Mindenkit vár a Táncház-akadémia Lovason

A fél évszázados táncházmozgalom július 17-én Lovason, a Márffy Házban ünnepel, ahol táncházat rendeznek a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa támogatásával. A Táncház-akadémia projekt nyitott alkalmaira bárki, bármikor becsatlakozhat, nincs szükség előképzettségre.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 20:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szórakozva, interaktív formában ismerkedhetnek meg az UNESCO Legjobb megőrzési gyakorlatok regiszterében szereplő táncházmódszer alapján népszokásokkal, népzenei, népdal- és néptánckincsünkkel.

Délelőtt a Bara zenekar gyermekkoncertjével indul a nap, melyet az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület Mesterek és tanítványok produkcióinak bemutatkozása követ. Napközben interaktív mesterségbemutatókon, kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt a látogatók. Készíthetnek növényi ornamentikával díszített hűtőmágnest, karkötőt fonókoronggal, szitakötőt és madárt csuhéból, valamint pingálhatnak ütőfás mézeskalácsot. Emellett a Táncház 50 (fotógyűjtemény az elmúlt fél évszázad táncházairól) kiállítás egészíti ki a programokat.

A délután folyamán sárközi, majd kalocsai viselet- és táncbemutató várja az érdeklődőket  a Kóka Néptáncegyüttes és Laczkó Tibor közreműködésével. A két program között pedig a Tükrös zenekar koncerttel szórakoztatja az egybegyűlteket, majd táncot is tanítanak a nagyérdeműnek Kádár Ignác, Busai Zsuzsanna és Busai Norbert vezetésével.

Este a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség szervezésében kistérségi hagyománnyal élő táncosok mutatkoznak be. Ezt követően Navratil Andrea Liszt-díjas népdalénekes tanít dalokat, majd élő zenés táncház kezdődik, ahol Farkas Zoli és bandája muzsikál.

Az eseményre regisztrálni a [email protected] e-mail-címen tudnak.

Borítókép: A Táncház-akadémia projekt nyitott alkalmain bárki részt vehet (Forrás: Fonó Budai Zeneház Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.