Györgyi Anna: Nekem egy csoda Juliette Binoche, életem nagy élménye

Bearanyozta a napomat tegnapi találkozásom Juliette Binoche-sal az előadása után. Hihetetlen aurája van, nagyon természetes, közvetlen, de azt vettem észtre, hogy általában a nagyok végtelenül természetesek – mondta lapunknak Györgyi Anna Jászai Mari-díjas színésznő, aki Az angol beteg (1996) óta folyamatosan szinkronizálja a világhírű Oscar-díjas színésznőt.

Szilléry Éva
2023. 06. 08. 19:32
Juliette Binoche, Györgyi Anna
Fotó: Kiss Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

– Még soha nem találkoztam Juliette Binoche-sal, akkor sem tudtam ott lenni, amikor néhány éve Miskolcon a Cinefesten életműdíjat kapott – monda a Magyar Nemzet érdeklődésére Györgyi Anna, aki évek óta szinkronizálja a világhírű színésznőt.  

Juliette Binoche
Olvasásperformansz Juliette Binoche-sal  Fotó: Eöri Szabó Zsolt 

Előadásom volt, amikor a Nemzeti Színházban fellépett, de egyből rohantam a nagy esőben a 2-es villamossal, hogy elérjem a beszélgetés végét, utána pedig felmentem a színész büfébe, hogy találkozzak vele. Rideg Zsófia dramaturg mutatott be neki, úgy mint a magyar hangját – osztotta meg élményét a színésznő.
Néhány szót váltottak, de Binoche túláradó kedvessége magával ragadta. – Majdnem elsírtam magam, mert Az angol beteg óta szinkronizálom, 

és élőben látni a maga természetes szépségében, életre szóló élmény volt. 

 Nekem egy csoda ez a nő. A lányom írt még délután, hogy: „képzeld itt van a Binoche öt méterre tőlem!” Majd aláíratta az Angyal válaszol című kötetet vele, amit nekem címzett a sztár.  
Juliette  Binoche a 10. színházi olimpián mutatta be a Fény-Anyag című  felolvasószínházi darabot, Az Angyal válaszol című kötet alapján, Szűcs Nellivel, Trill Zsolttal és Varga Zsuzsával. 

– Legutóbb két új filmjét szinkronizáltam. Az egyikben egy látomást keres. Ez egy filozofikus mű (Látomás, japán-francia film). A másik meg Jean Renóval a Félix és Rose, amit mintegy két hete szinkronizáltam. Ez egy vígjáték, amelyben egy sminkes kozmetikus nő megismerkedik egy szakáccsal. Két össze nem illő ember találkozása. 

Csodálom, hogy annyira bátran válogatja meg a szerepeit és olyan bátran játszik. 

Életem nagy élménye a tegnapi nap, mert eddig csak filmen láttam őt.  Gondoltam is rá, hogy ha sok pénzem lenne elutaznék olyan helyekre, ahol megnézhetném őt és más színészeket, akiknek a hangját adom színpadon. Amikor Párizsban voltam, pont nem találkoztam vele. 

Végtelenül természetes, csodálatos aurája van, 

azt vettem észtre, hogy az igazán nagyok, nagy művészek, rendszerint végtelenül természetesek. Bearanyozta napomat – mondta Györgyi Anna. 

Juliette Binoche
Györgyi Anna, Rideg Zsófia, Juliette Binoche Fotó: Kiss Csaba


 

Hozzátette, nagyon nehéz Juliette Binoche nevetését szinkronizálni, mert akkorát kacag, olyan gyöngyöző és olyan természetes, úgy árad belőle, hogy azt nem lehet utánozni. 


A színésznő több darabot is látott már a 10. színházi olimpián, eddig a legerősebben Alessandro Serra A vihar című előadása és a grúz Avtandil Varszimasvili III. Richárd rendezése érintette meg. 

Borítókép: Juliette Binoche és Györgyi Anna (Fotó: Kiss Csaba) 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.