idezojelek

A keresztényvédő aktivistákat már Párizsban sem tűrik meg

Rendőri provokáció a CitizenGo keresztény-konzervatív alapítvány tagjai ellen.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined

Párizsban nemcsak az olimpiai nyitóünnepség „nagyjelenete” és egyes botrányos sportesemények váltottak ki izgalmat, hanem az a rendőri intézkedés is, amely a CitizenGo nevű keresztény-konzervatív alapítvány tagjait érte néhány nappal ezelőtt. A vallásszabadság-, élet- és családpárti CitizenGo a balliberális terminológia szerint ultrakonzervatív lobbiszervezet, de tudjuk, hogy ugyanebből a nézőpontból például a terroristagyanús módszereket alkalmazó Antifa nem feltétlen minősül szélsőségesnek. 

A madridi központú szervezet 2013 óta következetesen küzd a keresztény értékrend védelméért, elítéli a keresztényellenes cselekményeket. Tizenöt országban képviselteti magát, és 2018-ban már tízmillió aktív támogatója volt. Elkötelezett tevékenységére valóban nagy szükség van, mert a keresztényeket fenyegető cselekmények szaporodnak. A keresztények és a zsidók Nyugaton nemcsak fizikai támadásoknak vannak kitéve, hanem olykor állami segédlettel is folyik a visszaszorításuk (elég, ha a templomok és zsinagógák felszámolására gondolunk).

Az említett rendőri intézkedést az váltotta ki, hogy a CitizenGo néhány tagja olyan autóbusszal közlekedett Párizs utcáin, amelynek oldalán ez az angol nyelvű felirat volt olvasható: Stop the attacks on Christians! Vagyis: Állítsák meg a keresztények elleni támadásokat! A busz nem szegte meg a közlekedési szabályokat, és sokfelé a járókelők is megtapsolták a járművet.

 A francia hatóságokat azonban ez a felirat ugyanúgy irritálta, mint idén tavasszal a brüsszelieket a jobboldali Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon). Jól emlékszünk, miként próbálták akkor a rendőrség bevetésével megakadályozni a rendezvényt, amelyet végül csak napokkal később, bírósági döntést követően lehetett megtartani, s amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

A CitizenGo közleménye szerint a buszon tartózkodó hat személyt őrizetbe vették, levetkőztették, megbilincselték, majd bezárták. Az történt, hogy 

a busz egy ideig gond nélkül közlekedett, azután azonban fegyveres rendőrök megállították, a rajta tartózkodó személyeket engedély nélküli demonstrációra hivatkozva letartóztatták, majd rendőrautóval elszállították. Ezután egy rendőrségi épületben elkobozták a mobiltelefonjai­kat, drogellenőrzés címén meztelenre vetkőztették, majd ablaktalan cellákba zárták őket, ahol tizenkét órát kellett eltölteniük bűnözők társaságában.

A közlemény megállapította, hogy a francia hatóságok megsértették az aktivisták emberi méltóságát, és megfosztották őket alapvető jogaiktól – mindezt azért, mert kiálltak hitünk mellett. Ez lenne a francia jogállam igazi arca. Persze egy olyan országban, ahol a fél világ nézőinek szeme láttára ki lehet gúnyolni egy bibliai jelenetet, ahol az államelnök még védelmébe is veszi a keresztények millióit irritáló „ünnepi” műsort, ahol a választásokon sikeresen szereplő nemzeti pártot a baloldali sajtó és a tisztességtelen politikai praktikák segítségével folyamatosan rágalmazni lehet, ott a keresztények számára sem terem babér. 

Európában az elmúlt években a keresztényekkel szembeni bűncselekmények száma drasztikusan, hetven százalékot meghaladó mértékben növekedett. Európa egykori keresztény országai, mint például az Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Németország és Svédország manapság súlyos keresztény- és zsidóellenes atrocitások helyszínei. Mégis előfordul, hogy azok lesznek letartóztatva és megalázva, akik védelmükbe veszik a védteleneket, az áldozatokat.

Látni kell, hogy Nyugaton a politikai elit már nem a kereszténységhez kötődő őshonos polgárok kegyeit keresi, hanem inkább a migráns-hátterűeknek igyekszik megfelelni. Arrafelé ugyanis a migrációval kapcsolatos elnéző „szabályozás” egyértelműen balliberális politikai célokat szolgál, nevezetesen a betelepített migránsok szavazatainak megszerzését. 

Az őslakosság csökkenő számára, a kieső munkaerő pótlására, a migránsok alapvető emberi jogaira való hivatkozás csupán szemfényvesztő propaganda. Az európai baloldal ezzel próbálja leplezni a valódi szándékokat: a nemzetalkotó társadalmak szétzilálását, végső soron felszámolását. 

Mostanában éppen Svédországban és Nagy-Britanniában látunk riasztó eseteket.

Párizsban elsősorban a sikeres magyar sportolókra, az olimpiai éremesőre figyeltünk, de azért a keresztényvédő aktivisták esete egy pillanatra ráébresztett bennünket napjaink szomorú valóságára. Többek között arra, hogy a CitizenGo-val szembeni durva fellépés csupán a jéghegy csúcsa.

A szerző író, újságíró

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.