idezojelek

Jókor jött a lengyel figyelmeztetés

Mi lenne, ha nálunk a parlamentből vinnének el bilincsbe verve DK-s politikusokat?

Veér Gyula avatarja
Veér Gyula
Cikk kép: undefined
Fotó: Ladóczki Balázs

Lengyel barátaink komoly figyelmeztetést küldtek nekünk, magyaroknak, hogy mi vár ránk, ha a Gyurcsány házaspár vezette dollárbaloldal alakíthatna kormányt 2026-ban. Köszönjük a figyelmeztetést! Láttuk, hogy amint Tusk elfoglalta a kormányfői bársonyszéket, rendőrrohamot vezényelt az állami médiumok ellen és brutális módon elfoglalta azokat. Tömeges elbocsátásokba kezdett, sőt még arra is képes volt, hogy az elnöki palotába rendőröket vezényeljen és két ellenzéki politikust bilincsben vitessen el. Közölte azt is, hogy kőkemény hajtóvadászat indul a jobboldali PiS politikusai ellen. Tusk a szélsőséges Fleck Zoltán programját hajtja végre. Megkaparintani a hatalmat, majd felfüggeszteni a jogállamot. Mindent lerombolni, törvényesség, alkotmányosság nem számít, majd a gőzölgő romokon egy új, saját diktatúrát bevezetni. Ez folyik most Lengyelországban!

Tusk már volt miniszterelnök, de csúfosan megbukott, most sem nyert (!), hiszen csak úgy tudott kormányt alakítani, hogy koalícióra lépett három kis párttal. 

A valódi demokrácia sosem érdekelte, csak a hatalom és az azzal járó havi juttatások, amiket most bőségesen fog osztogatni elvbarátainak, elárasztja az országot egészségtelen ukrán mezőgazdasági termékekkel és szélesre tárja a határt a migránsok előtt. Valójában Lengyelországban megszűnt a jogállam, Ursula von der Leyen mégsem javasolja a hetes cikkely szerinti eljárás beindítását, hisz nagy barátja, Tusk áll a kormány élén és a szélsőbaloldali EP-parlamentet a kettős mérce sohasem ingatja meg.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi lenne, ha nálunk a parlamentből vinnének el bilincsbe verve DK-s politikusokat? Azon oknál fogva, hogy 2006-ban részesei voltak a rendőrterror elrendelésében. Rohamrendőrök támadtak gumilövedékkel, kardlapokkal, könnygázzal és viperával az Astoriánál ünneplő békés tömegre, rengeteg embert súlyosan megsebesítettek és letartóztattak, a Magyar Rádió udvarán pedig fogolytábort rendeztek be. Gyurcsány nemcsak az őszödi beszédéről vált borzalmas hírűvé, hanem a tomboló utcai erőszakról és a szemkilövetésről is.

Jókor jött a lengyel figyelmeztetés! Jókor alkotta meg a kormány a szuverenitási törvényt és mondott nemet a guruló dollároknak. De nem szabad hátradőlni, hisz nagyon közel van június 9-e, amikor EP-képviselőket, polgármestereket, önkormányzati képviselőket választunk, és alkalom nyílik, hogy Budapest szebb jövőjéről is gondoskodjunk. Szorítsunk lengyel barátainkért, és tanuljunk az ottani tragikus fejleményekből!

Borítókép: Tüntetés Lengyelországban (Fotó: Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.