idezojelek

Karógeri magával meg van elégedve

A baloldali főpolgármester sikertelenségének a szimbóluma is lehet a zöld biciklisáv-elzáró karó.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

A legenda szerint Ferenc József mondta: 

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

 Karácsony Gergely a főpolgármesterré választásának negyedik évfordulójára időzített, szigorúan korlátozott létszámú közönség előtt megtartott PR-traccspartija alapján úgy tűnik, szintén Ferenc József-i alapokra akarja helyezni fővárosi regnálását. Ő ugyanis az osztrák császár és magyar király mondását kissé átköltve azt vallja: 

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, amit csináltam, magammal mindenben meg vagyok elégedve.

 Világossá vált a párttársával folytatott (!) diskurzusból is: a nullaszázalékos, krónikus láthatósági problémákkal küzdő álzöldpárt extárselnöke elzárkózik mindennemű, a tevékenységével kapcsolatos kritikától. Az a rögeszméje, hogy őt akkor is megválasztja Budapest népe, ha az autós és a közösségi közlekedést is végképp ellehetetleníti, az összes Duna-hídon ukmukfukk beszünteti a gépkocsival való furikázást, a levegő pedig olyan rossz lesz, hogy még a gyerekeket is csak gázálarcban lehet utcára engedni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoktuk mondani, hogy Karácsony hülyének nézi a budapestieket. Holott ez nem egészen igaz. 

A baloldali politikus kizárólag a baloldali embereket, saját egykori választóit nézi hülyének, a jobboldaliakat nem. A konzervatív szavazók tudniillik pontosan tudták, mit várhatnak a Párbeszéd karrierista káderétől. A balos szimpatizánsok viszont hatalmas illúziókat tápláltak vele kapcsolatban, amiket nem váltott be. 

Tehát őket alaposan hülyére vette a főpolgármester, s ezt nem valószínű, hogy megbocsátják neki.

Karácsony és szponzorai láthatóan szentül hiszik, hogy a rá voksolók egyetlen vágya és elvárása az volt, hogy minél több borsot törjön az Orbán-kormány orra alá, ezért cserébe még azt is elviselnék, ha gyalog, térdig mocsokban kellene járniuk mindenhová. Nyilván vannak önpusztító, mazochista fanatikusok, de koránt sincsenek annyian, mint azt Karácsonyék a rózsaszínre glancolt álmaikban hurráoptimistán és önámítóan képzelik. A magyarországi baloldali szavazók többségét sem ejtették a fejére, és elszörnyedve tapasztalják: azt kapták jutalmul, amit a konzervatív budapestiek büntetésül. Ami fűt-fát Karácsony ígért a kampányban jelöltként, azt a megválasztása után igen kevés kivétellel nem teljesítette.

Az elkényeztetett, durcás gyerekként viselkedő főpolgármester éppen azért nem áll szóba az általa folyamatosan becsmérelt nem balos orgánumokkal, beleértve a közszolgálati médiát, mert tisztában van vele, hogy átlátnak rajta, és nem kábíthatók falmelléki hazug szövegekkel. Vagyis tudja, hogy ez a közönség nem hülye. A saját volt szavazói észbeli képességeiről viszont a jelek szerint lesújtó véleménnyel van, mivel az óvodások műsorába illő dumákkal eteti őket. Azzal például, hogy a gaz Fidesz-kormány kivéreztető taktikája miatt nem képes egyetlen épkézláb fejlesztést sem letenni az asztalra. 

Nem gondol bele abba az elvarázsolt genderkirályfiként primadonnáskodó alak: saját volt választóinak a fejébe is szöget üt, miként lehet sírni-ríni a nem létező kormányzati elvonások miatt, s közben sok millió forintos jutalmakkal teleszórni a fővárosi vezetőket?

 Eszerint nem töpreng ezen, ami persze érthető, mert már eddig is kiderült: Karácsonynak a gondolkodás nem erőssége, kiadja gebinbe, illetve tartós használatba Gyurcsány Ferencnek és szektájának. A kevésbé iskolázott embereknek is világos azonban, hogy nem megy a siránkozás meg a rongyrázás együtt.

A baloldali szavazók nagy része is kíváncsi lenne továbbá arra, mi lett annak a félmilliárd forintnak a sorsa, s honnan származott, amit a főpolgármester meséje szerint állítólag adománygyűjtő ládákban szedtek össze egymáshoz tapadt, friss euró- és fontkötegekben, jelentős részben egymás utáni sorszámmal.

 Honnan veszi azt a liberális nagyvezírt játszó Karógeri, hogy beveszik a négy éve rá voksolók azt a Hófehérke és a hét törpében is irreálisnak minősülő magyarázatot, hogy a csillagászati summát budapesti kisnyugdíjasok kuporgatták össze a párnacihában őrzött fontocskáikból? Nem érzékeli ez az ember, mennyire megalázza a baloldali választókat, hogy hiszékeny gyereknek nézi őket? Ne higgye, hogy az az arrogancia, ahogy félrelökte a köztévé munkatársát, és ahogy egyetlen szóra sem méltatta nemrég az őt szintén kérdező riportereket, nem kelt visszatetszést a nem jobboldali meggyőződésű polgárokban is. 

A bármilyen valódi kérdést feltevő újságírók lelakájsajtósozásával, levegőnek nézésével minden budapestit megsért, nem csupán a jobboldaliakat, mert a mögöttük álló emberektől elvitatja a tájékozódás jogát.

Szép alkalom lett volna a Merlin-beli belterjes, lényegében csak politikusokból álló publikum előtt tartott magyarázkodóshow, hogy mindezekre a kételyekre választ adjon, legalább azoknak, akik még hajlandók volnának valamennyire hinni neki. Ám Karácsony nem élt az alkalommal. Sőt itt sem lehetett kérdezni. Akár sikertelenségének a szimbóluma is lehet az a zöld biciklisáv-elzáró karó, amit provokatívan a lábához tett a zavarba ejtően nagy csenddel fogadott, tapssal, tetszésnyilvánítással egyszer sem megszakított beszélgetés alatt. Négyéves regnálása után ugyanis mindössze ezt az értelmetlen és balesetveszélyes karót tudja városfejlesztés gyanánt felmutatni.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.