idezojelek

Igazi bolseviktempó

Nem mi zsarolunk az uniós pénzekkel, hanem azok, akik nem adják ide.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Guy Verhofstadt tajtékzik, Daniel Freund idegállapotban van, Gréczy Zsolt pedig ostobán kárörvend ahelyett, hogy dühöngene. Az ok közös, visszatarthatatlanná vált egy bizonyos összeg a nekünk járó uniós forrásokból, és ezt feldolgozhatatlan kudarcnak élik meg mindazok, akik politikai zsarolásra használták ezeket a pénzeket.

 

Orbán zsarolása működik, üvölti a kuszafogú Verhofstadt, amit úgy kell érteni, hogy annak a hungarofób bandának, amelynek ő az egyik vezéralakja, nem működik hibátlanul a zsarológépezete. Tisztán kell látni, hogy hazánknak semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy bármiféle vita legyen a neki járó források kifizetéséről. 

 

És nem is lenne vita, ha az unió politikai elitjének néhány személyiségzavaros prominense nem terjeszkedik jelentősen túl hatáskörén, és nem nyúlt volna a zsarolás aljas politikai eszközéhez. Nemes egyszerűséggel nem kellett volna elzárni a pénzcsapokat pusztán azért, mert nem értünk egyet az uniós fősodorral a migráció, a gender- és LMBTQ-propaganda, valamint Ukrajna támogatásának kérdéseiben, hanem politikai eszközökkel kellett volna egyetértésre törekedni a politikai vitákban. Ehelyett már ott tartanak a realitásérzéküket teljesen elveszített őrjöngők, hogy meg akarják vonni Magyarország szavazati jogát, és el akarják törölni a vétójogot az uniós döntéshozatalban. Vagyis előbb megzsarolnak bennünket, azután azzal vádolnak, hogy mi zsaroljuk őket, amikor követeljük az elvont forrásokat, s mivel nem engedünk a vitás kérdésekben, ránk fogják, hogy mi veszélyeztetjük az európai egységet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Igazi bolseviktempó.

 

De mondjuk ki bátran, az Európai Unió működésének legfontosabb alapelve nem változott. Ez pedig a konszenzusra, az egyetértésre törekvés minden kérdésben. Nincs döntés, amíg nincs olyan álláspont, amivel minden tagállam egyet tud érteni. Itt nem az erős diktál, hanem közös megoldásokat keresnek a kicsikkel, a gyengébbekkel együtt a közös érdekek mentén. Tragédia, hogy ezt az alapelvet gátlástalanul, minden fenntartás nélkül tagadják meg éppen azok, akik oly bőszen szoktak másokat oktatni demokráciából és jogállamiságból, ami ott kezdődne, hogy a közösen meghozott és elfogadott szabályokat senki nem rúghatja fel önkényesen. Lassan ott tartunk, hogy az európai működés szerződésekben rögzített eredeti értelmezését egyedül a magyar miniszterelnök tekinti zsinórmértéknek napi gyakorlatában.

 

Szögezzük tehát le: az veszélyezteti súlyosan az európai egységet, aki ki akarja zárni a döntéshozatalból azt, akivel nem ért egyet, és az tagadja meg az oly sokszor emlegetett euró­pai alapértékek egyik legfontosabbikát, aki el akarja törölni a vétójogot. Utóbbi ugyanis nem Magyarország furkósbotja, amivel szét akarná verni a liberális túlhatalmat, hanem egy minden tagállam rendelkezésére álló eszköz, amellyel rákényszerítheti a többieket, hogy a végsőkig keressék a valóban közös megoldásokat, meg se próbáljanak senkire ráerőltetni olyasmit, amit az nem akar. 

 

És tegyük hozzá, senki ne kelthesse az egység látszatát, ha azt még nem sikerült elérni. Hiába az Európai Bizottság elnöke valaki, szavai nem lesznek csupán ettől a ténytől igazabbak. Hiába mondja tehát Ursula von der Leyen, hogy Ukrajna a háború ellenére olyan öles léptekkel haladt a feltételek teljesítésének útján, hogy immár teljes mértékben alkalmas a csatlakozási tárgyalások megkezdésére, sőt a mielőbbi csatlakozásra, mindenki tudja, hogy ez szemenszedett hazugság. Alapos a gyanú, hogy azért vált ilyen sürgőssé Ukrajna felvétele, mert az USA teljes mértékben rá akarja lőcsölni Európára az Ukrajna területén folytatott proxyháborújának költségeit, az unió tagállamaiban viszont egyre többekben merül föl a kérdés: miért is kell minden létező forrást egy olyan ország támogatására fordítani, amelyik nem is tartozik közénk?

Nagyon úgy tűnik, a háború finanszírozását kellene jogszerűbbé varázsolni legalább egy tagjelölti státus kierőltetésével. Csakhogy ez beláthatatlan és tragikus következményekkel járna az Európai Unió egészére nézve. Egyre többen figyelmeztetnek a teljes európai mezőgazdaság összeomlására a kétes minőségű, amerikai nagyvállalatok által ukrán földön termelt áruk beözönlése miatt. De összeomlana a kohéziós politika, minden tagállam nettó befizetővé válna, és minden forrás Ukrajna támogatására menne el. Mindenki tudja, írom, de sajnos látom azt is, hogy nem mindenkit érdekel. A kilóra megvett, velejéig korrupt uniós elit ebben a kérdésben is gátlástalanul árulja el Európát. 

Amikor Orbán Viktor felhívta a figyelmet rá, mindenkinek világos, hogy Ukrajna a világ egyik legkorruptabb állama, Verhofstadtnak volt pofája kiereszteni kusza fogainak kerítésén azt a mondatot, hogy igen, de csak Magyarország után. Mondja ezt az az ember, aki a ki tudja milyen módon, milyen forrásból szerzett luxusvilláját közpénzből újíttatta fel. Árulja már el egyszer, mennyit kóstál nála egy-egy ilyen gyűlölködő kirohanás? No, nem mintha hajlandó lennék őt gyarapítani egyetlen fillérrel is.

Végül magyarázatot kell keresnünk arra is, mit keres Gréczy a bandában, a magyar ellenzék sajátosságaihoz híven most is egy lépéssel lemaradva. Ő még azt bizonygatja, hogy igenis sikeres volt a hazaárulás, a pedagógusok kellő számban kormányellenesek lettek, mert ők fáradságot nem kímélve elérték, hogy a béremelésre szánt uniós pénzek még véletlenül se érkezzenek meg. Most is azt bizonygatja, hogy nem is érkeznek, csak az egyötödének a fele, az sem az egészből, hogy sokkal több nem jön, mint ami jön. Mert neki ez a siker.

 

Figyeljen rá minden ellenzéki honfitársam! Ez a DK-s szörnyeteg annak örül, hogy nem lesz itt jobb semmi, szerinte nem kell attól tartani, hogy a felszabadított források bármit is könnyítenének a magyar emberek helyzetén. 

 

Még gazdáival is hajlandó szembefordulni, és ahelyett, hogy ő is őrjöngene, amiért egyáltalán bármennyi is érkezik, cinikusan számolgat, rágja ceruzája végét, majd csettint, és az eredményt jó vastagon aláhúzza kockás füzetében. Azt azért még tegyük hozzá, hogy az újságíróból lett szélsőbaloldali aktivista annak a pártnak a tagja, amelyik a legerősebbnek mért a dollárbaloldalon. Azon a dollárbaloldalon, ahol négymilliárd forintnyi külföldről érkezett, vagyis tiltott kampánypénzzel nem tudnak elszámolni.

Gréczy pártja, a DK a minap állt bele teljes mellszélességgel Karácsony Gergely újraválasztásának kampányába. Karácsony félmilliárd forintnyi, szintén tiltott kampányfinanszírozásra szánt friss, ropogós, egymás utáni sorszámú euró, font és dollár eredetét nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, a hatóságok viszont egyre több bizonyítékot találnak a környezetében a pénzmosásra, hamis magánokirat felhasználására, vagyis köztörvényes bűncselekmények elkövetésére. Mindez csak abból a szempontból érdekes, hogy ezek szerint nekik azért csurran-cseppen, miközben a magyar társadalom nagy részét megfosztják az uniós forrásoktól arra hivatkozva, hogy rendszerszintű a korrupció, a maffiakormány szétlopta az országot, és az ­uniós forrásokat is a haveroknak osztogatná el. Vagyis megvádolják a kormányt és támogatóit a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetésével, ám azokat valójában ők követik el, majd ártatlan képet vágva azt követelik, hogy büntessék meg Orbán Viktort ezekért a bűnökért.

Így válik saját belpolitikai sikertelenségükből egy egész országot sújtó összeurópai őrjöngés. És nem sül le a képükről a bőr.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij éppen szót vált Orbán Viktorral az uniós csúcson (Fotó: AFP/Ludovic Marin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.