idezojelek

A 2017-es romboló Momentumtól eljutottunk a 2022-es romboló Momentumig

A Momentum abban éli ki magát a nemsokára összeülő új parlamentben, mint annak idején, tevékenysége kezdetén, 2017-ben: a rombolásban.

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Mónus Márton

A Momentum abban éli ki magát a nemsokára összeülő új parlamentben, mint annak idején, tevékenysége kezdetén, 2017-ben: a rombolásban.

Anno a magyar olimpiai rendezés álmait törték össze, rombolták szét, most pedig a magyar parlamentet és a rendszert szeretnék szétrombolni.

Krisztusuccse mondom, konstruktív egy párt a javából!

Szóval az történt, hogy Fekete-Győr András, a Momentum egyik alapítója a jelenleg még független Hadházy Ákossal együtt bejelentették, hogy a Momentum bojkottálni fogja az új parlament alakuló ülését, ahol egyébként a képviselők közösen felesküdnek az Alaptörvényre is.

Fekete-Győr szerint a Fidesz „mindent leuraló hazug és korrupt rendszere ellen nem lehet a hagyományos képviselői szerepben felvenni a kesztyűt”. Ezért bojkottálni kell a parlament alakuló ülését. Hadházy ennél is tovább ment, s kijelentette, hogy amíg nincsenek meg a garanciák arra, hogy az ellenzék elvégezhesse az ellenzék feladatát, vagyis a hatalom ellenőrzését, addig nem szabad részt venniük a klasszikus parlamenti munkában.

Bravó, elvtársak! Eljutottatok a duma bojkottjáig.

Az orosz parlament (a duma) bojkottját a bolsevikok már 1906-ban is tervezték, de akkor még olyan kevesen voltak a parlamentben, hogy végül elálltak a tervtől. Később azonban, 1916-1917-ben mégis csak megvalósult a duma bojkottja. Na meg a nagy októberi bolsevik forradalom…

Leninék hűséges követői itt vannak újra, száz évvel az akkori események után. Lenin és Fekete-Győr, illetve Hadházy érvelése sem különbözik sokban egymástól: annak idején Leninék, Trockijék is azért bojkottáltak, mert a rendszer egésze nem tetszett nekik. Ők a rendszert akarták megdönteni, forradalmat akartak. Úgy látom, nincs ez másképp Hadházyéknál sem… De a baloldalon nincs új a nap alatt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos én még emlékszem ugyanis, hogy az MSZP soraiban már 2012-ben (!) felbukkant az a gondolat, hogy a 2014-es választásokat bojkottálni kellene. Ezt egy pártaktíván már elfeledett figura, nevezett Kolláth György alkotmányjogász vetette fel, s a teljesen véletlenül éppen ott tartózkodó Ujhelyi István szocialista politikus gyakorlatilag nem zárkózott el az ötlettől. Igaz, a későbbiekben a párt vezetése végül is elzárkózott Ujhelyitől és a választásoktól való távolmaradás víziójától, aminek hatására Ujhelyi is úgy döntött, hogy elhatárolódik önmagától…

Akkor azzal érveltek a szocik, hogy az új választási törvényt és választási eljárásról szóló törvényt úgy alakította a Fidesz, hogy az ellehetetleníti az ellenzék győzelmét. A probléma csak az volt, hogy akkoriban a Velencei Bizottság is megvizsgálta az új választási törvényt, s azt egészében elfogadhatónak és demokratikusnak tartotta. Másfelől, akkor még voltak baloldali gondolkodók (emlékszem, például Kéri László is), akik kijelentették, hogy e törvény keretei között is le lehet győzni a Fidesz–KDNP-t.

De hát a baloldaliak, a balliberálisok, a globalisták soha semmit nem tanulnak és nem felejtenek: Fekete-Győr bojkottérvei között már megint az jött elő, hogy a választások nem voltak fairek és csak a kormánypártok győzhettek. Nem unalmas ez már, dúsgazdag és liberális proletárok? Pláne, hogy 2014-ben, 2018-ban és most is részt vettetek a választásokon, legitimálva azokat?Most pedig már az általatok oly hőn tisztelt EBESZ véleménye – amely szerint a választások rendben zajlottak – is smafu a számotokra?

Hagyjuk tehát ezt a hülyeséget, fiatalok!

Még gondolom játsszátok az eszeteket egy ideig, azután beültök a parlamentbe, mint a többi ellenzéki párt. S a duma bojkottjából kialakul a valóság: a bojkott dumája.

(Utóirat: így is lett. Nemrég jött a hír, hogy a Momentum mégis beül a parlamentbe…)

Borítókép: a Momentum párt 2018-ban (Fotó: MTI / Mónus Márton)

 

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.