idezojelek

Tegyünk rendet Bojár Gábor és társai fejében!

A balos megmondóemberek felsőbbrendűségből fakadó gőgje egy olyan matematikai állandó, mint az Euler-féle szám, amely irracionális és transzcendens.

Cikk kép: undefined

A kultúra és a politika történéseire fogékony olvasóknak nem kell bemutatni Csáki Judit újságírót, aki az április 3-i balos választási kudarc magyarázataként talán a legönteltebb, de egyben a legprimitívebb mondatfüzérrel szolgált sajátjai örömére. Szavai örök mementót jelentenek nekünk, jobboldali, mucsai magyaroknak. A kontrollját vesztett gyűlölködés szobrához Csákinál ideálisabb modellt hét határban sem lehetne találni. Vélhetően az indulatos amazon elirigyelte Spiró György eddig megdönthetetlennek és etalonnak tekintett szösszenetét, amely imigyen hangzik: „Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint, füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból…” Csáki „irodalmi” fenségű mondatainak szélsőliberális gőgje pedig az alábbi módon melengeti alázásra sóvárgó csöppnyi kormánypárti szíveinket: „Ma láttam Orbán Magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket…” valamint, hogy: „Orbán népé­nek nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement...”

Szót sem érdemelnének az „írófejedelem” és a „kritikus asszony” nyelvtanilag is kritikán aluli szavai, ha a balos kudarc indulati hullámainak csitulása után egy újabb versenyző be nem jelentkezett volna a sértegetési vetélkedő kontraproduktív és szánalmas versenyébe. Az új aspiráns a baloldali csúfos vereséget magyarázó vasorrú bába babérjaira törekvő, a konzervatív jobboldalra tüzet és hamut lövellő, szuperintelligens Bojár Gábor vállalkozó, aki annyira, de annyira művelt, hogy nem is értem, miért nincs legalább hét fej a nyakán, hogy az a temérdek képzettsége és tudása kényelmesen elférjen bennük. Bojár szerint: „Ahogy megyünk lefelé a képzettségi szinten, egyértelmű a kormánypárti szavazók növekvő aránya. Ahogy pedig megyünk fölfelé, egyre csökken, és nő az ellenzéki szavazók aránya.”

Nos, álljunk meg egy szóra, ahogy Vágó István, a szintén túlképzett kvízmesterünk is mondaná, és próbáljunk meg rendet tenni abban a sok kis liberális és okos buksiban! Bojár narratívájával szemben állításom a következő: döntéseinknél kézenfekvő a józan paraszti észre való hagyatkozás látszólag bonyolultnak tűnő, mégis végtelenül egyszerű alkalmazása. Ez így hangzik: Mi a hazám érdeke, azon belül mi a családom, gyermekeim érdeke, és egy adott választási helyzetben melyik aspiráns párt képviseli ezeket az értékeket világosan, érthetően és befogadhatóan?

Ellentétben Bojár Gábor állításával, ezek megértéséhez nem szükséges sem alkalmazott matematikusnak, de még elméleti fizikusnak sem lenni. Ahhoz sem kell egy nyakon hét fejet megtöltő túlműveltség, hogy az idei választáson a józan paraszti ésszel rendelkezők világos különbséget tudtak tenni az Orbán Viktor és pártszövetsége által feltálalt minőségi fogások és a liberális baloldal serpenyőjében egybesült ellenzéki összetevők menzaszintet sem elérő ajánlatai között. A balos liberális megmondóemberek felsőbbrendűségből fakadó gőgje – hogy a fizikus Bojár is értse – egy olyan matematikai állandó, mint az Euler-féle szám, amely irracionális és transzcendens. Bojár liberális okoskodása annyiban irracionális, mert ellentmond a józan észnek és annyiban transzcendens, hogy valójában fel nem fogható.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenben az felfogható, hogy Magyarország a magyar érdeket tartja szem előtt, az érthető, hogy az orosz–ukrán háborúból ki akarunk maradni, az befogadható, hogy a kormány senkit nem hagy az út szélén, feltéve, ha a legjobb szándék ellenére is makacsul ott érzi jól magát az illető, és érthető az is, hogy a szolgai Nyugat-majmolás helyett Magyarországnak mind a Nyugat, mind a Kelet irányában nyitottnak kell lennie. Legfőképpen pedig az is végtelenül egyszerű, hogy az anya nő, az apa férfi. Mindezeket az alapvetéseket nem kell osztani, szorozni, túlbonyolítva hatványra emelni, mert anélkül is evidensek. Mindez sajnos azokra nem vonatkozik, akiknek csilivili szivárványos napszemüvege nemcsak az UV-sugarakat, hanem a mindennapi valóságot is kiszűrik létezésük örömtelen és végtelenül nagyképű világából.

Összegezve, a választási hajlandóság képlete szerény véleményem szerint úgy írható le, hogy „ahogyan megyünk felfelé a képzettségi szinteken”, a túlképzettek sajnos hajlamosak fordított arányban eszüket veszteni – egyben a Spiró György, Csáki Judit és Bojár Gábor fémjelezte intellektusi magasságokba képzelni magukat. Ezzel szemben a racionális és életelvű gondolkodásukat őrzők, „ahogyan megyünk lefelé a képzettségi szinteken”, úgy tűnik, hogy világosan el tudják különíteni az ocsút a búzától, a hamist a valóditól, de legfőképpen a konzervatív kormányunk áldásos munkáját az ellenzék mínuszos pótcselekvéseitől.

Meggyőződésem szerint a magyarországi Kánaán eljövetelét nem a kormányváltás hozná el, ahogy azt Bojár úr és társai szeretnék, hanem a jelenlegi ellenzék záros határidőn belüli teljes cseréje. A választói hajlandóság képzettségi szinttől függő dajkameséjének végén a tanulság még Bojár Gábor számára sem lehet vita tárgya, hiszen számszerűen ez kétharmados többséget jelent már 2010-től, folyamatosan. A „józan paraszti ész” használatában ezek szerint mégiscsak van ráció!

A szerző színművész

Borítókép: Bojár Gábor (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.