Már csak azért is, mert Rezeda Kázmér minden alkalommal ragaszkodott ahhoz, hogy lengyelül olvassa el először az étlapot, ami fölöttébb érdekfeszítő és időigényes elfoglaltság, bár sokan osztják azt a véleményt, hogy lengyelül mindenki beszél, ugyanis ha kizárólag mássalhangzókat mondasz ki egymásután, akkor lengyelül beszélsz, legfeljebb nem tudod, mit. Ha Lengyelországban vagy, és levesre vágysz, akkor zsureket kell enned. Ez afféle savanykás leves, olyan csorbaféle, és mindenhol mást tesznek bele, kolbászt, krumplit, főtt tojást, zöldségeket, van, ahol kaprot, s van, ahol más fűszerszámot. Rezeda Kázmér is zsurekkel adta meg a módját az este kezdetének, majd hering következett, hagymásan, az meg sörért kiáltott. S ezután el kellett dönteni, mi legyen a főétel. Ott volt mindjárt a kaczka majeranku z aromatem pomaranczy, ami ugye kacsa majorannával és marinált narancshéjjal meg az elmaradhatatlan káposztával. A kacsa a lengyeleknél afféle nemzeti eledel, éppen ezért érthetetlen, vajon miért készül a kiskacsa állandóan Lengyelországba, miután megfürdött a fekete tóba’…