idezojelek

Szemétládák és tanácsadók

A budapesti kukák jó részét takarékossági okokból eltüntették Karácsonyék, a népes tanácsadói slepp viszont maradt.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Máté Krisztián/Metropol

Az állítólagos kormányzati kivéreztetés miatt háromezer fővárosi szemétládát leszereltetett Karácsony Gergely biciklis manöken, s így félő, nem jut elég hely a mocsoknak. 

Szőrmentén kapcsolódó hír: a tanácsadói létszámát viszont nem kurtította meg Budapest primadonnája. Most is ötven körüli haver lézeng a kis híján dobra vert Főpolgármesteri Hivatalban, illetve brüsszeli kiküldetésen. Az ő eltartásuk, etetésük tavaly csaknem 400 millió adóforintunkba került, ám a legszebb az egészben, hogy az égvilágon semmi írásos, kézzelfogható nyoma nincs annak, hogy ezek a figurák (Kálmán Olga, Jámbor András meg a többi) bármi értelmeset, maradandót, társadalmilag hasznosat csináltak volna. Hogy egyáltalán csináltak-e bármit. (Már ha azt nem tekintjük hasznosnak, hogy a Facebookon ontották magukból a hétmérföldes ökörségeket.) Karácsonyék természetesen leigazolták a munkavégzést, és hogy roppant bölcs ötleteket kaptak tőlük, oszt jó napot, irány a kassza.

A Kontra egy közérdekű adatigényléssel most kissé megkavarta a városházi derítőt, és ennek során érdekes dolgok úsztak a felszínre. Például kiderült, hogy csak úgy hemzsegnek a két lábon járó polihisztorok Karácsony körül. Mindenhez is értenek. Ott van például G. Szabó Dániel, aki korábban az Indexnél és a Soros-féle Átlátszónál játszott független-objektív újságírót, majd lebzselt egy sort a Momentum körül, hogy végül a főpolgármester uszályában landoljon. Itt előbb a szervezési és informatikai főosztályt vezette, majd 2020 óta a koordinációs főosztályt. Minden húron játszik, na.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aztán ott van Kéri András, aki „főállásban” Karácsony tanácsadója volt tavaly év végéig, ám emellett arra is jutott ideje, ereje (no meg gyomra), hogy Soros György kedvenc álcivil fölforgatószervezetét, az Amnesty International honi lerakatát vezesse. Hogy miként egyeztette össze a két melót? Tán egy zsenivel állunk szemben. Esetleg a két munka lényegét tekintve ugyanaz: kormányellenes szervezkedés. Munkaköri leírása szerint amúgy Kéri „uniós forrásokkal kapcsolatos ügyeket” intézett, illetve a Főpolgármesteri Hivatal „nemzetközi kapcsolatait a gyakorlatban valósította meg”. Mindezért havi 850 ezer forint ütötte a markát. Ahogy mondani szokás: a hülyének is megéri. Pláne Karácsonynak.

És végül ott van Németh L. Zsolt, aki a Soros-maffia másik gyöngytyúkjánál, a Transparency International helyi kirendeltségénél ügyvédkedett, majd elszegődött Karácsony mellé „közigazgatási szakreferensnek”, aztán „koordinációs önkormányzati tanácsadónak”, Jávor Benedek keze alá, Brüsszelbe. Ott a Budapest számára fontos konferenciákra, szemináriumokra látogat és jegyzetel, potom 900 ezer forintos havi éhbérért. Bámulatos.

Az utcákon eközben kevés a szemétláda.

Borítókép: Utcai szemetes (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.