Temesvár történelmi belvárosában találjuk azt a kereszteződést, melyet meghatározó mindkét utca visszakapta az Osztrák-Magyar Monarchia korában viselt nevét, egyiket Temesvár újjáépítőjéről, Mercy grófról nevezték el, másikat a várost a törököktől visszafoglaló Savoyai Jenőről. Nem kizárt, hogy akad még hasonló a tágan értelmezett Erdélyben, de, hogy nem sok, az biztos, ugyanis a megszállók a trianoni békediktátumot követően nemcsak a helységneveket keresztelték át szerte a Kárpát medencében, sok esetben teljes légből kapott módon, hanem az utcákat is, tudatosan, szisztematikusan, többek között azért, hogy csökkentsék a magyarság otthonosságérzését.

E kereszteződésnek mind a négy sarkán étterem működik. Egyik a Scotland Yard, egy baráti árfekvésű, hangulatos, melegkonyhás pub, a másik a város legszínvonalasabb vendéglátóegysége, a Vinto, harmadik a Zai Apres (e kettőről volt már szó e rovatban, lásd itt és itt, valamint a 2024-ben nyílt Casa Bunicii, mely immár harmadik a sorban e néven, ugyanis más dizájnnal, de azonos tulajdonban és hasonló filozófiával már hosszú ideje sikerrel üzemel két egység a városban.
A hagyomány és modernitás együttes képviseletét tűzték ki célul s ez visszaköszön a beltérben és a tányérokon egyaránt. A dekoráció részét képezi egy kandalló, impozáns, patinás tárgyakkal díszítve, egy használaton kívüli régi füstelszívó, s megannyi házilag eltett savanyúság.

A honlapon megnyerő történetet olvashatunk a multikulturális gyökerekkel rendelkező tulajdonosról, aki az otthoni ízeket szerette volna a vendégek asztalára varázsolni családbarát környezetben, midőn megnyitotta első egységét 2008-ban. Meglepő, hogy bár több archív családi fotó is szerepel az ars poetica illusztrációjaként, a szöveg alatt nincs aláírás, de világhálós kutakodásból kideríthető, hogy Radu Ianaș-ról van szó, akinek felmenői a Bánát szerb elnyomás alatt álló részéből költöztek át az első világháború után. Mint a bemutatkozó sorokból kiderül, nagymamájának nevelőanyja magyar volt, s így a mostohagyermek megtanult nemcsak románul és németül, de magyarul is, elsajátítva e nemzetek jellegzetes fogásainak elkészítését.