időjárás 35°C Ulrik 2022. július 4.
logo

A 2017-es romboló Momentumtól eljutottunk a 2022-es romboló Momentumig

Fricz Tamás
2022.04.20. 12:00 2022.04.20. 12:04
A 2017-es romboló Momentumtól eljutottunk a 2022-es romboló Momentumig

A Momentum abban éli ki magát a nemsokára összeülő új parlamentben, mint annak idején, tevékenysége kezdetén, 2017-ben: a rombolásban.

Anno a magyar olimpiai rendezés álmait törték össze, rombolták szét, most pedig a magyar parlamentet és a rendszert szeretnék szétrombolni.

Krisztusuccse mondom, konstruktív egy párt a javából!

Szóval az történt, hogy Fekete-Győr András, a Momentum egyik alapítója a jelenleg még független Hadházy Ákossal együtt bejelentették, hogy a Momentum bojkottálni fogja az új parlament alakuló ülését, ahol egyébként a képviselők közösen felesküdnek az Alaptörvényre is.

Fekete-Győr szerint a Fidesz „mindent leuraló hazug és korrupt rendszere ellen nem lehet a hagyományos képviselői szerepben felvenni a kesztyűt”. Ezért bojkottálni kell a parlament alakuló ülését. Hadházy ennél is tovább ment, s kijelentette, hogy amíg nincsenek meg a garanciák arra, hogy az ellenzék elvégezhesse az ellenzék feladatát, vagyis a hatalom ellenőrzését, addig nem szabad részt venniük a klasszikus parlamenti munkában.

Bravó, elvtársak! Eljutottatok a duma bojkottjáig.

Az orosz parlament (a duma) bojkottját a bolsevikok már 1906-ban is tervezték, de akkor még olyan kevesen voltak a parlamentben, hogy végül elálltak a tervtől. Később azonban, 1916-1917-ben mégis csak megvalósult a duma bojkottja. Na meg a nagy októberi bolsevik forradalom…

Leninék hűséges követői itt vannak újra, száz évvel az akkori események után. Lenin és Fekete-Győr, illetve Hadházy érvelése sem különbözik sokban egymástól: annak idején Leninék, Trockijék is azért bojkottáltak, mert a rendszer egésze nem tetszett nekik. Ők a rendszert akarták megdönteni, forradalmat akartak. Úgy látom, nincs ez másképp Hadházyéknál sem… De a baloldalon nincs új a nap alatt.

Sajnos én még emlékszem ugyanis, hogy az MSZP soraiban már 2012-ben (!) felbukkant az a gondolat, hogy a 2014-es választásokat bojkottálni kellene. Ezt egy pártaktíván már elfeledett figura, nevezett Kolláth György alkotmányjogász vetette fel, s a teljesen véletlenül éppen ott tartózkodó Ujhelyi István szocialista politikus gyakorlatilag nem zárkózott el az ötlettől. Igaz, a későbbiekben a párt vezetése végül is elzárkózott Ujhelyitől és a választásoktól való távolmaradás víziójától, aminek hatására Ujhelyi is úgy döntött, hogy elhatárolódik önmagától…

Akkor azzal érveltek a szocik, hogy az új választási törvényt és választási eljárásról szóló törvényt úgy alakította a Fidesz, hogy az ellehetetleníti az ellenzék győzelmét. A probléma csak az volt, hogy akkoriban a Velencei Bizottság is megvizsgálta az új választási törvényt, s azt egészében elfogadhatónak és demokratikusnak tartotta. Másfelől, akkor még voltak baloldali gondolkodók (emlékszem, például Kéri László is), akik kijelentették, hogy e törvény keretei között is le lehet győzni a Fidesz–KDNP-t.

De hát a baloldaliak, a balliberálisok, a globalisták soha semmit nem tanulnak és nem felejtenek: Fekete-Győr bojkottérvei között már megint az jött elő, hogy a választások nem voltak fairek és csak a kormánypártok győzhettek. Nem unalmas ez már, dúsgazdag és liberális proletárok? Pláne, hogy 2014-ben, 2018-ban és most is részt vettetek a választásokon, legitimálva azokat?Most pedig már az általatok oly hőn tisztelt EBESZ véleménye – amely szerint a választások rendben zajlottak – is smafu a számotokra?

Hagyjuk tehát ezt a hülyeséget, fiatalok!

Még gondolom játsszátok az eszeteket egy ideig, azután beültök a parlamentbe, mint a többi ellenzéki párt. S a duma bojkottjából kialakul a valóság: a bojkott dumája.

(Utóirat: így is lett. Nemrég jött a hír, hogy a Momentum mégis beül a parlamentbe…)

Borítókép: a Momentum párt 2018-ban (Fotó: MTI / Mónus Márton)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.