idezojelek

Geszti Péter Friderikusz podcastjében zúzta porrá a hitelességét

Így múlik el a világ dicsősége.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Geszti Péter volt Friderikusz Sándor YouTube-csatornáján futó podcastjének a vendége. A gyermekszínészből lett riporter, zenész, dalszövegíró és reklámguru, aki tevékeny részt vállalt a SZDSZ 2002-es kampányában, hosszú idő után adott ilyen részletes interjút. 

Azt már megszoktuk Friderikusztól, hogy rendre balos, liberális embereket igyekszik megszólítani, bár próbálja elkerülni a direkt politizálást, ennek ellenére rendre kibújik az a bizonyos szög a zsákból. Szinte valamennyi megszólalója értetlenül áll az újabb kormánypárti győzelem előtt és gyakorlatilag valamennyien Orbán rendszerében és a magyar emberekben látják a kudarc gyökerét. Érdekes módon a baloldali ellenzéket nem nagyon ostorozzák, tartják felelősnek az újabb méretes zakóért. 

Geszti Péter számos témát érintett a hosszú beszélgetés során, de amikor a választások és a mostani kormány kerül szóba, ő is csak széttárta a karját és azzal magyarázta az újabb baloldali vereséget, hogy Magyarország csak visszatért a megszokott, komfortos világához, szerinte ugyanis a 2010-ben indult és mostanra már kialakult Orbán Viktor által vezetett világ folytatása a Horthy-rendszernek és a Kádár-érának. Úgy fogalmazott, hogy a magyarok a rendszerváltás után beleszagoltak a demokráciába, de köszönték és nem kértek belőle. Természetesen ebben a politikai miliőben egy magára valamit is adó, felelősen gondolkodó, elfogadó, haladó gondolkodású liberális értelmiségi nem találja otthon magát, de arra a következtetésre jut, hogy hiába borzasztó itt, Magyarországon minden, és most kevesebb a mozgástere, mint adott esetben egy másik színezetű kormánynál lenne, nem szabad csüggedni. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megoldás szerinte az, hogy ezek a hiperokos, módfelett pc, befogadó, elfogadó és nyugatias liberális értelmiségieknek össze kell fogniuk, össze kell kapaszkodniuk csak így érhetnek el eredményt. Azt azért nem felejtette el megjegyezni, hogy ő a Covid alatt ki sem mozdult a budai otthonából, ahol azért átlagban sokkal magasabb az életszínvonal, mint az ország egyéb területén, most pedig ebben az általa nyomorúságosnak tartott helyzetben három hónapra kiruccant a családjával együtt Bali-szigetére. 

Az egész beszélgetést meghallgatva az volt az ember érzése, hogy nagyon nem hiteles, hiszen miközben Geszti azon kesergett a Friderikusznak, hogy ezek a gonosz Orbánék kisajátították a kultúrát, a médiát és szinte már a reklámbizniszt is, ezért nagyon kevés lehetőség jut a számára, ennek ellenére kiválóan él, dolgozik és közben egy luxusszigeten nyaralgat hónapokat. 

Geszti Péter és a hozzá hasonló magaslóról beszélő, liberális művészek egész egyszerűen nem bírják feldolgozni, hogy már nem az világ van, amikor kizárólag ők szerepeltek mindenhol, ők kaptak minden felkérést. 

Így múlik el a világ dicsősége. 

Borítókép: Geszti Péter, Friderikusz Sándor YouTube-on jelentkező podcast műsorában (Fotó: Képernyőfotó/YouTube)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.