Hol tart a Zeneakadémia vezetői kinevezése?

Augusztus 21-én éjfélkor lezárult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori posztjára kiírt pályázat, melyre a tájékoztatás szerint öten jelentkeztek. Postai úton is be lehetett nyújtani pályaművet, ezért az ügyintézés határidejét is figyelembe véve kerül majd sor az összes pályázat érvényességének vizsgálatára.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 09. 01. 14:36
Zeneakadémia
20230823 Budapest Zeneakadémia Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István Forrás: Mirkó István/Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy hol tart most a vezetői kinevezési folyamat, arról a Mandiner készített egy összeállítást. Többek közt arra keresték a választ, hogy ki dönt majd a vezető személyéről, hiszen több sajtóorgánum is az egyetemi szenátus hatáskörét helyezte előtérbe. A Mandiner kérdésére a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) válaszolt, s kifejtették, hogy az egyetem alapító okirata világosan kimondja, hogy a szenátus rangsorol, majd azt a miniszternek továbbítja, aki pedig dönt.

Solti György szobra
Solti György karmester szobra a Zeneakadémia előtt (Fotó: Mirkó István)

A lap azt is megkérdezte, hogy a két kiírt pályázat közül melyik tekintendő érvényesnek. A sajtó egy része szerint ugyanis jogászoknak kellene eldönteni, hogy az első kiírás, amelyet Csák János miniszter szóban visszavont, de a Közszolgállás portálon egészen az augusztus 9-i beadási határidőig kint maradt, érvényesnek mondható-e, mert akkor az arra jelentkező egy személy pályázata is érvényes. A KIM a kérdésre a következő választ adta: 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pályázat kiírásáért felelős, az intézményt fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetője – a szakmai szervezetek, érintettek által tett jelzéseket és felvetett kérdéseket megfontolva – bejelentette a korábbi pályázat visszavonását és új pályázat megjelentetését, amelynek megfelelően 2023. július 21-én az első rektori pályázat visszavonása megtörtént, és új pályázati kiírás vált elérhetővé. Azonban technikai hiba folytán pár napra ismét feltűnt az álláspályázat a honlapon, azonban ennek tényétől nem vált érvényessé az első pályázati kiírás.

Ennek megfelelően tehát a második, a Belügyminisztérium rendészeti, vezetőkiválasztási, vezetőképzési és továbbképzési főosztályának közszolgálati álláspályázatai között megjelent az érvényes. 

A rektori posztra beérkezett pályaművek érvényességének vizsgálatára a postai ügyintézés határidejét is figyelembe véve várhatóan a jövő hét elején kezdődik majd el. 

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják el. 

Borítókép: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épülete (Fotó: Mirkó István)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.