idezojelek

Gyurcsány Kádár-kockái

A szorgalmas kisemberek miatt ömleng, miközben gondtalan milliomosként, zsidó tulajdonosától elkobzott rózsadombi villában pöffeszkedik.

Cikk kép: undefined

Gyurcsány Ferenc lappangó árnyék-miniszterelnök nagyon aggódik a Kádár-kockákat építő kisemberek sorsa miatt. Mai Facebook-posztjában a jó ízlés határát súroló dagályossággal felidéz egy családi emléket, majd levonja a következtetést, hogy a mai Magyarországon a szorgalmasan dolgozó kisembereknek annyi, mert „Ez a kormány egy jó szót nem mond nekik, róluk. Nem segít.” Azután szokásához híven kiborul: „Te jó ég, mi lesz itt tavaszra?!”

Segítenénk egy kicsit a válaszadásban.

Hogy mi lesz itt tavasszal, azt Gyurcsány úr először is kérdezze meg Ursula von der Leyen elnök asszonytól. És az igen tisztelt helyetteseitől. Esetleg az Európai Parlament szintúgy igen tisztelt elnökétől és elnökhelyetteseitől. Kedves nejének minden főelvtárshoz piros telefonja van, ha már a kádári nosztalgiát élesztgetjük. Ők majd szépen megmondják, ha ugyan megmondhatják, mert tavaszra valószínűleg elsöpri őket az európai népek haragja, amelyet a szántszándékkal tönkretett életszínvonaluk miatt éreznek milliók. Már most. A bumeránghatást kiváltó, káros és értelmetlen brüsszeli szankciók miatt ugyanis a középkorba csúszik vissza az Európai Unió. Fűtés nélkül, áram nélkül nehezen jósolható szebb jövő.

Te jó ég, ez lesz itt tavaszra.

Gyanítható, hogy a demagóg bejegyzés szerzője nem érti a fentieket.

Zsidó tulajdonosától elkobzott, több száz millió forintot érő, csilivili rózsadombi villájában pöffeszkedve nem is nagyon értheti. És mondjuk eléggé ellentmondásos körpanorámás teraszról, többszörös milliomosként, kommunista oligarchaként aggódni a kétkezi melósok, a munkásosztály érdekeiért. Ahogy az eredményhirdetést elnézzük, Gyurcsánynak 2006 ősze óta nem is jön össze, de sehogyan sem ám, azóta van ugyanis vesztő pozícióban. Annyi választást bukott már el, hogy megtanult veszíteni.

Nem a kormány megy, miként újfent ábrándozik századszorra – ő marad, és mindig ott, ahol most van. Ott a helye.

Törpézhet nekünk napestig, maradjunk ennyiben.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK vezére (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.