idezojelek

Szabadosék arcátlansága

Szabadosnak a csipet csapata akarja hazazavarni az oroszokat…

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Nicsak, ki sertepertél az ötvenhatos hőseink emlékét megtaposó, amerikai nagykövetségi pénzből pörgetett Ruszkik, haza!-plakátkampány körül?! Nem fogják kitalálni. Hát egy volt SZDSZ-es jómadár, Szabados Krisztián, aki a méltán kimúlt párt elnöki kabinetjében ténykedett a daliás időkben. Szabados jelenleg a Flow PR nevű cégecske ügyvezetője – ez a csapat üzemelteti az oroszellenes plakátokat jegyző Nyugati Pályán Facebook-oldalát, ahol azzal lúgozzák szerencsétlen követőik agyát, milyen csudálatos és utolérhetetlenül virágzó az élet Nyugaton, a létező világok legjobbikában, ezért haladéktalanul beléjük kell olvadnunk, lehetőleg még máma, föladva kvázi függetlenségünk utolsó morzsáit. S mivel a beolvadást Orbánék akadályozzák, őket haladéktalanul el kell söpörni.

Ám a mostani plakáthadjárat nemcsak azért érdekes, mert Szabados Krisztián egykoron szadeszos volt. Hanem azért is, mert emberünk Somogyi Zoltánnal együtt megalapította a Political Capitalt, amely az érett gyurcsányizmus idején a szemkilövető rezsim egyik legfontosabb agytrösztje volt. Sok százmillió forintnyi közpénzért szállítottak jó tanácsokat Gyurcsányéknak. Hogy a tanácsokat az őszödi rétor megfogadta-e, nem tudom, ám a végeredmény közismert: kiárusított, csőd szélére taszajtott ország, s a hatalom közeléből immár tizenhárom éve elzavart magyarországi baloldal. Kiváló ajánlólevél lehet ez a Political Capitalnak és személyesen Szabados Krisztiánnak ahhoz, hogy ezúttal az amerikai adófizetők pénzét tapsolja el. Nála hitelesebb és sikeresebb balliberális politikai marketingest keresve sem találhatott volna Pressman pajtás…

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És hogy végre a slusszpoénnal is előrukkoljak: Szabados Krisztián Political Capitalja a Nemzetbiztonsági Hivatalnak is bedolgozott Szilvásy György titokminisztersége táján potom 190 millió adóforintért. Abban az időben a hivatalt olyan pallérok vezették, mint Galambos Lajos (nem az áramtolvaj!), majd utóda, Laborc Sándor. Ők aztán Szilvásy pubival együtt belekeveredtek egy szaftos kémkedési ügybe, amelyből csak bő évtizedes jogi csűrcsavarás, dagonyázás után vakarták ki őket ügyvédeik és a kedves bíróság. A kémkedés vádja tehát megdőlt, az viszont bebizonyosodott, hogy Galambos NBH-vezérsége idején – Szilvásy miniszter engedélyével – ráeresztették a magyar titkosszolgálatra az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) illetékeseit. Ők hazugságvizsgálatokkal térképezhették föl az NBH-sok egy csoportját. Korlátolt elmével is belátható: egy effajta vizsgálat egyúttal hírszerző tevékenység is lehet, amellyel az oroszok adatokat szerezhettek a magyar titkosszolgák esetleges támadhatóságáról, beszervezhetőségéről. Ez még Galambos utódjának, Laborc Sándornak is szöget ütött a fejében (noha ruszofóbiában valószínűleg nem szenvedett, lévén a moszkvai KGB-akadémián végzett), ezért belső vizsgálatot rendelt el, majd ennek eredményét továbbította Szilvásynak. Tudatta főnökével: különösen érzékeny és védett adatok kerülhettek az oroszokhoz. Ám a bíróság szerint mindez nem kémkedés. Hogy akkor mégis micsoda? Sokunk szerint alaphangon hazaárulás.

Nos, ennek az NBH-nak osztogatta jó tanácsait a Szabados Krisztián-féle Political Capital. Annak az NBH-nak, amely nem hazaküldte, épp fordítva: behívta az oroszokat. Mindeközben a szintén Szabadosék tanácsaival fölvértezett Gyurcsányék átjátszották az oroszoknak a stratégiai magyar olajvállalat, a Mol jelentős tulajdonrészét, maga Ferenc pedig egy szerelmetes kislány elragadtatásával fogadta Vlagyimir Putyint az Apró-villában.

S most ugyanennek a Szabadosnak a csipet csapata akarja hazazavarni az oroszokat… Az arcátlanságnak nincs határa.

Borítókép: az ominózus „Ruszkik, haza” óriásplakát (Forrás: Ádám János/Észak-Magyarország)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szuverenitás? Nekünk? Minek?

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Élet helyett órák

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A csúnya beszédtől a világháborúig

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.