idezojelek

Még egy esélye van Amerikának

Eljött a megújulás, a feltámadás, a tettre kész patrióták összefogásának ideje.

Cikk kép: undefined
2022. 06. 24. 10:00

Ülök az Egyesült Államokban a televízió előtt, és a YouTube-on válogatok egyes otthoni műsorok között. Visszanézem Petrás Máriát, Keresztes Ildikót és Dancs Annamarit, ahogy Tria­nonról, a magyarságról, a hit erejéről, Erdélyről és Csángóföldről értekeznek. Csodálatos, ahogy magyarságukról és a hitről mesélnek, amely éltette őket és szüleiket. A minap a Címlap című műsor egyik korábbi adását néztem, melyben M. Dobos Marianne, Hampel Katalin, Timkó Eszter és Laborczy Szilvia szintén a hit, a család és a normalitás szentségéről, valamint a woke mozgalommal szembeni ellenállásról beszéltek lenyűgöző, kristálytiszta érvekkel. Ugyanezt tapasztalom, amikor Varga Judit, Ferencz Orsolya, Máthé Zsuzsa vagy ­Schmidt Mária lényeglátó ­mondatait hallom további műsorokban.

Ami összeköt a fentiekben felsorolt hölgyek gondolataival, az egyértelműen a hit és a kiútkeresés.

Ha amerikai tévécsatornákra próbálok kapcsolni, csak a Fox News egyes beszélgetős műsorait lehet vérnyomásugrás nélkül végignézni, de azokat is egyre ritkábban. Az ukrajnai háború kérdéskörében ugyanis a Fox News is háborús retorikát folytat, leszámítva talán Tucker Carlsont, Laura Ingrahamot, Tulsi Gabbardot és még egy pár józanabb műsorvezetőt. A háborús uszítás vezérszónoka az elnöknek nevezett balek, de alelnöke (Harris), külügyminisztere (Blinken) és hadügyminisztere (Austin) is már régen túltolták a biciklit háborús propagandájuk tekintetében.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bidenék nemzetrontó országvezetése abban merül ki, hogy nem hajlandók a belső társadalmi feszültségeket kezelni, a woke és a cancel culture ellen fellépni, valamint megvédeni az amerikai embereket a tömeggyilkosságoktól, a nagyvárosi bűnözéstől vagy a nyakló nélküli illegális migrációtól. Ugyanakkor nem biztosítanak elegendő tápszert az amerikai csecsemőknek, miközben szórják a milliárdokat a fegyverszállítmányokra Ukrajnába, hogy ne lehessen béke egyhamar. Mindeközben az ideológiai alapú szankcióik által generált hiperinfláció az egekbe szökött, a benzinárak pedig lassan a híd alá kerülnek az amerikai családok.

Amerika tehát erős lejtmenetben van, süllyed, mint a Titanic. Az ország, amelytől megújulást, kiutat és boldogságot reméltünk anno, a XX. század második felében, ma már semmilyen reménnyel nem kecsegtet. Sivárság, nihilizmus, erkölcsi pusztulás, erőszak és kiúttalanság. Ez van ma az amerikaiak lelkében, és gyakorlatilag semmi a pénztárcájukban a hónap végén, maximum kimerített ­hitelkártyáik. Az alapító atyák nagyszerű ­gondolatait a mai napig megkerülhetetlennek tartom, egyben gyászolom is ezeket az alapvetéseket, mert már őket is támadja a neomarxista liberális elit. Van egy szó az amerikai angolban, ami úgy szól, hogy „reckoning”. Nincs igazán jó magyar megfelelője.

 Lehet számvetésnek, elszámolásnak vagy valami hasonlónak fordítani. Én felismerésnek, megújulásnak fordítanám, ami a hithez kötődik. Eljött a megújulás, a feltámadás ideje.

Mindannyian csodáltuk Amerikát a múlt század második felében. Habzsoltuk az indián regényeket, a legendákat, a cowboyok, a zarándokok, a felfedezők és a konkvisztádorok (hódítók) világát. Kolumbusz Kristóf hajóin szerettük volna átszelni az Atlanti-óceánt, hogy az Újvilágba érjünk. Ellenben ma sokan csomagolnak New York, Ohio, Pennsylvania, New Jersey és Illinois államokban, hogy máshová meneküljenek, egyelőre országon belül. Sokan átmenetileg a déli vagy a nyugati államok valamelyikét választják, Arizonát, Dél-Karolinát, Floridát vagy Texast. Erős kétségekkel.

Amerika süllyedése ugyanis nem a helyi államhatárokhoz kötődik. 

A globalista nihilizmus és az erőszak ma már az Egyesült Államok minden szegletében burjánzik. Számos publicisztika született már arról, hogy az Egyesült Államok csillaga leáldozóban van. Magam is írtam erről nemegyszer. Úgy érzem, kimerítettük ezt a témát, épp ezért ezúttal Amerika modern kori felemelkedésének lehetőségeiről fogok értekezni. Legyünk pozitívak e tekintetben, adjunk Amerikának még egy esélyt az emberi történelem útvesztőjében. De előbb tekintsünk vissza egy kicsit!

Mi tette naggyá Amerikát? Miért volt példakép az Egyesült Államok szinte az egész világ számára? Érdemes azonosítani azokat a tényezőket, amelyek felemelték ezt az országot és minden szempontból a világ vezető hatalmává tették: 1. új kezdet (Jamestown, Virginia); 2. függetlenségi akarat; 3. alapító atyák; 4. természeti kincsekben gazdag, kiaknázatlan kontinens; 5. friss emberierőforrás-utánpótlás Európából évszázadokon át; 6. szabad verseny, rugalmas társadalomszervezés és gazdaságirányítás; 7. gyorsan kiépített kitűnő infrastruktúra és úthálózat; 8. jól finanszírozott egyetemi oktatás; 9. decentralizált törvényhozás és adminisztráció; 10. nemzetépítés és patriotizmus.

A fenti tényezők (is) adták mintegy kétszáz évig Amerika erejét és lendületét. Majd mindez bomlásnak indult. Mely események indították el azt az eróziót? 1. A tömeges, harmadik világból áramló illegális migráció; 2. a szélsőliberális ideológiák erőszakos terjesztése; 3. a kevert társadalom építése; 4. a közbiztonság romlása, a rendfenntartó erők meggyengítése; 5. a multinacionális nagyvállalatok határon túli terjeszkedése; 6. a szabadkereskedelem és a munkaerő-átcsoportosítás; 7. a neomarxista áramlatok; 8. az erkölcsi romlás, az aberrált eszmék erőszakos terjesztése (LMBTQ, BLM, Antifa); 9. a fordított rasszizmus; 10. a gyenge intellektuális töltetű, pazarló, ugyanakkor erőszakos központi kormányzás.

Ennek fényében mi az, ami megmentheti Amerikát? 1. A patriotizmus újjáélesztése; 2. a keresztény hit megerősítése; 3. a multinacio­nális cégek és a Big-tech hatalmának megtörése és rendszabályozása; 4. az alkotmány új, szigorúbb alapokra fektetése; 5. Amerika érdekeinek előtérbe helyezése és a globalista áramlatok háttérbe szorítása; 6. a liberális demokrácia nevű exporttermék teljes beszüntetése. Minden ország a saját ízlése és akarata szerint építse társadalmi berendezkedését; 7. a NATO átszervezése, visszaalakítása egy szigorúan védelmi szervezetté; 8. az ENSZ kiebrudalása Amerikából, finanszírozásának felfüggesztése mindaddig, amíg a világszervezet amerikai pénzen partizán lobbimunkát végez a harmadik világ érdekében; 9. az illegális migráció teljes leállítása; 10. a család megerősítése és a gyerekvállalás ösztönzése a harmadik, negyedik vagy éppen tizedik generációs amerikaiak számára. De csak nekik.

Az Egyesült Államok és vele együtt Európa újjáépítése komoly kihívás a liberálisok ámokfutásának degenerált nyomvonalán. Ennek ellenére muszáj megpróbálni a lehetetlent, és tenni kell ezért a nemes célért. A hangsúly az összefogáson van. Hierarchiát kell építeni. Minden egyes jóravaló és tettre kész patriótát be kell vonni ebbe az építkezésbe! Odahaza is és itt, a tengerentúlon is. Legyen ez ­mindannyiunk kiskátéja, egyben utolsó reménye!

A szerző volt amerikai köztisztviselő, publicista

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.