idezojelek

Egység a normalitásban

A miniszterelnök szerint az Európai Unió is a szétesés útjára lépett, ami inkább szétcsúszásként írható le, hiszen a saját döntéseit sem hajtja végre, s nem tartja be.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Europress/AFP/ Anatolii Stepanov

A körülöttünk lévő világ szétcsúszásából fakadó kihívásokra a magyar együttműködés erősítésével tudjuk megadni a választ – mondta Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezleten. A miniszterelnök szerint az Európai Unió is a szétesés útjára lépett, ami inkább szétcsúszásként írható le, hiszen a saját döntéseit sem hajtja végre, s nem tartja be. Arról is beszélt: egyáltalán nem túlzó kimondani, hogy Kárpátalján a magyar nyelv és oktatás szempontjából a helyzet jobb volt a Szovjetunióban. 

A véres honvédő háborút folytató Ukrajnának ugyanis van elegendő figyelme még arra is, hogy az ottani magyar kisebbséget vegzálja, többek között azzal, hogy az iskolákban már nem szabad megszólalni az anyanyelvünkön.

 Csak látszólag érintenek iménti súlyos mondatok más témaköröket, nagyon is összekapcsolódnak, mivel az egyre rohamosabban zombisodó, amerikai balos pórázon tartott brüsszeli hatalmi központ ámokfutó mániái, rögeszméi vannak mögöttük. Mert miként lehet, hogy a brüsszeli pöffeszkedő álelit azt az Ukrajnát támogathatja pénzzel, paripával, fegyverrel, totálisan kritikátlanul, amely bakancsos lábbal tiporja mindazokat az európai, humanitárius értékeket, amelyek miatt annak idején az unió egyáltalán létrejött? Hogy dicsérheti az ukrajnai demokratikus fejlődést, abszurd módon csatlakozásra érettnek nyilvánítva az ottani diktatúrát ahelyett, hogy a kisebbségi és emberi jogok szigorú betartását követelné tőlük? Ebben a kövér antidemokratikus cseppben benne van az egész kontraszelektált uniós vezetés tökéletes alkalmatlansága.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindebből következik az EU politikai tektonikus mozgásának, szétcsúszásának riasztó jelensége. 

A demokratapárti zsoldban álló Von der Leyen európai bizottsági elnök és köre kizárólag utasításokat hajt végre, szügyig gázol a korrupcióban, s az általuk gerjesztett illegális migránsválságban.

 Nem a valósággal foglalkoznak, hanem egy olyasfajta rémálomvilággal, amit erőnek erejével ők maguk teremtettek.
Márpedig ahogy a kőműves mondás szerint ingatag, dőlésveszélyes fal mellé nem ajánlatos állni, nekünk sem érdemes a jelenlegi brüsszeli futóhomokra építkeznünk.
Levonható a konzekvencia: az Európai Unió mai felettébb fura urai csak beszélnek az egységről, ám valójában ellene hatnak, rohasztják azt, mi viszont tényleg megcsináljuk a magyarság körében és lehetőleg Közép-Európában, a tágabb térségben is. Ők szintén szövegelnek a nyitottságról, de kizárólag a debilizált, sorosi csökkentett értelemben, mi ellenben tényleg nyitottak vagyunk – a szó eredeti, pozitív jelentésének megfelelően, vagyis mindenkivel együttműködünk, kereskedünk. Ahogy a kormányfő rávilágított: Magyarországnak történelmi adottságainál fogva és iparszerkezetéből adódóan az egész világgal kell együttműködnie és kereskednie, ezért a bezárkózás helyett a konnektivitást, kapcsolatépítést támogató országok táborában érdemes elhelyezkednie.
Könnyen belátható: olyasmi ez, mint amikor a gazdaságban a recesszióra fejlesztéssel, termelésbővítéssel reagálnak a perspektivikusan gondolkodó szereplők. 

Ez például a határon túli magyarság jövőjére vonatkoztatva annyit tesz, hogy amint a miniszterelnök kifejtette: a jövő évtől vissza kell térni a növekedéshez és erősödéshez a támogatásukban.

Mindennek az üzenete és tanulsága: mi csak törődjünk magunkkal, a saját valódi, fejlődő egységünkkel, és tudatosodjon bennünk, hogy a globalista terrortempók, brüsszeli átnevelőtáboros támadások csak erősítenek bennünket. És még az is megeshet, hogy a végén a jelenlegi euró­pátlanított unió újraegységesüléséhez is így járulhatunk hozzá a legjobban. A normalitás ragályos vonzerejével.


 Borítókép: Ursua vonder Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: Europress/AFP/ Anatolii Stepanov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.