idezojelek

Haderőfejlesztés

Mindaz, ami a magyarságnak sajátjaként az előző század kataklizmái után megmaradt, annak hatékony, ha kell, tűzzel-vassal való megvédése sürgető, kiemelt nemzeti feladat.

Baranyai Gábor avatarja
Baranyai Gábor
Cikk kép: undefined
Fotó: Mirkó István

Ami csak egy újabb, igaz, nagyon fontos lépés a haderőfejlesztésben, az óriási lépés a győri légvédelmi rakétaezred esetében. A NASAMS rakétarendszer első elemeinek megérkezése szó szerint új fejezetet nyit a Magyar Honvédség légvédelmi képességének területén. A győri rakétások eddig elsősorban a hatvanas években kifejlesztett, 1970-es években rendszeresített, majd a 2000-s években digitalizált, továbbfejlesztett, szovjet eredetű KUB-rendszerrel oltalmazták hazánk egét, azonban most szó szerint ők is beléptek a XXI. századba, már ami a közepes hatótávolságú légvédelmi rendszert illeti. Mint minden új fegyver, a NASAMS is új megközelítést, gondolkodásmódot, harceljárások elsajátítását követeli meg a kezelőitől. A szó közvetlen és átvitt értelmében is rendszerváltás történik jelenleg a győri laktanyában. 

Egy olyan folyamaton mennek keresztül a Rába-parti város katonái, mint ami már korábban megtörtént a kecskeméti repülőtéren a Gripenek rendszeresítésével, és jelenleg is zajlik a szolnoki helikoptereseknél, a tatai harckocsizóknál és tüzéreknél, a hódmezővásárhelyi gépesített lövészeknél.

 Sok fontos lépés jelenti majd a szövetségesi kötelezettségeken túl az ország védelmére is képes Magyar Honvédség meg-, illetve újrateremtését.
Amikor a jobboldali magyar kormány a geopolitikai és gazdasági helyzetet figyelembe véve 2016 végén bejelentette az akkor már évek óta tervezés alatt lévő Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési programot, azzal tulajdonképpen azt a realitást fogadta el és fogta fel elsőként az 1990 utáni kormányok közül, hogy a történelem nem ért véget, a világbéke nem jött el. Mindaz, ami a magyarságnak sajátjaként az előző század kataklizmái után megmaradt, annak hatékony, ha kell, tűzzel-vassal való megvédése sürgető, kiemelt nemzeti feladat. Ahogy magyar gyermekek nélkül, úgy elhivatott honvédek és az általuk kezelt korszerű fegyverek nélkül sincs tervezhető, biztos magyar jövő. Ez a két alap az, ami a XXI. században újrarendeződő világban a nemzeti megmaradást biztosíthatja. 

Mert mit ér egy ország, ha üresek a bölcsők vagy ha nem képes a családok otthonát, az iskolákat, a gyárakat, az erdőket, a mezőket, a szántókat megvédeni, ha azt egy rossz történelmi pillanatban ellenségei kiránthatják alóla?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a honvédek esetében új gondolkodásmód elsajátításáról van szó, az nemcsak azt jelenti, hogy egy korszerűsített, de még szovjet érában gyártott helyett egy új, norvég–amerikai együttműködésben készült, a XXI. század elvárásainak megfelelő fegyverrendszer kezelését sajátítják el katonáink mesteri szinten. 

Azt is jelenti, hogy tudják, képesek szeretteiket, barátaikat, otthonukat, a szülőföldet, mindazt, ami magyar, megvédeni.

 Ehhez elég erősek mentálisan és lelkileg, büszkék arra, amit ők és őseik elértek, és a mindenkori magyar kormány ehhez a szent feladathoz, hivatáshoz számukra megad mindent: pénzt, paripát, fegyvert.
A NASAMS légvédelmi rakétarendszer mostani átadója is azt bizonyítja, hogy a hazai baloldali, liberális politikusok, publicisták fanyalgása ellenére a honvédelmi minisztérium és a vezérkar jó úton jár. A baloldali kormányok mindent leépítő, elherdáló katonapolitikája, a gazdasági romhalmaz eltakarítása után jó kezekben van a honvédelem ügye. Igazi rendszerváltás zajlik az újraéledő magyar hadiipari üzemekkel, fejlesztőközpontokkal, Leopard 2-es tankokkal, Panzerhaubitze 2000-s önjáró lövegekkel, Hiúz gyalogsági harcjárművekkel és Gidrán páncélozott terepjárókkal, új rakétákkal, helikopterekkel, repülőgépekkel, megújuló laktanyákkal és ami a legfőbb: hazájukat védő, büszke fiatal magyarokkal.
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.