A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

idezojelek

Ötlet nélküli, inkompetens ellenzék

Az igazság az, hogy nemcsak a kormányzásról nincs halvány segédfogalmuk sem, de reagálni sem tudtak a miniszterelnök szavaira.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

A régi iskolai, egyetemi axióma szerint a tudás, a tehetség ott kezdődik, hogy valaki jó kérdéseket tud feltenni. Ez a közélet nyelvére lefordítva is érvényes, és annyit tesz, hogy ha egy politikus jól tud reagálni, kellemetlen témákat tud felvetni a riválisnak, mondjuk akár egy kormányfőnek, akkor van keresnivalója a politikában. Netán éppen a kormányképességét, a talentumát sikerül így bizonyítania.
Ha ebből a szempontból vizsgáljuk az ellenzéki pártok reagálásait Orbán Viktor évértékelő beszédére, akkor igen siralmas az összkép, s katasztrofálisan ­rossz bizonyítványt állítanak ki magukról. 

Az igazság az, hogy nemcsak a kormányzásról nincs halvány segédfogalmuk sem, de reagálni sem tudtak – legalább a komolyanvehetőség minimumfeltételeit teljesítve – a miniszterelnök szavaira. 

Végeredményben komplett prezentációt tartottak arról, miért hallgatnak az eszükre és a szívükre a magyarok, hogy véletlenül sem juttatják őket kormányzati pozícióba.
Aki olvassa a kommentárjaikat, közleményeiket az évértékelőre, azon egyfajta irodalmi déja vu érzés lehet úrrá. Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művéből A rossz tanuló felel című zseniális írás idéződhet fel, amikor a bukásra álló diáknak a tanár már beírja a szekundát, de ő még áll a táblánál, nem adja fel, és megpróbál úgy tenni, mintha értené, amiről körülötte beszélnek – sikertelenül. A rossz tanulóról Karinthy így ír: „Inkább áll, hülyén: keze dadogva babrál a táblán, a félbemaradt egyenlet roncsai közt, mint lezuhant pilóta a motor megpattant hengerei fölött. A másik fiú már közben felel is. Valami párhuzamos vonalakról beszél – ez is olyan idegen és furcsa… mint minden… amivel itt évek óta foglalkoznak körülötte… foglalkoznak vidáman és ruganyosan és hangosan... és amiből ő soha nem fogott fel semmit…” Szakasztott így van a baloldal is a világ és az ország, a nagypolitika történéseivel. A rossz tanuló felel idézett szövegrészlete azzal folytatódik: „Néhány mondatot jegyzett meg eddig, s azokon úszott…” 

Ez is stimmel. Azazhogy nem teljesen, mert ők egy pár mondatot sem tudtak megjegyezni a miniszterelnök beszédéből, amin úszhatnának, ezért és felfogásbeli hiányosságaik miatt képtelenek most is egzakt bíráló szavakra. Így aztán ama rossz tanuló valóságos szellemi hérosz, igazi zseni hozzájuk képest.


És hogy konkrétan miket mondanak eme intellektuális fejlődésben hátramaradt balos politikusok? Tulajdonképpen amiatt nem is siettünk előhozakodni konkrét felvetéseikkel, mivel még elismételni, leírni is kínos ezeket a megnyilatkozásokat. Még úgy tűnhetne, mintha komolyan vehetők lennének. Holott csupán igen-igen korlátozottan azok.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


Hisz ugyan mennyiben értékelhető egy olyan vélemény, amit Tordai Bence, a molekulaméretű Párbeszéd társelnöke tálalt föl, miszerint: „Tökmindegy, mit beszél O. V.: tájékozott, józanul gondolkodó ember semmi hitelt nem ad már a szavainak.” Mondja mindezt egy olyan álpárt vezetője, amelynek a támogatottsága már mínuszba fordult. Vagy miként lehet olyasvalakit politikusszámba venni, mint Jakab Péter többszörösen bukott ex-Jobbik-elnök, aki meg azt közölte: „Bolondra reagálni nem kell, hanem kezelni. Új választást!” A másik sokszorosan elhasalt szélhámos, Gyurcsány Ferenc által főnökölt párt, a DK tudományos igényű reflektálása szintén plafonverdeső nívójúra sikeredett: „Orbán évet értékelt. Szerinte veszély van. A helyzet az, hogy ő maga a veszély, Dobrev Klára pedig a remény.” A nyíltan a hazánknak járó ­uniós források elvételén szorgoskodó párt a közleményében még azt is írta, hogy a miniszterelnök 12 év alatt mindent elvesztett, és Európa legmagányosabb kormányfőjévé vált. A jelenlegi Jobbik-elnök, a stréberen Gyurcsányhoz dörgölőző Gyöngyösi Márton is csatlakozott a DK-hoz, amikor akként vélekedett: „Orbán jelenti a veszélyt Magyarországra.” Mondják ezt azok, akik mindent elkövetnek a papíron hazájuk, Magyarország megbüntetéséért.
Nem különbek az MSZP és a Momentum reakciói sem. A Momentum lakonikusan mindent hazugságnak nevez a rezsicsökkentéstől a hatósági áron át az ellenségeskedő Európai Unióig, a hozzájuk hasonlóan kifinomult entellektüel stílusú Komjáthi Imre szocialista társelnök szerint pedig hazugság, hogy a pártja nem háborúellenes. 

Ha ez igaz, akkor miért nem közlik ezt Brüsszellel meg a közvéleménnyel is? 

Az önhittségi rekorder Kanász-Nagy Máté (LMP) hiányolta a kormányfő beszédéből, miként kívánja kezelni „az elmúlt 12 év elhibázott politikája miatti egyre fojtogatóbb energiafüggőséget”. Eszerint úgynevezett zöldpártiként még a megújuló energiát is fojtogatónak találja? És mivel pótolná az energiát? Ráolvasással vagy vudu szertartásokkal?
A példákat lehetne sorolni tovább, de nem érdemes. Ordít, hogy előre megírták a bíráló reagálásaikat, azok nem az évértékelő ismeretében születtek. Van ugyanis még egy nagy hibája a kontraszelektált baloldalnak: a krónikus fantáziátlanság. Éppen ez a tulajdonságuk, az ötlettelenség teszi megbízhatóvá őket a teljes engedelmességet elváró nyugati szponzorok számára. A választók viszont megérzik, hogy az inkompetenciáról, tökéletes alkalmatlanságról árulkodó baloldali nyilatkozatok nem nekik szólnak, hanem külföldi megbízóiknak.

Borítókép: Tordai Bence párbeszédes politikus (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Orbán Viktornak megint igaza lesz!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Kukába a népakarattal!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Történetek a legvidámabb barakkból

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mellbevágó adat: Bécs környékén az iskolások hetven százaléka nem tud németül

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.