időjárás 11°C Zalán 2023. március 30.
logo

Szemétládák és tanácsadók

Pilhál Tamás
2022.04.28. 09:57 2022.04.28. 10:04
Szemétládák és tanácsadók

Az állítólagos kormányzati kivéreztetés miatt háromezer fővárosi szemétládát leszereltetett Karácsony Gergely biciklis manöken, s így félő, nem jut elég hely a mocsoknak. 

Szőrmentén kapcsolódó hír: a tanácsadói létszámát viszont nem kurtította meg Budapest primadonnája. Most is ötven körüli haver lézeng a kis híján dobra vert Főpolgármesteri Hivatalban, illetve brüsszeli kiküldetésen. Az ő eltartásuk, etetésük tavaly csaknem 400 millió adóforintunkba került, ám a legszebb az egészben, hogy az égvilágon semmi írásos, kézzelfogható nyoma nincs annak, hogy ezek a figurák (Kálmán Olga, Jámbor András meg a többi) bármi értelmeset, maradandót, társadalmilag hasznosat csináltak volna. Hogy egyáltalán csináltak-e bármit. (Már ha azt nem tekintjük hasznosnak, hogy a Facebookon ontották magukból a hétmérföldes ökörségeket.) Karácsonyék természetesen leigazolták a munkavégzést, és hogy roppant bölcs ötleteket kaptak tőlük, oszt jó napot, irány a kassza.

A Kontra egy közérdekű adatigényléssel most kissé megkavarta a városházi derítőt, és ennek során érdekes dolgok úsztak a felszínre. Például kiderült, hogy csak úgy hemzsegnek a két lábon járó polihisztorok Karácsony körül. Mindenhez is értenek. Ott van például G. Szabó Dániel, aki korábban az Indexnél és a Soros-féle Átlátszónál játszott független-objektív újságírót, majd lebzselt egy sort a Momentum körül, hogy végül a főpolgármester uszályában landoljon. Itt előbb a szervezési és informatikai főosztályt vezette, majd 2020 óta a koordinációs főosztályt. Minden húron játszik, na.

Aztán ott van Kéri András, aki „főállásban” Karácsony tanácsadója volt tavaly év végéig, ám emellett arra is jutott ideje, ereje (no meg gyomra), hogy Soros György kedvenc álcivil fölforgatószervezetét, az Amnesty International honi lerakatát vezesse. Hogy miként egyeztette össze a két melót? Tán egy zsenivel állunk szemben. Esetleg a két munka lényegét tekintve ugyanaz: kormányellenes szervezkedés. Munkaköri leírása szerint amúgy Kéri „uniós forrásokkal kapcsolatos ügyeket” intézett, illetve a Főpolgármesteri Hivatal „nemzetközi kapcsolatait a gyakorlatban valósította meg”. Mindezért havi 850 ezer forint ütötte a markát. Ahogy mondani szokás: a hülyének is megéri. Pláne Karácsonynak.

És végül ott van Németh L. Zsolt, aki a Soros-maffia másik gyöngytyúkjánál, a Transparency International helyi kirendeltségénél ügyvédkedett, majd elszegődött Karácsony mellé „közigazgatási szakreferensnek”, aztán „koordinációs önkormányzati tanácsadónak”, Jávor Benedek keze alá, Brüsszelbe. Ott a Budapest számára fontos konferenciákra, szemináriumokra látogat és jegyzetel, potom 900 ezer forintos havi éhbérért. Bámulatos.

Az utcákon eközben kevés a szemétláda.

Borítókép: Utcai szemetes (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)

Szemét borítja a főváros utcáit

A köztisztasági vállalatok dolgozóinak egy hete tartó sztrájkja miatt szemét borítja Madrid utcáit, és egyelőre nem látszik a kiút a konfliktusból.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.