idezojelek

Térdelés helyett vastaps

A tegnapi vastaps mindannyiunknak szólt: lengyeleknek, magyaroknak, s azoknak, akik csatlakoznak hozzánk. Mert már csak mi maradtunk Európa.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2021. 11. 16. 11:20
Fotó: Török Attila

Fölállva tapsolták a magyar himnuszt a lengyel szurkolók tegnap este a varsói Nemzeti Stadionban. A térdeplő angolok korábban kifütyülték a mi himnuszunkat (is) – a lengyelek megtapsolták. Hogy végül győzött a magyar válogatott, mellékes, nagyjából senkit sem érdekel ezek után. A tegnapi este a tapsról szólt, amely még sokáig melegíti majd a szívünket, lelkünket.

Szavakkal nehezen leírható érzések kavarognak az emberben. Egy évezredes, vagy talán annál is régebbre nyúló, megingathatatlan barátság, két testvérnép sorsközössége, a csatatéren együtt kivívott győzelmek és elszenvedett bukások, közös uralkodóink és szabadságharcosaink sora. Két jóravaló, büszke nemzet, amely nem gyarmatosított, fosztott ki, hajtott rabigába idegen országokat. Cserébe hol a Nyugat, hol a Kelet tiport le minket, rajzolta át országainkat, tologatta önkényesen a határainkat, irtotta milliószámra nemzeteinket. Ugyanaz a hit és szabadságvágy, ugyanazok az eszmények irányítottak minket évszázadokig.

És lám, most is! Ma is együtt állunk a vártán!

Együtt védjük határainkat a Nyugat által ránk szabadított barbár hordák, a szervezett népvándoroltatás ellen. S együtt harcolunk az eszét és lelkét vesztett, Szodomává lett Nyugat perverz zsarolásaival, terrorizmusával szemben. Jogállamisági és kötelezettségszegési eljárások, genderőrület, szivárványos métely, kötelező térdeplés, keresztényüldözés, LMBTQ-nevelés az óvodásoknak, nihil és fertő – tankok és blitzkrieg helyett most ezekkel támad a Nyugat. És mi megint és újra védekezünk. Együtt. Lengyel és magyar.

Mi védjük a normalitást, a józan észt, évezredes hagyományainkat, a keresztény hitet és kultúrát, a valódi európai eszményeket. A tegnapi vastaps mindannyiunknak szólt: lengyeleknek, magyaroknak, s azoknak, akik csatlakoznak hozzánk. Mert mi vagyunk Közép-Európa. És már csak mi maradtunk Európa is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila )

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.