idezojelek

Olyan meglepő dolog derült ki Geszti Péterről, amire sokan felkapták a fejüket + videó

Beszédes képsorok.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Mező Gábor Facebook-oldalát érdemes rendszeresen olvasni, mert a történész, újságíró mindig előrukkol valami nagyon érdekes témával. A Mandiner szúrta ki, hogy legutóbb a kormány egyik legnagyobb kritikusáról, a színész, producer, zenészről, Geszti Péterről ásott elő egy olyan meglepő dolgot, amire sokan kapták fel a fejüket. Az 1976-os Kisfiúk és nagyfiúk című filmből közölt egy kis videórészletet, amelyben Ungváry László beszél az akkor 12 éves Gesztivel. A következő párbeszéd hangzik el a videóban:

Ungváry: – Milyen munkahelyet választanál?

Geszti: – Olyat, ahol nem nagyon kell dolgozni. Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék.

Természetesen ez csak egy film részlete. A dolog pikantériája viszont az, hogy Gesztiből valóban nem lett munkás.  Ami önmagában nem lenne probléma, hiszen az örvendetes, ha valaki kamatoztatni tudja a tehetségét. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonban Mező Gábor felvet egy másik aspektust is a posztjában a videórészlet kapcsán, amit szintén érdemes idézni:

„Hát nem is lettél… Mondjuk azt nem mondta el, hogy az apja rádiós-tévés szerkesztő, az anyja meg külkeres, szóval a valóságban tényleg nem nagyon fenyegette az a veszély, hogy valaha kétkezi munkát kelljen majd végeznie. Persze akkor, gyerekként nyilván nem tudott semmit.”

 

Mindenesetre beszédes képsorok, az biztos. Egy valódi kordokumentum, ami jól mutatja, pestiesen szólva, hogy miből lesz a cserebogár.

Borítókép: Geszti Péter dalszövegíró, énekes, reklámszakember a Hogy volt!? című tévéműsor felvételén az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának stúdiójában (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.