Genetikusan kódolt a kárpátaljai emberekben a málenkij robot emléke + exkluzív videó

1960. január 25-én szüntette meg rendeleti úton a gulág intézményét a szovjet Belügyminisztérium, de a munkatáborok továbbra is működtek, más körülmények között, szerte a Szovjetunióban, immár a KGB hatásköre alá rendelve. Eme nap apropóján egy filmes időutazás keretében a kárpátaljai születésű Tarpai Viktóriával megidézzük a szakmai életét jelentősen meghatározó A sátán fattya című filmet. A Zsigmond Dezső rendezésében készült alkotás Nagy Zoltán Mihály azonos című művéből született még 2017-ben, és a tizenhat esztendős Tóth Eszter sorsán keresztül mutatja be az 1944. novemberi kárpátaljai történéseket.

2024. 01. 25. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet szerint Beregszilasról útnak indul néhány asszony, leány, hogy élelmet vigyen a „háromnapos munkára” behívott hozzátartozóknak. Azóta tudjuk, a „malenkij robot” sokkal tovább tartott három napnál. Tóth Eszter is a nők között van, akit öt orosz katona megerőszakol. A lány teherbe esik, és megszüli a gyermeket, a Sátán fattyát. Ez megváltoztathatatlanul tönkreteszi nemcsak az ő, de környezete életét is.

Borítókép: Tarpai Viktória mint Tóth Eszter (Forrás: Duna TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.