időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

A VW és társaik aggódnak a szankciók miatt

Jámbor Gyula
2022.02.25. 05:45 2022.02.25. 07:53
A VW és társaik aggódnak a szankciók miatt

Az európai országok szankciói érzékenyen érintik az oroszországi telephellyel rendelkező külföldi autógyártókat. A VW, a Mercedes és a Stellantis mellett a Renault helyzete különösen kényes, mert utóbbi tulajdonos az orosz piacot uraló Lada márkában.

Wolfsburgban aggodalomra ad okot az orosz–ukrán konfliktus – közölte csütörtökön a VW-csoport. Az oroszországi termelésre és értékesítésre gyakorolt ​​hatásokról jelenleg még nincs információjuk, de folyamatosan figyelemmel kísérik a fejleményeket. Most mindenekelőtt az alkalmazottak biztonságáról kell gondoskodniuk – nyilatkozta Európa legnagyobb autógyártója az Automobilwoche.de híradása szerint.

A VW-csoport saját gyártóüzemet működtet a Moszkva mellett található kalugai üzemben. A cég ott gyártja a Tiguan-, Polo- és Skoda Rapid-modelleket,

és ott szereli össze az Audi Q7 és Q8 terepjárókat. 

Szerelősor a Mercedes egyik európai üzemében. Fotó: Bloomberg

A Mercedes-Benz AG vezérigazgatója, Ola Kallenius az orosz–ukrán konfliktus kapcsán az ellátási lánc fenntartásának a kilátásairól beszélt a Bloombergnek. A Mercedes a közelmúltban több mint 284 millió dollárt (250 millió eurót) fektetett be egy gyárba az E osztály, valamint a SUV-modellek gyártására.

– A Stellantis kész áthelyezni vagy korlátozni a termelést Oroszországban, ha a nyugati szankciók megzavarják a munkát – mondta az autógyártó vezérigazgatója. Carlos Tavares, a Jeep, a Dodge és a Peugeot márkákat gyártó Stellantis vezetője szerint nem lehet pontosan megmondani, hogy a nyugati szankciók hogyan érintik az autógyártó Moszkvától 115 mérföldre délkeletre fekvő kalugai üzemét. A Stellantis a Mitsubishivel közösen üzemeltet egy telephelyet, ahonnan kisteherautókat kíván Európába exportálni.

Az Automotive News Europe szerint a Renault-csoportnak van leginkább félnivalója Oroszországban.

A Renault ellenőrző részesedéssel rendelkezik a Ladákat gyártó AvtoVAZ-ban. A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo elmondta, hogy a Lada-gyár alkatrészeinek nagy részét helyből szerzik be,

ami segít megoldani az ellátás problémáit. Az AvtoVAZ ugyanakkor vizsgálja a mikrocsipek szállításának alternatíváit arra az esetre, ha a nyugati szankciók érintenék az oroszországi szállításokat.

A Renault helyzete azért különleges, mert az általa irányított Lada piacvezető pozícióban van Oroszországban. Tavaly a márka piaci részesedése csaknem 21 százalékos volt. A Vesta és a Granta a legnépszerűbb autók az országban, mindegyik a márka összértékesítésének körülbelül egyharmadát adja. Oroszországban tavaly összesen 350 ezer Ladát adtak el, 2,1 százalékkal többet, mint 2020-ban. Ezek között volt csaknem háromezer darab földgázmotoros Vesta CNG. A két Niva Legend terepjáró és az új Niva Travel egyenként több mint 25 ezer példányban kelt el – tette közzé a Focus.de.

Borítókép: A Renault ellenőrző részesedéssel rendelkezik a Ladákat gyártó AvtoVAZ-ban (Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.