idezojelek

Nincs bűnözési kupon

Milyen politikus az, aki nemcsak notóriusan hazudik, hanem lop is?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Purger Tamás

Talán túlzottan naivak vagyunk, de arra kérjük Magyar Pétert, ne okozzon csalódást követőinek, a júniusban rá szavazóknak, és mondjon le a mentelmi jogáról. Számos érv szól emellett, többek között az, hogy végre egyszer nem válnának el nála a szavak és a tettek. Már csak azért is logikus lenne ez a cselekedet, mivel nem csak mi emlékszünk arra, mennyire túlfűtött, ostorozó szavakkal ecsetelte, milyen galád dolog az, hogy egyesek a mentelmi joguk mögé bújnak. Kötelező ígéretet is tett arra: ha módjuk lesz rá, eltörlik a mentelmi jog intézményét. Hát akkor itt a szép alkalom, tessék egyszer az életben betartani az ígéretet, hiszen az önfelkent messiás hangsúlyozta, hogy nekik nem lesz rá szükségük semmi szín alatt. Igaz, azt is mondta ez a hazugságkedvelő egyén, hogy az európai parlamenti mandátumát sem fogja felvenni, és ez esetben is knockoutolta, semmibe vette saját szavait. Éppen ezért érdemes volna legalább kísérletet tennie hitelessége részleges visszaszerzésére.

Mit gondol a Tisza Párt nevű szekta vezérürüje, meddig tart az a számára kegyelmi állapot, hogy minden szavát, ígéretét – kis túlzással – egyetlen perc alatt bármikor képes megmásítani, és mégis kitartanak mellette azok, akik rá szavaztak és belé helyezték a reményüket?

 Pár nap alatt kámforrá válhat a pünkösdi királysága, amint rájönnek a csápolók, hogy őket is alaposan átveri az állandó, előre megfontolt hazudozásaival. Egyre többen ébredhetnek rá, hogy a nagy hangon meghirdetett Talpra, magyarok! mozgalom valódi neve inkább Térdre, magyarok! lehet az újsütetű hazugsággenerátor szerint. Hiszen aki hazudik az embereknek, az le is nézi őket és nem veszi őket semmibe, mert feltételezi, hogy buták és semmire sem bírnak emlékezni.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mások fejébe is szöget üthet: milyen politikus az, aki nemcsak notóriusan hazudik, hanem lop is? Méghozzá egy mobiltelefont, garázdasággal fűszerezve. Van ebben valami olyan kisszerű, pitiáner motívum, ami még a legelvakultabb szimpatizánsoknak is sok lehet. Jóllehet, telefonlopási ügybe keveredni mégiscsak kevésbé fajsúlyos elvetemültség, mint amikor egy EP-képviselő huzibőröndben cipeli az eurómilliókat, de ez még a baloldali politikusoknak mindenre felmentést adó brüsszeli központi bizottságnak is sok lehet már – éppen a bűncselekmény méltatlan földszintessége miatt. 

Elvégre az európai parlamenti mentelmi jog nem afféle bűnözési kupon, amit alkalomadtán be lehet váltani, amikor az Európa-atyáknak egy kis törvényszegésre szottyan kedvük.

 Nem árt észben tartania a Tisza Párt főnökének, hogy a durva korrupciós ügybe keveredett Eva Kailinak is kiadták a mentelmi jogát, és ha utána szinte mindenben falaztak is neki, védve piszkos mundérjuk tovatűnt becsületét, mégiscsak volt valami következménye a törvénykerülésnek. A túlzott pofátlanság ugyanis még a nemzetellenes kettős mérce és jogkerülés fellegvárában, Brüsszelben is rossz ajánlólevél, és parkolópályára tételt eredményezhet. Azt még ezek a kérges moralitású nacsalnyikok is szégyellnivalónak tartják.
A Hír TV kimutatta: a szavazásában részt vevők 89 százaléka szerint nem adja ki az Európai Parlament Magyar elvtárs mentelmi jogát. Erre azért ne vegyen túl erős mérget senki. Az egykori kádergyerek ugyanis kint is az érinthetetlen protekcióst alakítja, ami nem szülhet jó vért számára. Miután hosszú hetek óta elbliccelte a megjelenést a munkahelyén, az EP-ben, lehet, hogy már azt sem tudják, kiről van szó. Még az is előfordulhat, hogy nem érzik praktikusnak, hogy egy olyan embert védelmezzenek, aki a gazdaságnál előbbrevalónak tartja a garázdaságot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.