idezojelek

Tanárellenes baloldal

Sürgősen revideálniuk kell az álláspontjukat azoknak, akik azzal vádolják a mai magyarországi baloldalt, hogy nem érdekli őket a hazai pedagógusok sorsa.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
2024. 01. 19. 5:00

Sürgősen revideálniuk kell az álláspontjukat azoknak, akik azzal vádolják a mai magyarországi baloldalt, hogy nem érdekli őket a hazai pedagógusok sorsa. Dehogynem érdekli: mindent megtesznek, hogy ne kapjuk meg a béremelésükhöz szükséges pénzeszközöket. Ezért dolgoznak látástól vakulásig, azaz luxusban élő klasszikusukat idézve: reggel, éjjel meg este. Brüsszelben és Strasbourgban, külföldön és idehaza minden követ megmozgatnak hosszú idő óta, hogy hátráltassák a hazánknak jogszerűen és kötelezően járó milliárdokat, csak hogy a hazai pedagógusok jelentős béremeléséhez elengedhetetlen összegeket ne folyósítsák nekünk.
Így most aztán duplán itathatják az egereket a csalódott és dühös karrierbaloldaliak. Nem elég, hogy Magyarország megkap több mint tízmilliárd eurót, a tegnapi Kormányinfón még azt is bejelentették, hogy a ciklus végéig megduplázzák a tanári fizetéseket. Kell-e ennél nagyobb csapás a polgár- és jobboldalellenes háborúba belekergült aktivistabagázs számára? Hát most hogyan hergeljék a magyar tanári kart a kabinet ellen, ha még ezt a mozgósításra kijelölt argumentációs husángot is kitekerik a kezükből?

Ne legyenek persze senkinek se illúziói, és ne féltse túlzottan az itthoni, amerikai demokrata párti és brüsszeli dróton rángatott NGO-ellenzéket: megtalálják ők a módját annak, hogy továbbra is tüzeljék a tanerőket és a tanulókat. Láttuk, hogy már szinte prevenciós jelleggel is megkíséreltek összeütni egy kis tiltakozó partit nemrégiben a Belügyminisztérium előtt. Látta azonban mindenki, milyen sikerrel: alig lézengtek páran a Széchenyi téren. Hát valami hasonlóra lehet számítani a jövőben is: az ökör következetességével fognak nekiszaladni a falnak az újabb és újabb, egyre néptelenebb, résztvevőmentesebb akció- és tüntetésimitációkkal. Már csak az hiányzik, hogy kimondottan, nyíltan a tanárok és a diákok ellen tartsanak demonstrációt. Ennek a valószínűségét növeli, hogy a pedagógusok és a tanulók elsöprő többsége láthatóan bojkottálja a militáns megmozdulásai­kat. Nem is csoda: a baloldal pedagógus- és diákellenessége a hazai Brüsszel- és Nyugat-szervilis sajtó minden leplező és elfedő erőfeszítése dacára az oktatásban tevékenykedők előtt is egyértelművé vált.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkockáztatható: nem csupán a pedagógusok nem szívlelik a baloldalt és kapcsolt részeiket, a vazallus szakszervezeteiket, hanem kalácsadó washingtoni, brüsszeli gazdáik sem. A magyarországi viszonyok tökéletes nem ismeretében arra kényszerítik NGO- és pártlerakataikat, hogy engesztelhetetlen küzdelmet folytassanak a tanári béremelések ellen, learattatva velük ennek minden népszerűtlenségi babérját, a közvélemény-kutatási rangsorok legaljára taposva őket.

Más kérdés, hogy ezt a missziót lelkesen teljesítik a képviselőik. A hatmillió forintos fizetésű bébi, Cseh Katalin egy személyben illusztrálja, miért akarnák az oktatásunk színvonalát lerohasztani: hogy ne jelentsenek a tehetséges magyar fiatalok konkurenciát az elgenderesített, elbutított nyugatiaknak. A momentumos EP-képviselő ugyanis a legutóbbi soros, Magyarország-szidalmazó strasbourgi európai parlamenti ülésen elszólta magát. A csacska Katka sokadik, hazánk pénzelvonását, kiéheztetését követelő felszólalásában azt mondta Manfred Weberről, az elbalosodott Néppárt frakcióvezetőjéről: nagyon határozottan, karakánul kiáll „a magyar jogállamiság megvédése ell… mellett”. Ez a kis freudi elszólás pontosan szemlélteti, hogy ők is tudják: éppen hogy nálunk van jogállam, amely méltóképpen megbecsüli a jövő generációit nevelő tanárok áldozatos munkáját, s ebbe az ellenzék képtelen belenyugodni.

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.