idezojelek

Betelt a söröskriglijük

A német nagyvárosokban a legnépszerűbb keresztnév már a Mohamed, miként Anglia-szerte.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2024. 09. 23. 5:00
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Állítólag friss fölmérés készült arról, mennyire tetszik a németeknek az a Kabul-külsőre emlékeztető bazár, amivé politikusaik pár év alatt az országukat varázsolták. Ha hihetünk az eredményeknek: nem tetszik nekik. Egy bizonyos Insa nevű cég közvélemény-kutatása szerint a németek 71 százaléka lesújtóan értékeli Angela Merkel „menekültpolitikáját”. Nofene! Akkor minek szavaztak rá még 2015 után is? Jó reggelt! (Amúgy pedig milyen menekültek? Nálunk még a karonülők is tudják: aki fél tucat biztonságos országon átlohol a mesés német segélyekért, az nem menekült, hanem hódító, de legalábbis gazdasági migráns, potyaleső.) Merkel mindenesetre német precizitással végrehajtotta-végrehajtatta az ördögi tervet, amelyet „főnöke” a Project Syndicate-ben előirányzott Európának.
Azóta eltelt kilenc esztendő, s a vetés kezd beérni. Kendert vetettek, kötél lesz belőle – az őslakosoknak. Talán ez tűnhetett föl a helyieknek, s ezért mondja most már 71 százalék, hogy tele a söröskriglije a barbárokkal; torkig van vele, hogy szinte nem telik el nap solingeni jellegű terrortámadás, kölni típusú csoportos nemi erőszak, bandaháborúk nélkül, amelyek elkövetői a fősodratú „lügenpressében” mindig csak „fiatalok”. 

Nem kizárt, az sincs ínyükre, hogy egyre több a no-go zóna. Ha meg valaki fölemeli a szavát hazája züllését látva, azt vagy lenácizzák, vagy viszik a dutyiba, mint nemrég egy 87 éves német nagymamát, aki az interneten véleményezte a migrációt. (Nyolc hónapot kapott.)


„Wir schaffen das!” – ígérte Merkel. Látjuk, tényleg megcsinálták. Eközben – tavalyi adat – már csaknem tizenötezer német nyugdíjas költözött Magyarországra, és kéri a nyugellátása idefolyósítását. Pár év alatt negyedével nőtt az itt élő német idősek száma. Fiatal családosok és középkorúak is jönnek, egyre többen. Ahogy ők mondják: menekülnek. Mert náluk megszűnt a közbiztonság, és már nem ismernek rá a saját hazájukra.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


Az Insa felmérése szerint a németeknek ma már csak 23 százaléka lelkesedik Merkel migránspolitikájáért a korábbi negyven helyett. Hogy valós-e a mostani vagy az előző kutatás, vagy annyit érnek, mint Magyar Péter számai a legutóbbi Medián-mérésben, nem tudom. Nem kizárt, a németek már 2015-ben sem lelkesedtek a muszlim honfoglalókért, és csak ilyen gyanús közvélemény-kutatásokkal meg a lügenpresse mindennapi lelki terrorjával verték át rajtuk a népességcserét. Mint ahogy az sem lehetetlen: olyan jól sikerült a második világháború utáni agymosás, hogy a németek zöme 2015-ben és most is migránsdömpinget akar, s csupán azért került elő ez a 71 százalék, hogy megtámogassák Scholzék határlezárós píár-keménykedését. Mert hát időközben az AfD túlzottan megerősödött, a legutóbbi tartományi választásokon is nagyot ment. Valahogy ki kell énekelni a sajtot a szájából, különben hamarosan a teljes bal-jobb szivárványkoalíciót bucira veri.

Ám akármit is akarnak vagy nem akarnak, ez a hajó elment. Egy felmérés szerint 2023-ban a német iskolások 41 százaléka volt bevándorló-hátterű: 29 százalék mindkét, 12 százalék pedig az egyik szülője révén. A német nagyvárosokban a legnépszerűbb keresztnév már a Mohamed, miként Anglia-szerte. Ez ott a jövő. Az ő jövőjük.

Kérdés, a miénk is ez lesz-e. A kilenc éve tartó kioktatás, zsarolás, fenyegetés, Sargentini-fogalmazvány, tranzitzóna-bezáratás, az illegális betolakodóknak megítélt mesés kártérítések vagy legutóbb a kétszázmillió eurós gigabírság semmi jót nem ígér. Azt jelzi: az unió nekünk is migránsokkal dúsított jövőt szán. Ha ők púposak, nekünk is azzá kell válnunk. Ha beledöglünk is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Donald Trumpot lelövik, ugye?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Terrorháború új szakaszban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.