idezojelek

Fillérbaloldal

Most Gyurcsány Ferenc fújta meg a sűrű filléreket adományládikókba hívó harci kürtöt.

Baranyai Gábor avatarja
Baranyai Gábor
Cikk kép: undefined
Fotó: Mirkó István

Becsületes ember ha egy baloldali politikus szájából az adomány szót bármilyen kontextusban meghallja – adomány, adománygyűjtés, mikroadomány, adománygyűjtő láda, adományozási jegyzőkönyv –, azonnal kinyílik a zsebében az a bizonyos bicska. Az adomány szót, mint oly sok másikat, mára szitokszóvá, politikai mémmé silányították az ellenzék megélhetési politikusai. Mivel bármilyen kihívásra, legyen az ellenzéki előválasztás, országgyűlési kampány, az Állami Számvevőszék által kirótt büntetés, csak tarhálással tudnak és akarnak választ adni az érintettek. No meg természetesen minden, a baloldalt érő rosszért a kormány, a Fidesz, az állami hatóságok, a jobboldal, a trágyával etetett „gombák”, a „tanulatlan”, „alkoholista”, tengődő vidé­kiek, a határon túli magyarok, az egyházak, az eső és a szél, a vírusok és még ki tudja, kik és mik a felelősek, de ők, a magukat elnyomottként, haladó, kritikátlan européerként, politikailag korrektként, értelmiségiként, urbánusként megélő vagy meghatározó milliomosok és milliárdosok soha. Legyen szó a baloldalon pártpénzekkel való gazdálkodásról, választói adatbázis építéséről, kampányköltésről, hirdetésről, valahogy sohasem sikerül a jogszabályoknak megfelelni. Ilyenkor jön a csodafegyver: kérjünk pénzt, hátha a sok „gomba” összedobja a fillérjeit, forintjait, az sem baj, hogy ha a külföldi, teszem azt nyugati és észak-amerikai „magyarok”, egy hárombetűs Óperenciás-tengeren túli állami ügynökséghez kapcsolható alapítványon keresztül dollármilliókat utalnak egy háborús uszító stábjának. Az sem lehet probléma, ha egy „mindig csak bántják, pedig olyan jó ember, és még magas is” főpolgármester zombimozgalmának adnak bankjegynyomdai sorozatból nagy címletű font-, euró- és dollárkötegeket, amelyeket belevarázsolnak kicsiny kis dobozokba.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látni vélem, amint a 2010 után a szárba szökkenő „hungarofasizmus” elől Londonba emigráló háromdiplomás bölcsész LMBTQ-aktivista mosogató hazarohan, majd a Deák téren nagy címletű fontokra váltja az egyszer már forintosított megtakarítását, hogy azzal majd a baloldal jól megbuktassa az Orbán-kormányt. Most Gyurcsány Ferenc fújta meg a sűrű filléreket adományládikókba hívó harci kürtöt, mert a fenti, több mint gyanús ügyek miatt 260 milliós büntetést kapnak az ellenzéki pártok az ÁSZ-től, amiből kilencvenmillió forint jut a bukott miniszterelnök pártjára, a DK-ra. Persze időben el kell kezdeni a tarhálást, mert ahogy a hónapról hónapra kiderülő turpisságokat kivizsgálja a számvevőszék és az adóhatóság, a vége több mint hárommilliárd forint is lehet. Az is előfordulhat, hogy az adományozás igazából mellékes, hiszen a Gyurcsány-párt éves szinten 740 milliós adófizetői támogatásra jogosult, ezért talán többet érnek az adakozók adatai. Így nemesedik a reménybeli sűrű fillér terebélyes választói adatbázissá. Természetesen itt is be kell tartani a választók adatainak kezelésére vonatkozó hazai és uniós jogszabályokat, mert különben megint deficites lesz a kassza egy kiadós hatósági pénzbüntetés miatt. Az ÁSZ, ahogy a többi hatóság is, többször leszögezte: ők egyetlen pártot sem „lehetetlenítenek el”, hanem a törvényi előírások alapján ellenőrzik a törvényességet. A baloldal címeres tarhálói – Juhász Péter, Donáth Anna, Cseh Katalin, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc – számára egyszerű a feladat: nemcsak becsületesnek kell látszani, hanem annak is kell lenni. Hogy ez fordítva van a hétköznapi mondáshoz képest, igen, mert a fillérbaloldalról beszélünk, azokról, akik hazájukat, kontinensüket, kultúrájukat, hagyományukat, hitüket bármikor aprópénzre váltják, olcsón eladják.

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.