idezojelek

Szélsőbalos indulóra tüntettek

A tanárok feladata a példamutatás lenne, ehelyett utcára viszik a diákokat, és trágár dalokat énekeltetnek velük.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined

Szerda este tüntetés volt, amolyan balos, liberális, ellenzéki, megjelent a balliberális tüntetők és véleményvezérek színe-java, a dzsembori pont olyan volt, mint a többi, mint a rabszolgatörvénynek gúnyolt túlóratörvény elleni tiltakozás vagy a kata módosítása utáni demonstrációk.

Megindult nagy dühösen, mérgesen az ellenzéki pártok és az ellenzéki sajtó által felhergelt budapesti baloldali értelmiség (és értelmetlenség), vadul káromkodva, trágár dalokat, szólamokat kántálva, még trágárabb táblákat feltartva, olyanokat, amelyeket egy ilyen nagy múltú, konzervatív lap nyomdafestéke nem is bírna el, úgyhogy nem is idézném egyiket sem, hűséges és kitartó olvasóink egészen biztosan el tudják képzelni, miket mondtak és írtak a belpesti tüntetők.

A különböző elsődleges és másodlagos nemi szerveket meg a legősibb foglalkozást emlegető baloldaliak persze az ellenzéki pártok és lakájsajtójuk szerint amúgy vonzó és megnyerő módon káromkodnak, bájosan, kedvesen, menőn, nekik szabad, nekik jól állnak a minősíthetetlen szavak.

Nem úgy, mint egyes jobboldali közszereplőknek, akiket ha elkap az indulat, azonnal poszt- és kriptokommunisták tucatja, sőt százai kapnak agyvérzést, majd adják vissza felháborodva az állami kitüntetéseiket.

A fene sem érti őket, de úgy tűnik, Kövér Lászlót, Pintér Sándort, Orbán Viktort vagy úgy en bloc a teljes jobboldali szavazóbázist bárhogy, akárhogy lehet gyalázni, mocskolni, gúnyolni, az valami roppant hősies és bátor dolog, ha viszont egy közírót, mondjuk Bayer Zsoltot kapja rajta a művelt liberális értelmiség, hogy megszaladt picit a tolla, akkor a művelt és finnyás liberális értelmiség azonnal kimossa, kiöblíti a száját, felveszi a legelegánsabb ruháját, megfésülködik, megigazítja a szemüvegét meg a szép fehér selyemkesztyűjét, majd kissé sápadtan, az izgalomtól rekedt hangon kikéri magának az útszéli és alpári hangnemet.

Ami nem méltó Európához és a humánumhoz. Amúgy meg „bajszos sz…rnak”, valamint hetéráknak, prostituáltaknak nevezik a jobboldali politikusok édesanyját, és mások nemi szervéről skandálnak.

És persze az is megesik, hogy homoszexuálisnak vagy cigánynak titulálják a döntéshozókat. Ezen voltaképpen nem is lenne szabad meglepődni, hiszen maga a dollármilliókkal kitömött Márki-Zay Péter kotyogta ki egy alkalommal, hogy ők, az egyesült ellenzék a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.

Nyilván ezért is dalolhatták el szerdán a szélsőbal indulóját, a Bella ciao című partizánnótát a tüntetésen. Az előadó újfent Törley Katalin volt.

Újfent bizony, mert ugyanezt a kommunista, áporodott szagot árasztó dalt már egyszer elgajdolta a Kölcsey gimnázium előtt, tanulóit is éneklésre buzdítva. A baloldali értelmiség és a pedagógustársadalom egy kicsi, de hangos részére, a DK fiókszervezetére, a PDSZ-re gondolok itt elsősorban.

A hittannal, az erkölcstannal vagy a ne merjünk kicsik, merjünk inkább nagyok lenni-vel, a hazafias neveléssel persze szörnyű nagy ­bajaik vannak, de a szélbalos Bella ciaóval kiskamaszagyakat mosni az maga a haladás, a progresszió, a kellemes megjelenésű internacionalizmus.

Az embernek óhatatlanul eszébe jut a régi SZFE körüli botrány, amikor se az agymosott tanulók, se a 99,9 százalékban az évtizedek óta a balliberális értelmiséghez tartozó oktatók nem értették, hogy miért akkora baj, hogy az egyik oldal gyakorlatilag ki lett tiltva az intézményből.

Hiszen a jobb az tulajdonképpen szélsőjobb, szalonképtelen, rossz, bűnös, bűzös, veszélyes. A haladást, a szépséges és egyetemes liberális eszméket kell támogatni, tanítani, a veszélyes nemzeti gondolatokat pedig üldözni, száműzni kell az intézmény falai közül, ez a művész, a művészet, a színház dolga. A kritikai gondolkodás.

Persze ha olyan művelt és tehetséges urak vannak hatalmon, mint Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc vagy most a fővárosban Karácsony Gergely, akkor már nem annyira kell a hatalmat kritizálni vagy támadni. Sőt.

Emlékszem, sosem fogom elfelejteni azt a mondatot, amit az egyik freeszfe-s hangadó mondott a Partizán dokumentumfilmjében. A fiatal hölgy kissé letörten azt találta mondani, hogy ennek a Magyarországnak, lehet, nincs is szüksége baloldali színházra.

És ebben a fontos pillanatban sem az látszott, hogy megvilágosodott volna abban a tekintetben, hogy ő voltaképpen éppen leleplezte saját magát meg az egész baloldali hisztériát. Nem esett le neki, hiszen olyan gondosan lett átmosva az agya, hogy nem is értette, hogy bizony nagyon nagy baj van egy olyan, elsősorban színművészeket képző intézménnyel, ahol gyakorlatilag evidencia, hogy a jó színház kizárólag baloldali lehet.

És az sem véletlen, hogy a baloldali tüntetések vezéralakjai között mindig felbukkantak a honi színházi világ művészei. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a Freeszfe testébe ez a bizonyos dokumentumfilm verte bele az utolsó szöget, teljesen biztos, hogy az egyetemfoglalók saját művét azóta sem láthatta a nagyérdemű.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Partizán dokumentumfilmje tehát igen tanulságos volt, ahogyan az is, ahogy a baloldali tanárforradalmárok partizánnótákra tanítják a gyerekeinket. Gyerekekről beszélünk, igen, a baloldal gyerekkatonákkal vívta szerdán a harcát, ami azért nagyon, de nagyon nincs rendben. Több okból kifolyólag.

Egyrészt egy tizennégy-tizenöt éves gyereknek még kiforratlan a személyisége; pontosan emlékszem, mennyi hülyeséget mondtam vagy gondoltam akkoriban, amikor ennyi idős voltam. És talán nincs is olyan felnőtt, aki ne szégyenkezve olvasná vissza a kamaszkorában írt naplóját, rossz verseit vagy még rosszabb novelláit.

Másrészt egy gyerekkel szemben egy középiskolai tanár bizony hatalmi pozícióban van, tőle kapja a rossz vagy a jó jegyeket, a pedagógusokon múlik az ösztöndíj, a továbbtanulás vagy egy jobb oktatási intézménybe való beiratkozás lehetősége. Egy tanár bizony meg tudja keseríteni egy diák életét.

Valószínűleg mindenki látott már hasonlót. És persze egy kamasz lázad, naná, hogy lázad, azért kamasz, és iskolába sem szeret járni.

Még szép.

Egy rendes tinit valósággal elönt a boldogság, ha tanulás helyett az utcán lehet. És ha még káromkodhat is közben, amiért szidás, beírás helyett jó szót, dicséretet, különleges elbánást kap, na az aztán tényleg fantasztikus.

De az is igen tanulságos volt, amikor azt láthattuk, hogy a Telex.hu és a 444.hu élő közvetítése teljesen lehalt, ugyanis a budai elitgimnáziumok tanulóinak méregdrága, több százezer forintot erő mobiltelefonjai teljesen lerohasztották a rendszert. Pedig a közvetítések elején, amikor már rendesen akadoztak a videók, mindössze a Margitszigetig tartott a tömeg.

A budai elitgimik tanulóira vonatkozó megállapításomat egyébként nem az ujjamból szoptam, a Telex.hu riportere állította, hogy zömében ők képviseltetik magukat a demonstrálók között.

Érdekes volt az is, ahogyan szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoztak az elitgimisek, hogy náluk ugyan minden rendben van, az iskolájuk jó állapotban van, szép az épület, tisztaság uralkodik, az oktatás színvonalával sincs különösebb bajuk, de úgy tudják, máshol nem ilyen állapotok uralkodnak, és ők velük szolidárisak, miattuk tüntetnek. Fene tudja, honnan vették ezeket az információkat, talán a tanáraik vagy a felvilágosult liberális szüleik mondták nekik.

Végül természetesen mindenki, a kormány is azt szeretné, hogy a tanárok még több fizetést vigyenek haza, de ehhez elengedhetetlenül szükséges lenne, hogy az ellenzék ne szeressen ennyire külföldön hazát árulni, ebben az esetben ugyanis Magyarország sokkal hamarabb kaphatná meg a nekünk járó EU-s pénzeket, amely miatt aztán a pedagógusok is sokkal hamarabb kaphatnák meg a jogos fizetésemelésüket.

Borítókép: Tüntetnek a tanárok és a diákok (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.