idezojelek

TÁVKAPCS: Orgazmus a Kötöttfogásban: Orbán-verés Strasbourgban

Közös onanizálás az EP-s össztűzre, amit csak közéleti katasztrófapornó-rajongóknak ajánlunk. És ebből maradt ki Csintalan!

Lentulai Krisztián avatarja
Lentulai Krisztián
Cikk kép: undefined

Mivel mással kezdődhetne a Magyar Nemzet közéleti műsorkritikája, mint az „ikonikus” Kötöttfogás aktuális adásával. Sejtettem, hogy a ’18-as választások sírógörcsös és depresszív hangulata volt a bölcső a korábbi Szabadfogás című Hír TV-s műsor inkarnációjának, de a 316-os sorszám számomra is egyértelműsítette, hogy a heti rendszeressége a műsornak bizony hat évvel ezelőtti születést mutat.

Azon, hogy Pörzse Sándor műsorvezető négy évtizedes média- és műsorvezetői múlttal sem tud hiba nélkül beköszönni nem csodálkozhatunk, sőt, kifejezetten várjuk, annak fényében, hogy hiába van „gazdája” a műsornak a Magyar Hang kulisszájának segítségével, a hat év alatt végig megmaradt a műsor esetlensége, trehánysága és átgondolatlansága.

Sajnálattal közlöm a Csintalan-rajongókkal, hogy Sándorunk a mostani adásban nem szerepel, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy rendesen hiányzott is, hiszen terjengős, ingerült, csapongó stílusa az évek alatt a Kötöttfogás védjegyévé vált. Tompos Ádámnak nehéz kenyér lehetett a Legenda székébe ülni.

Na, de mi volt a téma? Hát Orbán Viktor strasbourgi performansza, amit hogy hogy nem, természetesen elszúrt, hovatovább „a szélsőjobb Che Guevarájaként hatalmasat bukott” (by Tompos). Teszem gyorsan hozzá: Orbán kéthetente bukik, ennyit országvezető még nem bukott folyamatos győzelmek közepette. Aztán Dévényi István kedélyesen elröhögcsélt azon, hogy Orbán Viktor az uniós bizottsági helyek Patriótákra nézve igazságtalan elosztását azzal világította meg, hogy „Hát, ilyet még én sem csinálok otthon!”. Hahaha, valóban hatalmas humor a volt Fidesz-tagtól vagy csalódott Fidesz-tagtól, csak hát a miniszterelnök nem ezt mondta, hanem ezt:

„Magyarországon a parlamentben van kétharmados többsége a kormányzó pártnak, de soha nem fordulhatott volna elő az, amit önök tettek. Magyarországon hiába van kétharmada a kormánypárti képviselőknek, az ellenzék minden pártja mindig megkapta azokat a bizottsági pozíciókat, amik megilletik őket. De önök megfosztották a Patriótákat ettől is. Önök akarnak bennünket kioktatni demokráciáról? Ez a képtelenség!”

Majd úgy folytatta a Magyar Hang újságírója, hogy mennyire demokratikus volt az az össztűz, amit Orbánra zúdított a Patriótákkal szemben álló többség, és ez csak azért lehetséges, mert Strasbourgban végre nincs egy Kövér Lászlónak megfelelő házelnök, aki rendreutasítaná őket. Amikor Dévényi arról kezd beszélni, hogy már-már soknak érezte a támadást, és olyan volt, mintha le akarnák köpni a magyar miniszterelnököt, és ezt szörnyű volt látni, már azt hittem, valamiféle szolidaritás érzés fogta el. De gyorsan lehűtötte szentimentalizmusomat, hisz mindössze attól tart, hogy a nemzetközi Orbán-gyűlölet majd rá is rávetül, mint magyar állampolgárra. Ettől még fogsz tudni aludni, Pista!

Ezután jött Reichert János, a Számok Embere, aki hiányolta, hogy sem Magyar, sem Dobrev nem közölte a parlamenttel, hogy Orbán mögött egyáltalán nem áll a magyarok többsége. Beleesett ugyanabba a hibába, amibe a 2018-as választások előtti „Viszlát, kétharmad!”-féle civil kezdeményezés Pápay Györggyel és Lukácsi Katalinnal (van, akinek még megvannak ezek a nevek?), akik annak idején kiszámolták, hogy nem is többség a sorozatos Fidesz-győzelem mögötti szavazói bázis, hiszen nem éri el nominálisan a százalékoknak megfelelő mennyiséget. Csak éppen azt nem számolták ki sosem a fideszes számok után, hogy egyenként vajon mennyi szavazó volt a többi párt mögött. Így járt a tintás könyökű kistérségi könyvelő Reichert is, aki megengedő módon azt már nem akarta Dobrevék által tudatni, hogy a Fidesszel szemben álló pártok vajon hány százalékkal akarják képviselni külön-külön vagy akár együtt a magyarokat. 

A műsor ötödik szereplőjét én nem ismerem, de nem akart lemaradni Horváth Gábor sem, aki Deutsch Tamás többszöri házasodásával igazolta a fideszes listavezető hiteltelenségét, miszerint hogy merészel olyasvalaki szót emelni nők elleni bántalmazásról (egyre gyakoribb vádak Magyar Péterrel szemben), aki nem az első feleségével él. És ez így, ebben a formában lemehet a visszafogottan balkonzervatív, vállalhatóan jobboldali, nemzeti-liberálértelmiségi Magyar Hang égisze alatt. Cserébe mindenkinek ott az intelem mostantól: ha minimum kétszer házasodsz, csakis egy agresszív, pszichopata bántalmazó lehetsz!

További felháborodásokra itt tehetnek szert:

https://www.youtube.com/watch?v=AiNFIeW37eM&t=1824s

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Óvakodj a szellemi kútmérgezőktől!

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Orbán és Salvini a patrióták élén

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.