idezojelek

Be kellene tiltani a Pride-ot!

A végrehajtó hatalom a hatályos törvényeket mindenkivel, így az LMBTQ-lobbival is tartassa be!

Cikk kép: undefined
2022. 06. 28. 13:28
Fotó: Balogh Zoltán

A politikai funkcionális analfabétákat tömörítő Párbeszéd egyik oszlopos tagja, Barabás Richárd arra kérte Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy vegyen részt a Pride fedőnevű LMBTQ-ralin. Novák Katalin méltóságteljesen kezelte le a viccnek gyenge, bunkóságnak erős meghívást, egyszerűen nem véve tudomást róla.

Sokan mondják, hogy ez a helyes megoldás. Egyszerűen nem kell tudomást venni róluk. Van azonban egy kis bökkenő.

Egyrészt az, hogy ha nem veszünk róluk tudomást, ezzel csak azt érjük el, hogy évről évre emelik a tétet, egyre elképesztőbb ötletekkel állnak elő, és egyre elképesztőbb dolgokat próbálnak lenyomni a normális többség torkán. Aztán Budapesten kívül előbb-utóbb vidéken is megjelennek, ahogyan tették ezt a tavalyi évben Pécsen.

Másrészt tisztában kell lennünk azzal, hogy a Budapest Pride és annak minden rendezvénye – beleértve magát a felvonulást – törvényellenes. A gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló, 2021. évi LXXIX. törvény (az úgynevezett gyermekvédelmi törvény) ugyanis egyértelműen fogalmaz: „E törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márpedig a Pride kifejezetten ezt teszi: megjeleníti és népszerűsíti a homoszexualitást, a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést és a nem megváltoztatását, és – tekintettel arra, hogy a felvonulásra hét végén, fényes nappal, a belvárosban kerül sor – mindez kifejezetten elérhető 18 éven aluliak számára. Éppen ezért a Pride mellett nem elnézni, hanem személyes véleményem szerint – az ugyanezen dolgokat megjelenítő és népszerűsítő szivárványos zászlónak közterületeken és középületeken való elhelyezésével együtt – a leghatározottabban tiltani kell.

Amennyiben Magyarország kormánya, és a törvények végrehajtásáért felelős egész intézményrendszer – beleértve a Belügyminisztériumot és az alá tartozó rendőrséget – az idei évben is engedélyezi a Budapest Pride megtartását, akkor véleményem szerint nem szerez érvényt Magyarország hatályos törvényének. Sőt: mivel a felvonulás megtartásához rendőrségi engedély szükséges, a rendőrség engedélyezés esetén kifejezetten egy törvény által tiltott tevékenység gyakorlására ad engedélyt. Törvénytisztelő magyar állampolgárként elvárom, hogy a végrehajtó hatalom a hatályos törvényeket mindenkivel, így az LMBTQ-lobbival is tartassa be, és ennek megfelelően tiltsa be a Budapest Pride felvonulást!

Borítókép: a 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Fővám téren 2021. július 24-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.