Betyáros mulatság

Online már korábban megjelent, fizikai formájában tavasszal jött ki a Góbé Élem című első nagylemeze, amelyet a zenekar a megújult felállásban jelentetett meg. Május 28-án pedig turnézáró koncertre, lemezbemutatóra és táncházra készül a csapat a Fonóban. A tizenöt éve aktív banda 2020-ban új énekessel és nagybőgőssel kezdett alkotni Várai Áron és Hegyi Zoltán személyében. Az új tagokkal új lendület is érkezett a formációba, ennek eredményeként születtek meg az elmúlt másfél évben megjelent dalok, és ezek összessége a most kiadott album is. A lemezen vendégként szerepel Szokolay Dongó Balázs és Busa Pista.

Magyar Nemzet
2022. 05. 19. 18:30
null
Forrás: Fonó Budai Zeneház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2007-ben alakult, hattagú magyar formáció már a kezdetektől merészen, kísérletező kedvvel nyúlt az autentikus népzenéhez. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként folytatták, így eszköztárukban megtalálható a klasszikus, a nép- és a könnyűzene egyaránt. A zenekar eddigi tizenöt éve alatt bejárta az egész Kárpát-medencét és fél Európát, és több mint ezer koncertje során szinte minden magyar könnyűzenei platformon szerepelt. 

Koncertjeiken korszakok, stílusok, ízlések találkoznak, tömegek perdülnek táncra. A népzene és korunk zenéi nemcsak megférnek egymás mellett, de ugyanazon kultúrát alkotják, kölcsönhatásban állnak, és ezeket a metszéspontokat keresi a Góbé az eddigi négy világzenei nagylemezén.

A fizikai formában tavasszal megjelent Élem című lemez, melybe akár online is belehallgathatunk, nagy mérföldkő a zenekar (Várai Áron, Rigó Márton, Vizeli Máté, Egervári Mátyás, Hegyi Zoltán és Czupi Áron) számára.

Erre tér ki Várai Áron is:

Az album számomra egy robusztus mérföldkő. Agyasabb zene, és valóban sokszínű, a zenekar repertoárjában újnak számító stílusok keverednek a lemezen. Továbbra is a népzene táplálta és inspirálta a számokat, aminek köszönhetően a népdalok szövegei és az új kabát, amit kaptak, remek légkört, életérzést sugároznak.

A lemezbemutatónak a Fonó Budai Zeneház ad otthont május 28-án, ahol a fergeteges hangulatot a Kacaj zenekar alapozza meg, és a koncertet táncházzal zárják.

Borítókép: A Góbé zenekar (Forrás: Fonó Budai Zeneház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.