Felelőtlen kijelentések hozhatják el a világháborút

Egyre mélyebbre kerül Európa a háborús spirálban.

Forrás: V4NA2024. 06. 02. 14:45
Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási felelőtlenség Németország, Franciaország és az Egyesült Államok részéről, hogy engedélyezik Ukrajnának az általuk szállított fegyverek használatát oroszországi célpontok ellen az orosz–ukrán háborúban – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője így reagált a hírekre:

Mi következik ezután? A NATO szárazföldi csapatainak bevetése az orosz–ukrán háborúban? Egy harmadik világháború kockázata végleg kicsúszna a kezünkből, ami elképzelhetetlen következményekkel járna Európa és polgárai számára is. Ezt a felelőtlen eszkalációs spirált ezért végre meg kell törni

– fogalmazott az osztrák jobboldali politikus, aki felszólította Karl Nehammer néppárti szövetségi kancellárt, hogy azonnal küldjön határozott tiltakozójegyzéket ezen államok döntése ellen, hiszen Németország és Franciaország nemcsak NATO-, hanem EU-tag is.

Ausztriának most egyértelműen semleges országként kell pozicionálnia magát, és fel kell ajánlania magát békeközvetítőként. Nem fogadható el többé, hogy Nehammer és társai fokozatosan eltemessék örök semlegességünket. A helyzet súlyosabb, mint valaha. Sürgősen deeszkalációra van szükség, és a béketárgyalások elősegítésére, hogy véget vessenek az értelmetlen öldöklésnek és a mérhetetlen szenvedésnek ebben a konfliktusban

– jelentette ki Harald Vilimsky az orosz–ukrán háború kapcsán.

Borítókép: Nyugati fegyverekkel lőhetnek orosz célpontokra az ukránok a háborúban (Fotó: Anadolu via AFP/Diego Herrera Carcedo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.