idezojelek

Vég Márton nyugodtan szankcionálja az oroszokat

A liberálisok a birodalmi érdekek helyi képviseletét morális köntösbe bújtatva próbálják letolni a torkunkon, hogy „egy kicsit fájni fog”.

Cikk kép: undefined
2022. 05. 06. 8:50

Ül az ATV stúdiójában Vég Márton, a 444 ránézésre jól kereső, tornából felmentett újságírója, és morális szempontokról értekezik az Oroszország elleni szankciók kapcsán. Hogy egyszerűen muszáj további szankciókat bevezetni, amik ugyan gazdasági visszaesést és inflációt fognak okozni Európában, ami Magyarországnak és Európának is fájni fog, de ő morálisan ezt tartja helyesnek. „Mert egyszerűen ez egy abszurd helyzet, hogy uniós országok, köztük Magyarország is finanszírozza Putyin háborúját.” 

Persze könnyen moralizál, neki nem fájnának a szankciók következményei, a propagandamunkájáért Gyuri bácsi által folyósított havi fizetése semmilyen direkt összefüggésben nem áll a magyar GDP-vel. Prémiumkitűzése nem ehhez igazodik, hanem minden valószínűség szerint ahhoz, hogy mennyire tudja a magyar nyilvánosságot az amerikai érdekeknek megfelelő irányba befolyásolni. Nyilván nem véletlenül nem azt nevezte abszurd helyzetnek, hogy az Egyesült Államok az atomerőműveinek működéséhez szükséges urán vásárlásával finanszírozza Putyin háborúját.

Szeretem, amikor a liberálisok megmondják a frankót. Élvezet hallgatni, ahogyan a birodalmi érdekek helyi képviseletét morális köntösbe bújtatva próbálják letolni a torkunkon, hogy „egy kicsit fájni fog”. Mármint nekünk.

Az a tiszteletteljes javaslatom Vég Mártonnak és barátainak, hogy nyugodtan szankcionálják az oroszokat, és egy pillanatig se finanszírozzák tovább Putyin háborúját azzal, hogy közlekednek (olaj), hogy fűtenek (gáz), vagy hogy világítanak és töltik a mobiltelefonjaikat (Paks II). Zárják el a lakásaikba bejövő gázcsapot, csapják le a biztosítékot, szokjanak le az internetezésről, a slusszkulcsaikat pedig hajítsák a Dunába. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Utána pedig gondolkozzanak el azon, és magyarázzák el nekünk is, miért akarják, hogy Magyarország ugyanazt az utat járja, amit a második világháborúban, amikor részben a Német Birodalom nyomására, azt kényszerűen kiszolgálva, részben pedig ideológiai meggyőződésből (keresztesháború a bolsevizmus ellen) beléptünk a Szovjetunió elleni háborúba. Ami a liberálisok szerint nagyon rossz döntés volt. Szerintünk is, csak mi úgy gondoljuk, hogy utólag könnyű okosnak lenni, nyilván akkor sem hülyék ültek a kormányrúdnál, a rendelkezésükre álló információk alapján (nyugati katonai szakértők hat hetet adtak az oroszoknak a németekkel szemben – most sem árt az oroszokat leíró szakértői véleményeket fenntartással kezelni), a legjobb tudásuk szerint, a magyar nemzet érdekeit szem előtt tartva hozták meg a döntésüket – ami utólag végzetesnek bizonyult, de ezt előre nem lehetett látni.

Hogyan van az, hogy a mai liberálisok éppen azt kérik számon Orbán Viktoron, amiért Bárdossy Lászlót kivégezték, aki ellen az egyik vádpont éppen a Szovjetunió elleni, 1941. júniusi hadüzenet volt? Vagy mégis jó ötlet volt belépni a Szovjetunió elleni háborúba, és mégsem kellett volna kivégezni Bárdossy Lászlót? Kérem, valaki magyarázza el!

Borítókép: Vég Márton (Fotó: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.