idezojelek

A hátsó ajtó

Karácsony menekül. Menekül a sajtó munkatársai, de leginkább saját maga elől.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Karácsony menekül. Menekül a sajtó munkatársai, de leginkább saját maga elől. Mert az még hagyján, hogy soha egyetlenegyszer nem vállalt még felelősséget semmiért életében, most csőstül jönnek a gondok.

Azzal kezdődött, hogy saját maga számára is felfoghatatlan módon arra az elhatározásra jutott másfél éve, miniszterelnökjelölt-jelölt lesz. „Kellett ez nekem?”, kérdezte bárgyún, de az ellen már nem ágált, amikor arra utasíthatták, hozza létre a 99 Mozgalmat, mert civilnek álcázott szervezet kell a kampány finanszírozásához. És akkor elkezdtek gurulni a dollárok, az eurók, a fontok, gurultak még az után is, hogy jött a villamos, jelképesen elütötte Gerit, aki immár mindenki számára felfoghatatlan módon visszalépett a fékezhetetlen agyvelejű Márki-Zay javára. Sok közös vonás volt kettejükben, például egyikőjük sem alkalmas miniszterelnöknek, de ami esetünkben fontos, Márki-Zaynak is volt civilnek álcázott szervezete a kampányfinanszírozásra szánt guruló dollárok fogadására. 

Első dolgaként bemondta a nyilvánosság számára, hogy Karácsonyhoz félmilliárdnyi gurult. A szám pontos volt, de akkor még nem részletezte, milyen formában intézték az elvtársak a mutyit. Azóta sok információ napvilágot látott a pupillához hasonlóan táguló adománygyűjtő ládikákról, szocialista politikusok által jegyzett valóságos és fantomaláírásokról jegyzőkönyvek végén, amelyek a karácsonyi fabulákat lettek volna hivatottak hitelesíteni. A keringő információk és történetek kusza halmazában az OTP feljelentése és az azt követő hatósági vizsgálatok eredményei tesznek nagy nehezen rendet. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak adott válaszából legutóbb az derült ki, hogy a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt tartott házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Tordai Csabáról pedig az derült ki kicsivel korábban, hogy Karácsony jogi főtanácsadója, korábban pedig a főpolgármestert gardírozó Gyurcsány köreiben szolgált. Mindez egybevág azzal, hogy a NAV munkatársai büntetőeljárás részeként, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában. Jogilag képzetlen laikusoknak is eszébe jutnak minderről a csalás, közokirat-hamisítás és a pénzmosás fogalmai. 

Csoda-e, hogy ez a két lábon járó szerencsétlenség nem kíván szóba állni egyetlen újságíróval sem, Heiter és Bohár kolléga elől pedig kifejezetten bujkál a titokzatos hátsó ajtókat igénybevéve? 

Bujkálna ő a magukat nagyon függetlennek, objektívnak és szakmailag utánozhatatlannak tartó balliberális kollégák elől is, csak ők valahogy nem üldözik mostanság, aminek okát e lap olvasóinak nem kell magyarázni. A baj csak az, hogy bujkálásával nem teszi meg nem történtté a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályok kijátszását. Azt hitték, jól kitalálták, hiszen csak a pártoknak volt szó szerint tiltva külföldi pénzek bevonása erre a célra. Ráadásul szankciók sem sújtották azt, aki megszegte a kijátszható szabályt. De azért mi ne feledjük ennek a valóságos olvasatát, miszerint idegen pénzből, idegen érdekek mentén ez a magát rendkívül demokratikusnak és jogállaminak tartó bagázs megpróbálta megbuktatni a nemzeti kormányt, és már megint trükközéssel, sunyisággal és törvénytelen módon akarták befolyásolni a magyar választópolgárok akaratát.
Elemi érdekünk, hogy záros határidőn belül fogadják el a parlamentben a szuverenitás védelméről szóló törvényt, ami bezárja ezeket a kiskapukat. És derüljön fény minél hamarabb minden részletre, a csalókra, hamisítókra, pénzmosókra pedig csapódjon rá a börtön ajtaja! Ne a hátsó, hanem a főbejárat.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés erre a napra összehívott ülése (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.