A magyar futball sértett emberével erősíthet az Újpest

A jövő ismét szép, helyesebben szép lehet Újpesten, amióta bejelentették a klub eladását. A jelen azonban változatlanul nagyon keserves. A lila-fehérek elvesztették mindkét idei meccsüket és tizenkilenc forduló után ismét kieső helyen állnak. Sürgősen meg kellene erősíteni a csapatot, a vezetők a hírek szerint azon dolgoznak, hogy hazacsábítsák Kádár Tamást Kínából, és Budu Zivzivadzét is megszereznék a Fehérvártól.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 21:46
null
Budapest 20190324 Labdarúgás 2019 Európa bajnoki EB selejtező Magyarország Horvátország Kádár Tamás Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárostól odahaza ugyan biztató játékkal, majd a Gyirmóttól is kikapott, ugyancsak 1-0-ra az Újpest a labdarúgó NB I idei két fordulójában és visszaesett a tizenegyedik, kiesést jelentő helyre.

Hiába jelentették be január végén, hogy Roderick Duchatelet végre hajlandó eladni a klubot, s az új tulajdonos várhatóan hajlandó lesz érdemben költeni a csapatra, hogy ha a csapat netán kiesik az NB II-be. Márpedig ez fenyegeti.

Többen távoztak, mint érkeztek

Az Újpest a téli szünetben inkább gyengült, mint erősödött volna, hárman távoztak – Máté Zsolt (Tiszakécske), Junior Tallo (Samsunspor, Törökország), Stieber Zoltán (MTK) –, s csupán egy ember érkezett, az észt Märten Kuusk. Utóbbi hátvéd, ezért különösen érezhető a középcsatár Tallo hiánya.

Folyamatos beszédtéma, hogy az Újpest még a télen erősödni szeretne. Nyílt titok, hogy kölcsön venné Bubu Zivzivadzét Fehérvárról, ami logikus döntés lenne mindkét fél részéről, hiszen a grúz csatár az idei két meccsen még keretben sem volt a Vidiben.

Ennél izgalmasabb az a hír, amiről az nb1.hu számolt be: az Újpest hazacsábítaná Kádár Tamást Kínából. 

Kádár Tamás 2020-ban igazolt a Dinamo Kijevtől Kínába, a Santung Lünenghez. Éppen, amikor kitört a koronavíros-járvány... Bizony nem volt irigylésre méltó helyzetben. Ennek dacára nem lehetett elégedetlen, igaz, maradéktalanul elégedett sem az első kínai idényével, hiszen a tizenöt meccsen pályára lépett és a csapata megnyerte a Kínai Kupát.

Kölcsönben töltötte az előző évet

Kínában tavaszi-őszi rendszerű a bajnokság, s a 2021-es idényre a Santung Lüneng kölcsönadta az 57-szeres magyar válogatott hátvédet a Tiencsin Tigernek. Nos, a Santung Lüneng megnyerte a bajnokságot, a Tiencsin Tiger a kiesés ellen küzdött. Kádár személy szerint 16 meccsen játszott, decemberben az utolsó négy fordulóra már a keretbe sem nevezték be. 

Kádár kölcsönszerződése lejárt, de nem túl valószínű, hogy a Santung Lüneng meg akarná tartani. A kínai klub két éve négymillió euróért vette meg a Dinamo Kijevtől a magyar játékost, akinek azt értékét a mértékadó Transfermarkt jelenleg már csupán 850 ezer euróra taksálja.

Segíthetne az Újpestnek

Némi alkudozás árán ebből talán még lehet faragni, s akkor a futballista már megfizethető Újpesten, s az is az üzlet mellett szólhat, hogy a 2022-es kínai bajnoki idény csak április 23-án kezdődik.

Kádár Tamás elvétve nyilatkozik a magyar médiában, sértett ember, amiért a válogatottban nyújtott teljesítményét olykor bírálták. Harmincegy éves, megfelelő korban van tehát, de nehezen elképzelhető, hogy a kétes eredményeket hozott kínai kaland után a magyarnál lényegesen nívósabb bajnokságból kapna ajánlatot. Logikusnak tűnik a hazatérése. Néhány napon belül okosabbak lehetünk, a magyar átigatolási időszak február 14-én zárul.

Borítókép: Kádár Tamás legutóbb 2019-ben szerepelt a magyar válogatottban (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.