idezojelek

Rege a mikroadományról

Ez nyílt külföldi beavatkozás volt a magyar kampányba, szuverenitásunk lábbal tiprása.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

És Karácsony Gergely ezt is megmagyarázza. Vagy legalábbis megpróbálja. Hétfői közleményéből csak úgy süt az anyaszomorítással ártatlanul megvádoltak dacossága, ahogyan a nép nevében kikéri magának a bántásokat. Kikéri magának, hogy a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés firtatni meri, honnan termett az ő 99 Mozgalmának számláján csekélyke alamizsna, potom félmilliárd forintnyi zsozsó (zömében euró). 

Bármit is állít a lakájmédia, még a propagandaminiszter irányítása alatt működő titkosszolgálat sem tett olyan állítást a jelentésében, ami szerint a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai külföldről származtak volna – lükteti önérzetesen.

Dehogy tett! Semmi magyarázkodni való nincs abban, hogy e félmil­liárdocska főként euróban és fontban landolt a számlán. A belföldi magyar adományozók arról híresek, hogy euróban és fontban jótékonykodnak.

„Ezzel szemben a tény az – folytatja a hüppögést Karácsony –, hogy az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat. Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője [Perjés Gábor] fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban. Nagy titkosszolgálati ak­ciót igazán nem igényel.” Mikroadományokat, bizony. Sok pici, apró mikro­adomány. Aki röhög, hátraültetem!

Ment Borka néni (bácsi) a piacra, s útközben bedobott pár eurót Gergelyék adománygyűjtő ládájába. S hogy honnan szerzett eurót? Tán útközben váltotta a „cséndzs mániban”. Meg akarta adni a mikroadományozás módját, vagy csuda tudja. Főpolgármester úr mindig olyan csibész kisunokásan mosolyog a tévében, hát nem szúrhatja ki a szemét vacak forinttal.

A kukacoskodók azt is fölhánytorgatják, honnan tudhatta Borka néne meg a sok pici mikroadományozó, hol a frászban vannak Karácsonyék pénzgyűjtő bödönjei. Tudniillik: nincs nyoma, hogy bárhol írták, hirdették volna ezek lelőhelyét. (Bár lehet, volt valami titkos applikáció párbeszédeseknek, amelyben – mint a Pokémonokat – adománygyűjtő ládákat lehetett keresni.) Számlaszámot sem adtak meg. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honlapjukat pedig időközben törölték. Az egyesületnek irodája sem volt – hacsak a kincstárnok úr, Perjés Gábor haciendáját nem tekintjük annak, ahol 99-ék időnként gyűléseztek. Szóval az adakozni vágyók nyilván elkullogtak a Perjés-villába, s bedobták a postaládába. Az is egy láda. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy Karácsony Gergely – kedvenc meséjén fölbuzdulva – minden pénteken kimondta a varázsigét: Invito, adományok! S azok, huss, odaröpültek hozzá. 

Egy biztos: ez a kis aprópénz biztosan nem Amerikából jött. Ezt onnan lehet tudni, hogy maga Karácsony Gergely állítja közleményében, becsszóra. Jó-jó, miután Karácsony a belső hangok (vagy a villamos) hatására kiszállt a kampányból, és Márki-Zay lett a messiás, hozzá már özönlött a dollár (valami négymilliárd). Ám ez miért jelentené azt, hogy Gergelynek is okvetlenül jutott? Na ugye.

2021-ben Karácsony még vidáman újságolta: mozgalmának ötvenezer tagja van. Tényleg? Akkor miért nem ők utaltak, egyesével, s ­miért a Perjést szalajtották a bankba a ládákkal vagy a nokiásdobozokkal?

Így állunk most. A papucsállatkákon kívül nagyjából mindenki sejti, mi történt. Újabb ordas lebukás. A magyarországi baloldalt Washington és Brüsszel kilóra megvette. Gergelyék onnan, a nyugati „eftársak” gomblyukából orbánoznak, szláváukrajinyiznek, szivárványoszászlóznak nulla huszonnégyben. Egyebekben: ez nyílt külföldi beavatkozás volt a magyar kampányba, szuverenitásunk lábbal tiprása. Nem maradhat következmények nélkül!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.