idezojelek

Téli mese

Magyarország stratégiai célként határozta meg, hogy a demográfiai télből tavaszt csinál. Hatalmas munka, amelyhez szükség van az egymásra épülő családtámogatási rendszerekre.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Nem, online nem lehet gyereket szülni. Egyáltalán nem lehetséges családot alapítani Facebookon, lehetetlenség Messengeren gyereket nevelni, egy haragos fejes emoji nem fogja megoldani a rakoncátlan csemeték megregulázását. Ott kint az élet, színes-szagos, virágzó és napsugaras, ahol valódi emberek járnak és szeretnek és háborúznak, a virtuális valóság pedig ennek a nagyon halvány és baljós visszfénye. Európa előre feladta, hogy a valóságban éljen, s azt képzeli, hogy hosszú távon is képes lehet fenntartani a dekadens életét. Egy gyerek nemcsak felelősség és főfájás, hanem az egyetlen igazi válasz az élet nagy kérdésére, hogy miért is születtünk, mi végre élünk a földön. Azért, hogy nyomot hagyjunk, hogy ne pörögjön le a nekünk kiszabott néhány évtized Facebook-pörgetéssel, céltalan ücsörgéssel.

Magyarország pedig stratégiai célként határozta meg, hogy a demográfiai télből tavaszt csinál. Hatalmas munka, amelyhez szükség van az egymásra épülő családtámogatási rendszerekre, az anyagi segítségre azoknak, akik nyomot akarnak hagyni a világban, s fel kell ébreszteni a régi erkölcsösséget a fiatalokban. Teljesen egyértelmű, hogy a gazdag és önmegvalósításra kész nyugati fiatal nem kívánja szárnyalásra kész karrierjét derékba törni azzal, hogy szülővé válik. Azt se felejtsük el, hogy az egész nyugati civilizáció épp azzal foglalkozik, hogyan tudná saját nyakát szegni a történelem bicikliversenyén, fennen hirdetve az egyén istenségét és a közösség hiábavalóságát.

Ezért különösen fontos az a demográfiai fórum, amelyre az olasz miniszterelnök asszony is hivatalos, és amelyet a magyar államfő, Novák Katalin hívott össze. Nőkről van szó, akik nem ellenfélként tekintenek a férfiakra, hanem a családot veszik alapul az egyén helyett, s ebben szükség van a férfiakra és a nőkre egyaránt. Keresztény értékekre tudnak hivatkozni, hiszen legyen bármilyen modern is Európa, azért feladni nem szabad, nem is lehet, hiszen a mi életünkről van szó, meg azokról, akik majd utánunk jönnek. Ha képesek leszünk az életet folyamatként felfogni, amelynek egy kicsi részén mi is együtt haladunk más emberekkel, honfitársainkkal, akkor értelmét veszti a görcsös önmegvalósítási vágy. A minták léteznek, tudjuk, hogyan lehet erkölcsös, egészséges, értékes embernek lenni. Persze a megvalósítás már nehezebb, és a megfelelő módszerre nem egy újságcikkből lehet választ kapni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Európa nem veszi észre, hogy a jövőt tegnap kell megalapozni, akkor esélye sincs a többi régióval szemben. Mi, magyarok ezt észrevettük, és a magunk erejéből igyekszünk is népszerűsíteni az elméletet, miszerint jó élni és jó családban élni. Ha ezt a teljesen alapvető, soha a történelem során senki által meg nem kérdőjelezett tézist nem fogadja el Európa, akkor a demográfiai télben meg fogunk fagyni. A jelek aggasztóak, a túlságosan is kényelmesen élő és hitehagyott nyugati civilizáció visszaszorulóban, s máig hisz abban, hogy ő az elit elitje, aki a maga képére tudja formálni a fiatal, agresszív és eltökélt bevándorlót egyszerűen azért, mert igaza van. Csakhogy nincs igaza, mert megkérdőjelez mindent, és egyetlen stabil pontot sem tud mondani, amire hivatkozva a migrációs emberanyag hozzá hasonulna.

A demográfiai fórum megrendezése arra utal, hogy igenis van remény, mások is látják, hogy szükség van a változtatásra, s talán épp a magyar modell felhasználásával lehet megtalálni a kiutat a jelenlegi társadalmi válságból. Persze ezek mind csak keretek, az embereknek maguknak kell megtölteni azokat, hogy Európa megmaradjon, Magyarország pedig unokáinknak is magyar legyen.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.