„Csak egy érdek, egy szenvedély van, és ezt úgy hívják, Magyarország”

Szánthó Miklós szerint a szabadságot soha nem adják ingyen, a saját érdekeinkért ma is nekünk kell kiállnunk.

Magyar Nemzet
2022. 10. 22. 19:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szabadságot soha nem adják ingyen, a saját érdekeinkért ma is nekünk kell kiállnunk, mert soha senki nem fog harcolni értünk, ha mi magunk nem tesszük” – mondta Szentesen az 1956-os megemlékezésen az Alapjogokért Központ főigazgatója, ahol Farkas Sándorral, a térség országgyűlési képviselőjével, államtitkárral és a környékbeli polgármesterekkel közösen elhelyezték a forradalom hőseire emlékező mécseseket is.

Szánthó Miklós szerint 1956-ban egy egész nemzet hitt abban, hogy újra saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, hogy újra magyar és nem idegen hatalmak által irányított életünk lehet. 

„Szentesen is lelkes és tiszta forradalom zajlott” – hangsúlyozta Szánthó. A szabadságharcot eltipró Kádár-rendszer azonban „nemcsak a forradalom emlékét igyekezett eltörölni, kiiktatni a nemzet emlékezetéből, hanem a feledés homályába akarta száműzni mindazokat, akiket akasztófára juttattak, bebörtönöztek”. Ez a tervük azonban csúfos kudarcot vallott, mert „ma mégis itt állunk, hogy emlékezzünk 1956 hőseire. Nem tudtak minket megfosztani jövőnktől sem, hiszen tudjuk, hogy valójában a forradalom győzött, a kommunisták veszítettek”.

Szánthó Miklós ünnepi beszédéről bővebben a központ Facebook-oldalán olvashatnak: 

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Forrás: Alapjogokért Központ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.