait. A magyar kormány nemcsak a magyar emberek, hanem az Európai Unió polgárainak érdekét szolgálva a kontinensre nehezedő migrációs nyomás enyhítésén dolgozik. Szolidaritásunk jegyében hazánk az üldözött keresztény és más vallási kisebbségek megsegítésére jelentős pénzügyi támogatást fordít a Hungary Helps program keretében. Az elmúlt években több tízezer válságövezetben élő családot támogattunk a szülőföldjükön való megmaradásban, sőt a hazatérésben. A magyar kormány volt az első a világon, amely a szólásszabadságot korlátozó politikai korrektség falait áttörve vállalta a világ legüldözöttebb vallási közösségeinek, a közel-keleti, afrikai és dél-ázsiai keresztények védelmét. Magyarország tehát a cinkos hallgatás vagy az üres fecsegés helyett a gyakorlatban tesz az emberi jogok tömeges megsértése ellen. Nem a szavak, hanem a tettek bizonyítják, hogy mi kiemelten fontosnak tartjuk a szabadságot, a vallások és népek közötti párbeszédet, a megértést, a megbékélést és a tiszteletet.

Mi, magyarok a kölcsönös tisztelet jegyében mindenkivel készen állunk párbeszédet folytatni, ahogy tettük ezt hosszú történelmünk során. Az Ön által is képviselt, emberi jogok védelmének álcázott politikai boszorkányüldözést, a magyar emberek megsértését és semmibevételét azonban visszautasítjuk.

Bár Önök ez idáig nem tűzték napirendre keresztény emberek százmilliói jogfosztásának és évente több ezer ártatlan ember vértanúságának ügyét, de bízom abban, hogy eljön az a nap, amikor ezen tömegek vagy akár a határon túli magyarok emberi méltósága és jogai is legalább annyira fontosak lesznek az Önök szemében, mint a bevándorlók és más csoportok. Mi abban hiszünk ugyanis, hogy a keresztények, magyarok, európai emberek élete és jogai is annyi védelmet érdemelnek, mint bárki másé.

Budapest, 2020. június 25.

Azbej Tristan, államtitkár

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.